به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، "تاریخچه انواع واکسنها"، "رویکرد بیوانفورماتیکی در طراحی واکسن"، "واکسن و واکسنشناسی به روش معکوس"، "وکتورهای ویروسی به عنوان واکسن" و "گیاهان، واکسنهای آینده" از جمله مطالب و مقالاتی است که در این شماره میخوانیم.
مریم رنجبر _ مدیر مسئول و سردبیر نشریه «بهتوان سلول» در بخشی از مطلب سخن سردبیر نوشته است: "در این ویژه نامه که به مناسبت هفته جهانی واکسیناسیون گردآوری شده مطالبی درباره گسترش واکسنها در گذشته امروزه و البته امیدهای آینده آن آورده شده است. در گذشته با انتشار اولین واکسنها با وجود استقبال دانشمندان بی اعتمادی زیادی نسبت به آنها وجود داشت؛ چراکه واکسن با استفاده از عوامل همان بیماری ایجاد شده بود و ورود این عوامل به بدن پیش از وجود بیماری در نظر بسیاری غیرمنطقی به نظر میرسید. البته در نهایت با ورود واکسنها به جهان پیشگیری از بسیاری از بیماریها که تا پیش از آن غیر قابل درمان یا کشنده بودند صورت گرفت. امروزه دانشمندان و پزشکان در تلاشند تا واکسنهایی جدید با روشهای جدید تولید کنند که بیماریهای لاعلاج امروزی را تحت کنترل درآورند. در دوران پاندمی، کرونا با تلاشهای فراوان در سراسر جهان واکسنهایی برای این بیماری تولید شد که به مرور به کاهش همهگیری انجامید امید است با حمایتهای بیشتر از فعالان این حوزه تولیدات واکسنهای داخلی افزایش یابد و این گونه دسترسی به این واکسنها برای همه مردم کشور آسانتر شود."
نشریه علمی دانشجویی «به توان سلول»، به صاحب امتیازی انجمن علمی دانشجویی سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی دانشگاه الزهرا (س) و مدیرمسئولی و سردبیری مریم رنجبر به صورت فصلنامه منتشر میشود.
انتهای پیام
نظرات