• سه‌شنبه / ۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۰:۲۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402020501903
  • خبرنگار : 71592

تبادل اتهام خرابکاری بین ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع

تبادل اتهام خرابکاری بین ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع
البرهان (تصویر سمت راست) و حمیدتی (تصویر سمت چپ)

ارتش سودان اعلام کرد، نیروهای واکنش سریع متحمل خسارات سنگین شده و قدرتش کاهش یافته است و نیروهای واکنش سریع هم "عناصر رژیم سابق" را به انجام اقدامات خرابکارانه و غارت منازل و شرکت‌ها متهم می‌کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت المیادین، نبیل عبدالله، سخنگوی ارتش سودان اعلام کرد، توانمندی‌های نیروهای واکنش سریع رو به کاهش است و متحمل خسارات سنگینی شده‌اند از طرفی ارتش سودان کنترل همه مکان‌ها از جمله مقر نیروهای واکنش سریع به استثنای فرودگاه‌های خارطوم را در اختیار گرفته است.

وی افزود، در اماکن نظامی بسیاری از نیروهای واکنش سریع خود را تسلیم کردند و تعداد زیادی هم از جبهه‌های جنگ به مناطق زندگی خود فرار کردند.

عبدالله در خصوص وضعیت مرزها با کشورهای همسایه گفت: کشورهایی هستند که با آنها پروتکل‌های مشخصی داریم و نیروهای مشترک در آنها فعالیت می‌کنند، مانند چاد و آفریقای مرکزی، مرزهای شرقی نیز نیروهای کافی و کنترل شده دارند و همچنین مصر دارای نیروهای کنترل شده است.

سخنگوی ارتش سودان در خصوص اینکه آیا ارتش کمک‌های خارجی دریافت کرده یا به آنها پیشنهاد شده است، توضیح داد: «تاکنون با امکانات داخلی خود سودان پیش رفته‌ایم؛ اما این حق ما به عنوان یک کشور است که با هر طرف بین‌المللی یا منطقه‌ای در چارچوب روابط همکاری نظامی تعامل کنیم».

نیروهای واکنش سریع هم "عناصر رژیم سابق" را به ارتکاب اقدامات خرابکارانه و غارت منازل و شرکت‌ها متهم کردند.

این نیروها در بیانیه‌ای اعلام کردند، «بقایا و عناصر رژیم سابق پشت این خرابکاری‌ها هستند» و تلاش می‌کنند «نیروهای واکنش سریع را از طریق نقشه‌های فاش شده متهم کنند».

در این بیانیه آمده است که نیروهای واکنش سریع «علیرغم مشغله‌شان به ریشه‌کن کردن نیروهای کودتاچی و عناصر رژیم سابق برای خلاصی مردم سودان از شر آنها» همچنین به دنبال «تأمین امنیت خروج اتباع خارجی و تسهیل انتقال شهروندان به مناطق امن هستند».

در همین راستا، روزنامه نگار جمال محمدعلی گفت، خروج دیپلمات‌ها از سودان نشان می‌دهد که کشورها اعتماد ندارند این درگیری به زودی تمام شود. سفارت‌خانه‌ها هم می‌دانند که این عملیات نظامی طولانی خواهد شد.

درگیری‌ها از ۱۵ آوریل بین ارتش سودان به فرماندهی  عبدالفتاح البرهان و نیروهای واکنش سریع به فرماندهی محمد حمدان دقلو بیش از ۴۲۰ کشته و ۳۷۰۰ زخمی برجای گذاشته است و ده‌ها هزار نفر را مجبور به فرار از مناطق درگیری به سوی استان‌ها و کشورهای دیگر کرده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha