نشست رسانهای رئیس و رئیس کمیسیونهای شورای اسلامی شهر قم امروز پنجشنبه ۷ اردیبهشتماه در سالن جلسات ساختمان شهید باکری شورای اسلامی شهر قم برگزار شد.
به گزارش ایسنا، در این جلسه که به مناسبت روز شورا و پس از یک سال با اصحاب رسانه برگزار شده بود، مصطفی ملایی رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قم حضور نداشت و حسین صابری رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم به دلیل اختلافی که با حسین اسلامی رئیس شورای اسلامی شهر قم پیدا کرد، اوایل نشست، جلسه را ترک کرد.
دو نفر از اعضای شورا نامزد انتخاباتی مجلس میشوند
در ابتدای این جلسه حسین اسلامی اظهار کرد: شورای اسلامی شهر در عرض مجلس شورای اسلامی از ارکان تصمیمگیری و اداره امور کشور هستند.
وی ادامه داد: اصل صد قانون اسلامی در رابطه با شورای اسلامی شهر میگوید پیشبرد امور اقتصادی، رفاهی، اجتماعی، فرهنگی و ... با نظارت شورای اسلامی شهر تحقق مییابد که اعضای آن توسط مردم و شهروندان انتخاب میشوند.
رئیس شورای اسلامی شهر قم برگزاری این نشست خبری با اصحاب رسانه را مدنظر قرار داد و عنوان کرد: اعضای شورای اسلامی شهر که نمایندگان مردم هستند شایسته است هر ساله گزارش عملکرد خود را به اطلاع شهروندان برسانند.
وی از درخواست یکی از خانوادههای حادثه هواپیمای اوکراینی مبنی بر عدم پرداخت عوارض را یادکرد و گفت: نه تنها ایشان بلکه هر شهروندی که عوارض خود را پرداخت نکند و به سال آینده منتقل شود اگر توجیه منطقی داشته باشد میتواند درخواست تخفیف داشته باشد که برای این خانواده نیز متاسفانه پذیرفته نشد.
اسلامی با اشاره به اینکه پارلمان شهری بهترین زمینه را برای موفقیت در مجلس شورای اسلامی ایجاد میکند، مطرح کرد: یک نفر الی دو نفر از اعضای شورای شهر درنظر دارند برای انتخابات مجلس نامزد شوند که هنوز به قطعیت نرسیده است.
وی با بیان اینکه ارگانهایی مانند شهرداری که گردش مالی بالایی دارند نوع نظارت متفاوت و خاص است، عنوان کرد: یکی از راههای مبارزه با فساد تدوین یک سیستم دقیق است که خوشبختانه در شهر این سیستم شکل گرفته است.
رئیس شورای اسلام شهر قم اضافه کرد: اگر به هر دلیلی از خدمترسانی شهردار قم محروم شویم، افرادی برای جایگزینی ایشان مدنظر قرار دارند.
تکمیل فاز ۵ بلوار عماریاسر در سال جاری پس از ۵۶ سال
در ادامه نیز روحالله امراللهی اظهار کرد: تلاش داریم مصوبات در راستای طرحهای جامع شهری باشد.
وی با اشاره به اینکه موفقیت شورای شهر به دلیل عدم انجام فعالیت غیرمطالعاتی است، مطرح کرد: خیابان شهید برقعی، خیابان جمهوری، خیابان شهید صادقی، بلوار عماریاسر و ... ازجمله خیابانهایی هستند که طی دو سال گذشته بازگشایی شدند.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر قم ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ فاز ۵ عماریاسر پس از ۵۶ سال بازگشایی خواهد شد.
وی ادامه بلوار شهید آوینی شهرک قدس و اتصال به شهرک مهدیه را مدنظر قرار داد و گفت: درحال حاضر اولویت ما هسته مرکزی شهر و فاز ۵ عماریاسر است و ادامه بلوار شهید آوینی فعلا در دستورکار قرار ندارد.
امیراللهی با اشاره به اینکه سال گذشته ۹۳۰ میلیارد تومان تملکات انجام دادیم، عنوان کرد: سالی بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان غرامت بازگشایی خیابانهای قدیمی پرداخت میشود که در عرصه افزایش خدمات در بافت فرسوده تاثیرگذار است.
وی با بیان اینکه در بازنگری طرح جامع حمل و نقل شهری عقب نشینی خیابانهای مختلف مورد نظر قرار گرفت، خاطرنشان کرد: پس از تصویب این طرح برخی از خیابانها از عقب نشینی معاف میشوند.
سهم هر قمی از پروژههای عمرانی مشخص شد
همچنین سیدمحمدحسین دهناد اظهار کرد: شورای شهر نقش جهتدهی برای مسائل مختلف شهر را بر عهده دارد.
وی با اشاره به اینکه عمران و حمل و نقل در زندگی عموم مردم تاثیرگذار است، مطرح کرد: در سال ۱۴۰۲، ۶ هزار میلیارد تومان بودجه برای پروژههای عمرانی و حمل و نقل در نظر گرفته شده است.
رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه در این بودجه سهم هر شهروند ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است، عنوان کرد: پروژههای عمرانی حدود ۷۵ درصد بودجه را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از رویکردهای شورای اسلامی شهر قم در سال ۱۴۰۱ تکمیل پروژههای نیمه تمام بود، خاطرنشان کرد: محدودیتهای مالی، معارضات، تملکات و ... موجب شد برنامهریزی لازم برای تکمیل تمام این پروژهها در سال ۱۴۰۱ محقق نشود.
دهناد ادامه داد: ازجمله پروژههای شاخص برای سال ۱۴۰۲ میتوان به پروژه تکمیل فاز ۴ و ۵ عماریاسر، پارکینگ شرقی حرم مطهر، طراحی تقاطع سه سطحی میدان سپاه، تقاطع غیر همسطح فردوسی_صدوق، پروژه پل نیک اندیش، زیرگذر کبیری در محدوده شهرقائم و ... اشاره کرد.
وی با بیان اینکه ۹ عنوان پروژه برای دور دوم سفر رئیس جمهور به قم آمادهسازی شده است، تصریح کرد: این پروژهها شامل توسعه مسجد مقدس جمکران، احداث شهرک زیارت، حمل و نقل ریل پیما، رام قطار برای متروی قم، کاربریهای پیرامون محور پیامبر اعظم(ص) و ... میشود.
رئیس کمیسیون حمل و نقل شورای اسلامی شهر قم یادآور شد: باتوجه به اینکه مشکلاتی در زمینه مالکیت زمین ریلهای جمع آوری شده وجود دارد امکان احداث هر نوع کاربریای در این زمینها وجود ندارد.
وی افزود: طراحی انجام شده برای این زمینها کاربریهای پیادهرو و فضای سبز است.
شهروندان باغات قم را اطلاعرسانی کنند
سیدمجتبی سبحانی ثابت نیز در این نشست، اظهار کرد: فعالیت در عرصه حجاب و عفاف بر عهده سازمانهای مختلف و تمام مردم انقلابی و ارزشی است.
وی با اشاره به اینکه شهرداری وظیفه دارد فضای بوستانها را از حضور هنجارشکنان، متناسب کند، مطرح کرد: متاسفانه نیروی لازم برای انجام این اقدام در شهرداری وجود ندارد.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر قم ادامه داد: متاسفانه در مواردی که پارکبانان تذکراتی دادهاند، مورد ضرب و شتم قرار گرفتهاند.
وی با بیان اینکه نیازمند تامین تجهیزات آتش نشانی برای شهرداری قم هستیم، عنوان کرد: متاسفانه به دلیل هزینههای بالا شهرداری توان تامین این تجهیزات را ندارد و تلاش کردیم این موضوع را در سفر دوم رئیس جمهور به قم بیاوریم.
سبحانی ثابت با اشاره به اینکه در بافت فرسوده لکههای زمینی بزرگی وجود ندارد، بیان کرد: در تمام مناطق برای سال ۱۴۰۲ بودجه دیده شده است تا زمینها و گاراژهای قدیمی خریداری شود تا احداث بوستان در این مناطق نیز دنبال شود.
وی اضافه کرد: در گذشته ۳۵۰ تن تفکیک زباله انجام میشد که سال گذشته با راهاندازی فاز دوم کارخانه پردازش ۳۵۰ تن دیگر نیز به ظرفیت استان اضافه شد که امروز دفن زباله در قم را به صفر رسانده است.
رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه باغات قم تماما شناسایی شده است، تصریح کرد: از شهروندان درخواست داریم اگر باغی در شهر مغفول واقع شده است آن را اطلاعرسانی کرده تا صدور شناسنامه و حفاظت از باغات در دستور کار قرار بگیرد.
شورای اسلامی شهر به شهرداری قم اطمینان دارد
در پایان نیز محسن محرری اظهار کرد: شورای اسلامی شهر برای تصویب بودجه شهرداری یک روال منطقی، کارشناسی شده و فنی را طی کرده است.
وی با اشاره به اینکه لایحه ارائه شده از سوی شهرداری مبلغ کمی داشت، مطرح کرد: شورای شهر مخالف این بودجه بود و متناسب با عملکرد شهرداری قم ۳۵ درصد بودجه را افزایش داد.
رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت شورای اسلامی شهر قم ادامه داد: شورای اسلامی شهر با این اتفاق ثابت کرد که به توانمندی شهرداری اطمینان دارد.
وی با بیان اینکه صدها هزار پرونده قطعی ماده ۱۰۰ در کشور وجود دارد که قابلیت اجرا ندارد، عنوان کرد: خوشبختانه این موضوع با پیگیری نمایندگان مجلس ماده واحدی در بودجه سال ۱۴۰۲ تصویب شد.
محرری ادامه داد: درخواست دادیم در مناسبتهایی که مصلی و حرم مطهر حضرت معصومه(س) میزبان هستند پارکینگها وجهی از مردم دریافت نکنند.
وی با اشاره به اینکه هزار و ۷۱۲ نامه در طول سال گذشته به کمیسیون حقوقی ارسال شده است، بیان کرد: در این راستا ۶۸ جلسه برگزار شده است ولی بیشتر نامهها با ارائه توضیحاتی مرتفع شده است و به کمیسیون وارد نشده است.
انتهای پیام
نظرات