آخوند رمضان حاجی عرازی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه با مطالعه اشعار "مختومقلی فراغی" میتوان به این نتیجه رسید که سمت و سوی فکری وی در مسیر اولیاء الله و ولی الله است، اظهار کرد: غزلها و دیگر سرودههای این شخصیت برجسته ایرانی قوم ترکمن صحرا از دایره و شرع اسلام خارج نشده است.
وی مطابقت با قرآن کریم و سنت حضرت محمد مصطفی(ص) را از ویژگیهای مهم اشعار مختومقلی دانست و ادامه داد: تقوای الهی از شاخصه های ایشان بوده و همین امر سبب شده تا سرودههای وی مقبول همه مسلمانان اعم از شیعه و سنی باشد.
مدیر حوزه علمیه علی بن ابیطالب بندر خواجه نفس اشاره مداوم به قیامت در اشعار که در ایمان و باور همه مسلمانان است را از مستندات تدین این شاعر وارسته عنوان کرد و افزود: وی دنیا را فانی و خداوند را تنها باقی جهان می دانست.
وی با تأکید بر اینکه "مختومقلی فراغی" در دوران زندگی خود همواره در خدمت دین مبین اسلام بوده، خاطرنشان کرد: مخالفان و دشمنان مسلمین و استکبار آن دوران نمیتوانستند در مقابل ایشان کوچکترین بیحرمتی را به دین داشته باشند.
آخوند حاجی عرازی با اشاره به سپری شدن حدود سه قرن پس از تولد ایشان، تصریح کرد: اشعار مختومقلی و سبک شعری وی از زمان حیات تاکنون مورد بررسی دانشمندان، ادبا و زبانشناسان دورههای گذشته و معاصر بوده و آنها وجود روح معنوی در بسیاری از سرودههای مختومقلی را باور کردهاند.
وی فضای بررسی ادبیات مدنظر مختومقلی را بسیار گسترده برشمرد و توضیح داد: باید با ترجمه اشعار و معرفی شخصیت "مختومقلی فراغی" به سایر زبانها و قومیتها وی را به سایر ملتها معرفی کنیم تا دنیا همانند قوم ترکمن به داشتن چنین شخصیتی در عرصه ادبیات افتخار کند.
مدیر حوزه علمیه علی بن ابیطالب خواجه نفس بر لزوم معرفی "مختومقلی فراغی" به نسلهای جدید و آینده تأکید کرد و گفت: متولیان حوزه ادبیات، فرهنگ و هنر نظام مقدس جمهوری اسلامی باید با برنامه در این زمینه حرکت کنند تا ملت ایران و جهان "مختومقلی فراغی" و دیگر چهرههای ماندگار و شخصیتهای ادبی سایر اقوام را بشناسند و نسبت به آنها آگاهی داشته باشند.
انتهای پیام
نظرات