• پنجشنبه / ۷ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۸
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402020703527
  • خبرنگار : 71660

جمهوری آذربایجان: بیانیه کانادا درباره ایست‌بازرسی لاچین باعث سوء تفاهم می‌شود

جمهوری آذربایجان: بیانیه کانادا درباره ایست‌بازرسی لاچین باعث سوء تفاهم می‌شود

جمهوری آذربایجان با اشاره به بیانیه کانادا درباره "تاسیس یک ایست ‌بازرسی در گذرگاه مسدودشده لاچین توسط باکو" گفت که چنین بیانیه‌ای باعث ایجاد "سوءتفاهم جدی" می‌شود.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، وزارت امور خارجه جمهوری آذربایجان با انتشار بیانیه‌ای عنوان داشت: این ایست بازرسی در خاک خود جمهوری آذربایجان ایجاد شده و باکو حق قانونی چنین کاری را باتوجه به چارچوب قوانین بین‌المللی دارد.

این وزارتخانه در پاسخ به بیانیه وزارت خارجه کانادا تصریح کرد: ایجاد این ایست بازرسی در زمان تحریکات نظامی ارمنستان علیه جمهوری آذربایجان یک تصمیم درباره امنیت ملی کشورمان بود تا از این جاده برای فعالت‌های غیرقانونی از جمله حمل تسلیحات و مین‌ها استفاده نشود. درنتیجه، این اتهامات که ایجاد این ایست بازرسی موجب اختلال روند صلح و ثبات در منطقه می‌شود، "بی‌اساس" است زیرا چنین اقدامی به طور موثری از فعالیت‌های غیرقانونی جلوگیری خواهد کرد.

پیشتر وزارت خارجه کانادا به نقل از ملانی جولی، وزیر امور خارجه کانادا اعلام کرد: اتاوا نسبت به ایجاد این ایست بازرسی ابراز نگرانی می‌کند و از باکو می‌خواهد تا این جاده را بازگشایی کند.

چند روز گذشته، پس از آنکه جمهوری آذربایجان یک ایست ‌بازرسی را در گذرگاه مسدودشده لاچین ایجاد کرد، مقامات در ایروان این اقدام باکو را به دلیل "نقض آشکار توافقنامه ۹ نوامبر ۲۰۲۰" محکوم کردند و از روسیه خواستند تا وظایف خود را نسبت به پایان‌دهی انسداد قره‌باغ انجام دهد.

ارمنستان و جمهوری آذربایجان، دو کشور منطقه قفقاز اوایل دهه ۱۹۹۰ در پی فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی، برای کنترل منطقه مورد مناقشه قره‌باغ با یکدیگر درگیر شدند.

گذرگاه لاچین تنها راه ارتباطی ارمنستان با منطقه قره‌باغ است. در ۱۲ دسامبر ۲۰۲۲ گروهی از مردم جمهوری آذربایجان که خود را "کارشناس محیط زیست" نامیدند، این گذرگاه را مسدود کردند؛ جایی که گروهی از صلحبانان روس در آن مستقر هستند. باکو مدعی شد که قصد ندارد هیچ راهی را مسدود کند و خودروها می‌توانند به آزادی در هر دو سوی این گذرگاه حرکت کنند.

این گذرگاه تنها مسیری است که ارمنستان از طریق آن می‌تواند غذا، سوخت و ملزومات دارویی را به ساکنان ارمنی قره‌باغ برساند؛ منطقه‌ای که حدود ۱۲۰ هزار قوم ارمنی ساکن آن هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha