• سه‌شنبه / ۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۵:۳۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402020502289
  • خبرنگار : 71604

جایزه «بهاومیک» به حامیان «تلسکوپ فضایی جیمز وب» اهدا می‌شود

جایزه «بهاومیک» به حامیان «تلسکوپ فضایی جیمز وب» اهدا می‌شود

جایزه علمی «بهاومیک» به سه شخصیت تاثیرگذار اهدا خواهد شد که در دوره کاری خود، در پروژه «تلسکوپ فضایی جیمز وب» مشارکت داشتند و از آن حمایت کردند.

به گزارش ایسنا و به نقل از ناسا، «انجمن پیشبرد علوم آمریکا»(AAAS)، «جایزه مانی لعل بهاومیک برای موفقیت سال»(Mani L. Bhaumik Breakthrough of the Year Award) را به مشارکت‌کنندگان برجسته پروژه «تلسکوپ فضایی جیمز وب»(JWST) ناسا اعطا می‌کند. با اهدای این جایزه، از سه نفر تجلیل خواهد شد که در طول دهه‌ها از بخش‌های گسترده جامعه جیمز وب حمایت کردند و در تضمین موفقیت مأموریت نقش داشتند.

این جایزه به «چارلز فرانک بولدن جونیور»(Charles Frank Bolden Jr) مدیر سابق ناسا، دکتر «جان ماتر»(John Mather) دانشمند ارشد پروژه جیمز وب از سال ۱۹۹۵ و «بیل اوکس»(Bill Ochs) مدیر پروژه جیمز وب از سال ۲۰۱۱ تا پرتاب آن در سال ۲۰۲۱ تعلق خواهد گرفت.

هدف کمیته انتخاب جوایز این بود که نه تنها از مشارکت فردی برندگان، بلکه گروه‌های الهام‌بخش که کار جمعی آنها دیدگاهی کاملا متفاوت را در مورد جهان به همه ما داده است، قدردانی کند.

جایزه بهاومیک، مبتنی بر جایزه «دستاورد علمی سال»(Breakthrough of the Year) مجله «Science» برای برترین پیشرفت تحقیقاتی است. استقرار موفقیت‌آمیز جیمز وب در سال ۲۰۲۲ و نخستین عکس‌هایی که در ۱۲ ژوئیه آن سال منتشر شدند، عنوان «دستیابی به موفقیت» مجله ساینس(Science) را برای آن به ارمغان آورد.

جایزه «بهاومیک» به حامیان «تلسکوپ فضایی جیمز وب» اهدا می‌شود
مانی لعل بهاومیک

جایزه بهاومیک که به افتخار «مانی لعل بهاومیک»(Mani Lal Bhaumik)، فیزیکدان، خودزندگی‌نامه‌نویس و خاطره‌نویس اهل هندی-آمریکایی نام‌گذاری شده، نشان‌دهنده سه گروه کلیدی دانشمندان، مهندسان و رهبرانی است که از مأموریت جیمز وب حمایت کردند.

در ادامه، نگاهی به سوابق برندگان جایزه بهاومیک می‌اندازیم.

چارلز فرانک بولدن

جایزه «بهاومیک» به حامیان «تلسکوپ فضایی جیمز وب» اهدا می‌شود

چارلز فرانک بولدن جونیور، یک ژنرال بازنشسته «گروه تفنگداران دریایی آمریکا»(USMC) و یک فضانورد سابق است که از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۷ به عنوان مدیر ناسا خدمت کرد و علاقه زیادی به تلسکوپ جیمز وب داشت. او با درک عمیق پتانسیل این تلسکوپ برای اکتشافات علمی، تکمیل آن را یک اولویت برای ناسا قرار داد.

بولدن که علاقه‌اش به تلسکوپ جیمز وب تا اندازه‌ای از خدمت به عنوان کمک‌ خلبان در مأموریت استقرار «تلسکوپ فضایی هابل»(HST) در سال ۱۹۹۰ حاصل می‌شود، گفت: این تلسکوپ قرار بود درک ما را در مورد اخترفیزیک متحول کند. چیزی که ما از تلسکوپ جیمز وب یاد گرفته‌ایم، آموخته‌های به دست آمده از هابل را کوچکتر کرده است.

جان ماتر

جایزه «بهاومیک» به حامیان «تلسکوپ فضایی جیمز وب» اهدا می‌شود

دکتر جان ماتر از همان روزهای اول، یک نقش کلیدی در این پروژه داشت. ماتر که در سال ۱۹۹۵ سرپرستی تیم علمی تلسکوپ جیمز وب را بر عهده داشت، علایق علمی خود را در مدیریت پروژه نشان داد و به دیده شدن هر گام رو به جلو، هر چقدر هم کوچک کمک کرد.

کارهای ماتر شامل برپایی مسابقات علمی بین‌المللی برای یافتن بهترین استعدادها در اختراع تجهیزات و فناوری‌های مناسب برای تلسکوپ و زنده کردن همان اختراعات بود. ماتر گفت: ما یک چالش باورنکردنی را پیش روی خود قرار دادیم. تلسکوپ، یک ایده بسیار متحول‌کننده را نشان می‌داد و ما مجبور بودیم چیزهای زیادی را اختراع کنیم.

بیل اوکس

جایزه «بهاومیک» به حامیان «تلسکوپ فضایی جیمز وب» اهدا می‌شود

بیل اوکس که فعالیت خود را از سال ۲۰۱۱ به عنوان مدیر پروژه جیمز وب به نمایندگی از گروه‌های مهندسی و علمی آغاز کرد، از نظر زمان‌بندی و بودجه با چالش‌هایی روبه‌رو شد. او روی افرادی که در مرکز پروژه قرار داشتند، بسیار متمرکز بود. اوکس گفت: من باید این ماموریت بزرگ و پیچیده را درک می‌کردم، یک پرتاب جدید را انجام می‌دادم و به برآورد هزینه می‌پرداختم.

وی افزود: من بسیار مفتخرم که به عنوان یکی از دریافت‌کنندگان جایزه بهاومیک، توسط انجمن پیشبرد علوم آمریکا انتخاب شدم. سرپرستی گروه جیمز وب برای تقریبا ۱۲ سال، یک کار فوق‌العاده ویژه بود. تجربه وب نه تنها به من امکان داد که با باهوش‌ترین افرادی که تا به حال ملاقات کرده‌ام کار کنم، بلکه با بهترین افرادی همکاری کردم که تا به حال با آنها روبه‌رو شده‌ام. این بهترین ۱۲ سال دوران حرفه‌ای من بود.

طی رویدادی که سوم مه در مقر انجمن پیشبرد علوم آمریکا در واشنگتن دی‌سی برگزار می‌شود، از اوکس، ماتر و بولدن تجلیل خواهد شد و هر برنده در مورد زمان خدمت به جامعه تلسکوپ جیمز وب صحبت خواهد کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha