• پنجشنبه / ۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۸:۳۷
  • دسته‌بندی: خوزستان
  • کد خبر: 1402020703734
  • خبرنگار : 50562

معاون وزیر میراث فرهنگی عنوان کرد

اتخاذ رویکرد خانواده ـ محور در ساماندهی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی

اتخاذ رویکرد خانواده ـ محور در ساماندهی میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی

ایسنا/خوزستان معاون صنایع‌ دستی و هنرهای سنتی کشور گفت: صنایع دستی هر منطقه‌ نماد فرهنگ، دانش و هوش مردم آن منطقه است.

به گزارش ایسنا، مریم جلالی امروز هفتم اردیبهشت ماه با سفر به ایذه و بازدید از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این شهرستان گفت: در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ما باید کلیشه‌های رایج و سازماندهی شده را بشکنیم چراکه همه‌ اهالی ایذه کارمندان میراث فرهنگی، راهنمایان تور و هنرمندان صنایع دستی هستند. بنابراین رویکرد خانواده ـ محور در بحث ساماندهی باید انجام‌ شود.

او با بیان اینکه صنایع دستی هر منطقه‌ نماد فرهنگ، دانش و هوش مردم آن منطقه است خاطرنشان کرد: ایذه به دلیل پیشینه و قدرت تاریخی که دارد این نگاه زیباشناسانه را به دست‌های هنرمندان داده که بتواند نقش‌های گوناگونی در گلیم تصویر کند.

جلالی با تاکید بر اینکه ما موظف‌ایم این سلیقه و هوش را به بازارهای جهانی معرفی کنیم افزود: تولید صنایع دستی را باید به فروشنده متصل کنیم به طوری که فروشنده بتواند با مطالعات لازم بازار کار فروش را انجام دهد نه اینکه هنرمندان خود فروشندگی کنند.

معاون وزیر میراث فرهنگی با بیان اینکه طبق مصوبه ریاست جمهوری مسؤولان ذی‌ربط موظف شده‌اند بازارچه‌های صنایع دستی را راه‌اندازی کنند گفت: خوشبختانه این امر به فروش بیشتر صنایع دستی کمک می‌کند.

وی ادامه داد: این فرایند به هنگام صادرات صنایع دستی به بازارهای جهانی، با توجه به اینکه خوزستان یک مرز مشترک دارد می‌تواند، به عنوان پایانه‌ای برای صادرات باشد.

او افزود: گلیم ایذه اگر از لحاظ مواد، رنگ، نقش، کالیته رنگی و... نگاه کارشناسانه داشته باشد و به شرط اینکه شاخص‌های بین‌المللی را کسب کند می‌تواند جهانی شود.

به باور وی: ثبت ملی منظر ایذه می‌تواند بهانه‌ای برای شناسایی گلیم ایذه در بازارهای جهانی باشد.

جلالی ادامه داد: از طرف دیگر، ایذه هنری به نام لته بافی دارد و لته‌بافی باززنده‌سازی ضایعات پارچه و لباس‌های قدیمی است که بسیار در حفظ محیط زیست موثر است.

معاون صنایع دستی وزیر میراث فرهنگی متذکر شد: صنایع دستی امری فرابخشی است؛ محیط زیست، شهرداری، آموزش و پرورش و همه دستگاه‌ها باید به کمک هم میراث گذشتگان را حفظ کنند و خلاقیت داشته باشند برای که بتوانیم به بازارهای آینده رسوخ کنیم.

او همچنین با بیان اینکه «اشکفت‌سلمان» ایذه نماد اقتدار خانواده ایرانی است گفت: باید بتوانیم از سرمایه‌ای که پیشینیان برای ما به ارمغان گذاشتند تولید محتوای مناسب داشته باشیم. بنابراین موظف‌ایم برای آیندگان کارهای درست و قدرتمندی انجام دهیم.

او همچنین با بیان اینکه در حوزه گردشگری باید معرفی آثار به نحو احسن انجام گیرد افزود: هر گردشگر خود یک راهنمای تور محسوب می‌شود و به این شکل می‌توانیم راهنمایان بومی داشته باشیم.

جلالی با بیان اینکه موزه ایذه یکی از بهترین موزه‌ها است، گفت: این موزه از لحاظ نگه‌داری زیرساخت و... درخور توجه است و هم‌اکنون فقط لازم است موزه‌ فعالیت پویا داشته باشد زیرا تمام نقوشی که در ظرف‌های کشف شده موزه وجود دارد می‌توانند دست‌مایه‌ای برای گلیم‌ها و بافته‌های ما باشد و این هم جوشی به قطع باعث جذب بیشتر مخاطب می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha