به گزارش ایسنا، از سرگیری روابط ایران و عربستان، زوایای جدیدی از ارتباط بین دو کشور را ایجاد کرد که یکی از این موارد، سفرهای بین دو کشور است؛ کما اینکه به نظر میرسد اکنون بازگشت شهروندان عربستانی به ایران پس از هفت سال ممنوعیت و بازگشایی سفارتخانههای دو کشور، قطعیت پیدا کرده و رییس انجمن صنفی دفاتر خدمات مسافرت هوایی و جهانگردی ایران نیز از اراده عربستان برای برقراری پرواز مستقیم به ایران و ازسرگیری و تسهیل سفرها بهزودی خبر داده است.
پس از انتشار این اخبار، محمد محمدیبخش درباره پروازهای مستقیم ایران و عربستان به جز ایام حج، به ایسنا گفته بود: هنوز تصمیمی برای این موضوع گرفته نشده، پس از نظارت وزارت خارجه و سازمان حج این موضوع قابل بررسی است و در آن صورت سازمان هواپیمایی هم به این موضوع وارد میشود.
محمدیبخش همچنین تاکید کرده بود که اگرچه در حال حاضر محدودیتی در انجام پروازهای حج واجب وجود ندارد، اما بقیه پروازها مانند حج عمره و سایر پروازهای بین دو کشور هم منوط به برگزاری جلسات و تایید وزارت خارجه و اعلام سازمان حج و زیارت است.
درخواست رسمی عربستان برای برقراری ۳ پرواز در هفته
اما در آخرین اظهار نظرها درباره از سرگیری پرواز بین ایران و عربستان، مهرداد بذرپاش -وزیر راه و شهرسازی- با اشاره به از سر گیری روابط دیپلماتیک بر مبنای دیپلماسی منطقهای و بر اساس اصل حسن همجواری اظهار کرد: طی روزهای اخیر درخواست رسمی هواپیمایی کشوری عربستان به منظور برقراری سه پرواز در هفته از ایران خارج از پروازهای حج دریافت شد.
وزیر راه و شهرسازی همچنین ضمن تأکید بر لزوم تقویت دیپلماسی منطقهای بیان کرد: سازمان هواپیمایی وزارت راه و شهرسازی بر اساس وظایف ذاتی خود، تمام مساعی خود را برای برقراری پروازها میان ایران و عربستان به کار خواهد بست.
شمسالدین فرزادیپور -مدیرعامل شرکت ایرانایر- نیز درباره نتیجه توافق ایران و عربستان و تصمیم برای پرواز به این کشور گفته بود: اگر روابط ایران و عربستان از سر گرفته شود برای انجام پروازهای عمره و انتقال زائران این کشور به مشهد برنامهریزی خواهیم کرد و ایرانایر آمادگی دارد به عنوان پل ارتباطی دو کشور عمل کند؛ اما منتظریم سطح روابط برقرار شود و پس از آن به موضوع انجام پروازهای دو کشور وارد میشویم.
در این راستا حسام قربانعلی -سخنگوی شرکت هواپیمایی ایرانایر- در پاسخ به اینکه آیا پروزهای خارج از حج ایران و عربستان نیز با این هواپیمایی انجام میشود؛ به ایسنا گفت: تمام تمرکز ایرانایر در حال حاضر برگزاری پروازهای حج است، البته ما قبلا هم آمادگی خود را برای برقراری پرواز بین ایران و عربستان اعلام کردهایم.
قربانعلی پیشتر گفته بود که عملیات حج تمتع سال ۱۴۰۲ به ایرانایر واگذار شده، و در این عملیات، اعزام ۸۹ هزار زائر از ۲۱ فرودگاه کشور، از سوم خردادماه آغاز شده و سوم مردادماه به پایان میرسد.
انتهای پیام
نظرات