• جمعه / ۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402020804004
  • خبرنگار : 71129

شویگو: اقدامات آمریکا و متحدانش امنیت جهانی را دچار فرسایش کرده است

شویگو: اقدامات آمریکا و متحدانش امنیت جهانی را دچار فرسایش کرده است

وزیر دفاع روسیه امروز (جمعه) گفت، اقدامات آمریکا و متحدانش با هدف حفظ سلطه واشنگتن بر جهان باعث فرسایش ساختار امنیت جهانی شده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه در جریان نشست وزرای دفاعی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در دهلی، هند گفت: آمریکا و متحدانش در تلاش برای حفظ سلطه جهانی خود، ساختار امنیتی جهانی را به طور جدی تخریب کرده‌اند. به ابتکار آنها، روند تخریب و برچیده شدن توافقنامه‌های کلیدی در زمینه کنترل تسلیحات و اعتمادسازی آغاز شده است.

وزیر دفاع روسیه همچنین یادآور شد که واشنگتن نخست به صورت یکجانبه پیمان ضد موشک بالستیک دوران شوروی و آمریکا را حذف و از تایید نیروهای مسلح متعارف تصویب شده در پیمان اروپا امتناع کرد و بعدش از پیمان نیروهای اتمی میان‌برد و پیمان آسمان‌های باز هم خارج شد.

این مقام ارشد دفاعی روسیه در ادامه خاطرنشان کرد که نشست کنونی با همتایان سازمان همکاری شانگهای در شرایط بی‌ثبات بین‌المللی برگزار شده است و افزود: تشکیل یک جهان چند قطبی باعث تغییرات شدید، پویا و غیرقابل برگشتی می‌شود که با مخالفت غرب جمعی روبرو می‌شود.

وزیر دفاع روسیه روز جمعه در نشست وزرای دفاع سازمان همکاری شانگهای در دهلی نو گفت که گروه‌های افراطی مستقر در افغانستان فعالیت‌های خود را در کشورهای همسایه افزایش داده‌اند.

به گزارش اسپوتنیک، وزیر دفاع روسیه گفت: "وضعیت در منطقه آسیای مرکزی (CAR) پیش نیازهایی برای وخامت بیشتر دارد. همزمان، تهدید اصلی از سوی گروه‌های افراطی متعددی می‌آید که در افغانستان مستقر شده‌اند و فعالیت‌های خود را در کشورهای همسایه برای تبلیغ  خود افزایش داده‌اند".

به گفته وی، "احتمال نفوذ باندها و سازمان‌های تروریستی مختلف بین‌المللی مانند داعش، القاعده، جنبش اسلامی ازبکستان و جنبش اسلامی ترکستان شرقی (که همگی در فدراسیون روسیه ممنوع هستند) رو به افزایش است که باید به عرصه جدی توجه شود".

سازمان همکاری شانگهای یک سازمان بین‌المللی است که توسط چین، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، روسیه و ازبکستان در سال ۲۰۰۱ تاسیس شد. در سال ۲۰۱۷، هند و پاکستان نیز در این سازمان پذیرفته شدند.

سازمان همکاری شانگهای همچنین افغانستان، بلاروس، ایران و مغولستان را به عنوان کشورهای ناظر دارد، در حالیکه ارمنستان، آذربایجان، کامبوج، نپال، سریلانکا، قطر، عربستان سعودی، مصر و ترکیه کشورهای شریک هستند. در ژوئیه ۲۰۲۲، بلاروس درخواست خود را برای پیوستن به سازمان همکاری شانگهای به عنوان یک عضو کامل ارائه کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha