به گزارش ایسنا، فواد حسین، وزیر خارجه عراق در گفتوگو با شبکه عراقی العهد گفت، تلاشهای ما در همگرایی عربستان و ایران واضح و ملموس بود. نظارت چین بر این همگرایی یک "نتیجه" است و تلاشها را عراق انجام داد.
وی افزود: رابطه ما با جمهوری اسلامی ایران تاریخی است و میخواهیم روابط خوبی بین تهران و واشنگتن برقرار کنیم و در گفتوگو با آنها صریح هستیم. امنیت منطقه یک پرونده مشترک بین کشورهای این منطقه است.
حسین ادامه داد: مداخلات سیاسی و نظامی در عراق وجود دارد و ما به دنبال استقلال تصمیم عراق هستیم، هنوز تأثیرات خارجی بر تصمیم عراق وجود دارند.
وی با اشاره به اینکه "استقلال در تصمیم عراق در هر مرحله افزایش مییابد"، تاکید کرد: "تشکیل دولت فعلی نتیجه استقلال تصمیم عراق بود."
وزیر خارجه عراق در برنامه «نیم دایره» در تلویزیون العهد با بیان اینکه عراق به دنبال ایجاد بازار نفت در آفریقا است، گفت، حاکمیت عراق از سال ۱۹۹۱ تا سال ۲۰۰۳ مفهومی نداشت و همه چیز در عراق قبل از سال ۲۰۰۳ زیر چتر بینالمللی بود.
وی گفت: دولت به سمت توسعه روابط اقتصادی و استراتژیک با طرف آمریکایی حرکت میکند. روابط عراق و آمریکا در زمینههای مختلف اقتصادی و استراتژیک قوی و توسعه یافته است. این به نفع ما است که روابط عراق و آمریکا مستحکم و توسعه یافته باشد و سیاست دولت فعلی به سمت توسعه این روابط در زمینههای اقتصادی و استراتژیک با طرف آمریکایی حرکت میکند.
حسین خواستار متحد کردن تصمیم عراق در داخل برای مقابله با مداخله کشورهای همسایه شد و گفت: ما باید بحرانها با کشورهای همسایه از جمله بحران ترکیه در مداخله نظامی در مناطق اقلیم کردستان را از نظر سیاسی مدیریت کنیم نه نظامی. دولت عراق در مدیریت بحران با کشورهای همسایه به رویارویی نظامی فکر نمیکند و دولت با منطق گروههای مسلح به حل این بحرانها نمیپردازد، زیرا رویارویی نظامی با کشورهای همسایه کارساز نیست و نتیجهای ندارد علاوه بر آن، حضور نظامی ترکیه در شمال عراق یک مداخله است، نه یک اشغال».
وی با بیان اینکه حزب کارگران کردستان تنها مشکل ترکیه نیست و عراق نیز نگران این پرونده است.» افزود: «ما طرفدار جنگ نیستیم و فکر کردن به آن ما را به بحرانهای قبلی بازمیگرداند».
وزیر خارجه عراق بار دیگر بر موضع کشورش تاکید کرد که "وضعیت کنونی عراق به هیچ وجه اجازه عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را نمیدهد، زیرا قوانین عراق این اجازه را نمیدهد."
فواد حسین گفت، ارتباط دادن تصویب یک قانون به قانون دیگر در چارچوب توافق سیاسی نبوده و اکنون اولویت بودجه است.
وی تصریح کرد، محتوای انتقاد نوری المالکی، رهبر ائتلاف دولت قانون عراق در شبکه العهد در مورد اقدامات الینا رومانویسکی، سفیر آمریکا در بغداد را به وی اطلاع داده و از وی خواسته فعال باشد و به همه جا برود.
وزیر خارجه عراق گفت: اگر انتخاب با من بود، خودم را وقف نوشتن خاطراتم میکردم و مساله عراق باعث شد به وزارت امور خارجه برگردم.
وزیر خارجه عراق همچنین در پایان این مصاحبه گفت، این وزارتخانه مشکل بزرگی با کمی تعداد سفیران دارد. عراق با ۸۴ نمایندگی دیپلماتیک تنها ۲۶ سفیر دارد. وی تاکید کرد که وزارت امور خارجه حداقل به ۸۰ سفیر نیاز دارد.
حسین با بیان اینکه وزارت امور خارجه برای مدیریت ادارات به ۲۱ سفیر در داخل این وزارتخانه نیاز دارد، خاطرنشان کرد، وزیران صاحب اختیار در وزارت خارجه زیاد هستند.
وی در ادامه گفت، رای گیری پیرامون سفیران در پارلمان منوط به توازن است و مشکلات سیاسی این رای گیری را به تاخیر انداخته است. محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق بیشتر از خارج مشغول مسائل داخلی است.
انتهای پیام
نظرات