عدیل سروی در گفت وگو با ایسنا، با بیان اینکه دولت در دو بخش هدایتی و حمایتی به حوزه نوغانداری ورود کرده است، گفت: یکی از اقدامات مهم دولت برای حمایت از صنعت نوغان، تهیه نهال توت اصلاح شده است.
وی میانگین توزیع نهال توت اصلاح شده طی ۲۰ سال گذشته را حدود ۲۰۰ هزار اصله دانست و اظهار کرد: سال گذشته ۳۷۰ هزار اصله نهال توت توزیع شد که این رقم برای امسال به ۴۸۰ هزار اصله رسید.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری کشور با بیان اینکه در سال پیش رو تولید نهال توت در شش استان گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسان جنوبی را دنبال می کنیم، ادامه داد: یک میلیون و ۶۵۰ هزار قلمه توت به این استان ها برای تولید نهال داده شده و هم اکنون در حال تولید هستند.
سروی، همچنین از انعقاد تفاهم نامه میان معاونت بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی و سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری برای نخستین بار خبر داد و خاطرنشان کرد: مقرر شده از ظرفیت ایستگاه های تولید نهال توت سازمان منابع طبیعی در ۹ استان استفاده کنیم که در این راستا ۳۷۰ هزار قلمه به این ایستگاه ها داده شده است.
وی با اشاره به حمایت یارانه ای دولت از تولید نهال توت، عنوان کرد: قیمت هر اصله نهال توت ۸۰۰ تومان بوده که در اختیار نوغاندار قرار می گیرد تا توتستان های فرسوده و یا تغییر کاربری داده شده مجددا با اقبال نوغانداران احیا، نوسازی و بهسازی شود.
رئیس مرکز توسعه نوغانداری با اشاره به وجود ۱۳ هزار و ۶۰۰ هکتار باغ توت در سطح کشور، اضافه کرد: برای احیاء و بازسازی و نوسازی باغات توت سالانه به دو میلیون و ۳۰۰ هزار اصله نهال نیاز داریم که خوشبختانه در حال تولید است.
وی همچنین به تولید داخلی ۴۲۰۰ جعبه تخم نوغان در سال ۱۴۰۰ و حدود ۹۰۰۰ جعبه در سال ۱۴۰۱ اشاره کرد و متذکر شد: امسال نیز برای تولید ۲۲ هزار جعبه تخم نوغان داخلی برنامه ریزی کردیم.
انتهای پیام
نظرات