همایش فرهنگی و ورزشی به مناسب ماه جهانی آگاهی بخشی اتیسم با حضور خانوادههای اتیسم و سندروم داون و کم توان ذهنی با هدف آگاهی بخشی اتیسم و ایجاد شور و نشاط همراه با فرزندان دارای اختلال اتیسم همراه با ورزش انجام شد.
پارسایی، نماینده خانوادههای اتیسم گفت: اختلال اوتیسم برای بعضی از خانوادهها ناشناخته است و یکی از راههای معرفی این بیماری و اختلال برگزاری چنین جشنوارههایی است.
او افزود: حمایت مسئولین در کنار آموزش و تشخیص به موقع گام بلندی برای حل عمدهای از مشکلات افراد دارای اختلال اتیسم است و قطعاً ساخت یک مرکز درمانی و تفریحی خاص افراد دارای اختلال اوتیسم و سندروم دوان بسیاری از دغدغههای والدین و مشکلات این خانوادهها را حل خواهد کرد.
علیرضا غلامیان، سرپرست هیات ورزشهای همگانی فارس نیز ضمن ابراز خرسندی از برگزاری چنین همایشی در شیراز گفت: ورزش همگانی یعنی ورزش برای همه و ورزش همگانی در استان فارس تلاش دارد با فعالیتها و پیگیری اهداف فدراسیون ورزشهای همگانی برنامه ریزی لازم برای افراد دارای نیاز ویژه را داشته باشد و برگزاری کارگاههای آموزشی و برنامههای مفرح و شادی برای پر کردن اوقات فراغت این افراد برنامه ریزی و حال اجرا است.
او افزود: برای اولین بار کارگاه آموزشی روپایی با گوی پردار و مهارتهای فردی و روپایی به صورت فردی و گروهی در فارس با هدف ارتقای سطح سلامت و ایجاد شور و نشاط برنامه ریزی و اجرا شده است.
غلامیان ادامه داد: هیات ورزشهای همگانی استان فارس برنامههای ویژهای، خاص افراد دارای اختلال اوتیسم برگزار کرده که مورد استقبال خانوادههای این عزیزان قرار گرفته است و با توجه به درخواست مکرر این خانواده چنین برنامههایی را در دست بررسی و اجرا داریم. در این جشنواره علاوه بر برگزاری کارگاه آموزشی لیوان چینی، داژبال، روپایی با گوی پردار و فریزبی ضمن آموزش این رشتهها مسابقاتی نیز با حضور افراد دارای اختلال اتیسم و سندروم داون برگزار شد و مورد استقبال خانوادههای آنها نیز قرار گرفت.
او یادآور شد که ورزش همگانی ویژه افراد دارای اختلال اتیسم و کم توان و ناتوان ذهنی در ذیل کمیته در هیات ورزشهای همگانی ایجاد و ساماندهی خواهد شد.
غلامیان افزود: هیات ورزشهای همگانی برنامه ریزی لازم برای پایش سلامت فرزندان اوتیسم و سندروم دان را در دست اقدام دارد که به زودی اطلاع رسانی خواهد شد.
محمدرضا جعفری، مسئول کمیته فرهنگی و مسئولیت اجتماعی هیات ورزشهای همگانی فارس در حاشیه این جشنواره فرهنگی و ورزشی گفت: تأثیر یک برنامه تمرینی مشخص و روتین فعالیتی برای کودک مبتلا به اوتیسم بسیار چشمگیر خواهد بود.کودکان مبتلا به اوتیسم ممکن است در هر دو مهارت حرکتی ریز و درشت مشکل داشته باشند ولی انجام تمرینات ورزشی به این کودکان کمک میکند تا بتوانند این مشکلات را مدیریت کنند.
او افزود: با توجه به ارتباط نزدیک با کودکان اتیسم دریافتیم خیلی از افراد مبتلا به اتیسم از مهارتهای حرکتی کمتری در مقایسه با دیگران برخوردار هستند و این مهارتها عبارتند از تعادل، هماهنگی بدن، قدرت بصری و مهارتهای حرکتی که باید از فعالیتهای مختلفی استفاده کرد که در عین لذتبخشی بتواند به کودکان مبتلا به اوتیسم کمک کند.
جعفری ادامه داد: در سال گذشته در ماه آگاهی بخشی اتیسم ، ایستگاه اتیسم را برای معرفی این اختلال در کنار همایشهای پیاده روی برنامه ریزی و اجرا کردیم که باعث الگو برداری در سطح کشور و سایر استانها شد.
انتهای پیام
نظرات