عفتی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه نوغانداری و پرورش پیله کرم ابریشم یکی از صنعت های فعال در این استان است، اظهار کرد: در همین راستا این سازمان اقدام به توسعه باغات توت در این استان کرده است.
وی گفت: تا سال ۱۴۰۰ در مساحتی حدود ۴۹۵ هکتار باغات توت در این استان ایجاد شده است.
عفتی با بیان اینکه توسعه توتستان ها یکی از برنامه های ششم توسعه است که برای این سازمان تعریف شده، افزود: در سال گذشته ۵۰ هزار قلمه نهال توت برای تولید نهال توزیع شده است که این نهال ها امسال تولید و غرس می شوند.
وی ادامه داد: با غرس این نهال ها ۴۵ هکتار به مساحت توتستان های استان اضافه خواهد شد.
این مقام مسئول تصریح کرد: علاوه بر آن در سال گذشته ۳۹ هزار نهال توت نیز از خارج استان وارد شد که آن ها نیز توزیع شده است.
وی بیان کرد: علاوه بر آن ۱۰۰ هزار قلمه نهال دیگر نیز از محل اعتبارات ملی توسط این سازمان و ۱۰۰ هزار قلمه نیز توسط اداره کل منابع طبیعی در حال تولید است که این نهال ها برای سال آینده تولید و کشت خواهند شد که با کاشت آن ها ۱۰۰ هکتار دیگر به مساحت توتستان های استان افزوده می شود.
۳ هزار و ۸۱۲ نفر از جامعه روستایی این خطه به فعالیت نوغانداری مشغول هستند که بیشترین فعالیت حرفه نوغانداری به ترتیب در شهرستان های مانه و سملقان، راز و جرگلان و بجنورد است.
خراسان شمالی در تولید پیله های ابریشم در کشور دارای رتبه است اما هنوز صنایع وابسته به آن همچون پیله خشک کنی و نخ کشی، سنتی و نیمه صنعتی انجام می شود.
انتهای پیام
نظرات