• دوشنبه / ۴ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۰۹:۱۷
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1402020401080
  • منبع : نمایندگی گلستان

مختومقلی فراغی؛ همبستگی اجتماعی و هویت ایرانی اسلامی/۱۰

بزرگداشت مختومقلی تجلیل از هنر متعهد است/ جایگاه والای همبستگی در اندیشه فراغی

بزرگداشت مختومقلی تجلیل از هنر متعهد است/ جایگاه والای همبستگی در اندیشه فراغی

ایسنا/گلستان معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان گلستان با اشاره به اینکه مختومقلی فراغی با ذوق و هنری متعهد ارادت خود به اهل بیت علیهم السلام را جلوه‌گر ساخت، گفت: همبستگی اجتماعی خلاصه اندیشه این شاعر نامی و پرآوازه بود. 

مهدی باقریان در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه ظرفیت بزرگ هنر در طول تاریخ در هدایت اذهان عمومی و جریان سازی‌های بزرگ دنیا تاثیرگذار بوده است، اظهار کرد: از صدر اسلام تاکنون شعر و هنر همواره یکی از پیوست‌های حرکت‌های فرهنگی، اجتماعی و حتی سیاسی تاریخ اسلام بوده است.

وی با بیان اینکه ایران اسلامی بدون شک مرجع و قله ظهور و بروز هنر متعهد در طی قرون متعهد بوده، افزود: نقش شعرا و ادبا در تاریخ سازی، بیان حقایق به زبان لطیف هنری، نقادی و اعتراض به کاستی‌ها غیرقابل انکار است.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان گلستان با تاکید بر اینکه بزرگداشت مختومقلی فراغی بی‌شک بزرگداشت دانایی، ذوق و هنر متعهد است، خاطرنشان کرد: تداوم این حرکت در طی دهه‌های گذشته نشان از اهتمام نظام اسلامی به تعظیم هنر متعالی اقوام و مذاهب است.

بزرگداشت مختومقلی تجلیل از هنر متعهد است/ جایگاه والای همبستگی در اندیشه فراغی

باقریان با تقدیر از برگزارکنندگان مراسم بزرگداشت این شاعر شهیر ایرانی ترکمن، ادامه داد: شعر مختومقلی فراغی همواره با جریان پرشوری از مهربانی و همبستگی اجتماعی همراه بوده و نشان داده است که وحدت و اتحاد حول مفاهیم دینی و توجه به اشتراکات قابل تحقق و تعمیق است.

وی اشعار مختومقلی در مدح اهل بیت عصمت و طهارت(ع) را نشانی از عمق دانایی، هوشمندی، تقید دینی و ظرافت ادبی مختومقلی فراغی دانست و گفت: تردید نداشته باشید که لطف و عنایت اهل بیت علیهم السلام در تعالی شعر او و گسترش نام و آوازه‌اش سایه گسترده و همین مساله باعث شده تا فردوسی ترکمن‌ها محبوب همه اقوام و مذاهب ایرانی و حتی فراتز از آن آسیای میانه شود.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان گلستان بر لزوم تبیین و تشریح اندیشه‌های مختومقلی فراغی در خلال برگزاری مراسمات سالروز تولد این شاعر نامی تاکید کرد و گفت: انتظار می‌رود مسیر و سبک حرکتی مختومقلی فراغی در منطقه ترکمن صحرا به عنوان یک جریان و سبک زنده و پویا تداوم داشته و شعرای متعهد بسیاری را از دل خود به جامعه معرفی کند. 

باقریان از همکاری جهاددانشگاهی با ستاد بزرگداشت دویست و نودمین سالروز تولد مختومقلی فراغی و کارگروه دانشگاهیان این ستاد خبر داد و گفت: پوشش رسانه‌ای برنامه‌های ۱۵ گانه، تولید بسته‌های رسانه‌ای خبری در قالب گفت‌وگو و گزارش، تولید نخستین پوسترهای گرامیداشت این شخصیت بزرگ ایرانی ترکمن، برپایی نمایشگاهی با محوریت مختومقلی فراغی در ۳ دانشگاه استان و اجرای طرح افکارسنجی مرتبط با ابعاد شخصیتی این شاعر نامی و پرآوازه از برنامه‌های ویژه معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی در این ایام است.

وی از برگزاری مراسم افتتاحیه رویداد ملی "ما تمدن سازیم" با رونمایی از پوستر و سامانه برخط دریافت آثار دومین جشنواره ملی رسانه‌ای تقدیب مذاهب همزمان با آغاز دهه بزرگداشت مختومقلی فراغی خبر داد و اضافه کرد: با صدور احکام اعضای ستاد راهبردی این رویداد توسط استاندار محترم برنامه‌های متعدد و جشنواره‌های مختلفی ذیل این رویداد برگزار خواهد شد که توسط دبیر ستاد راهبردی تشریح خواهد شد. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha