• یکشنبه / ۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۰
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402020300791
  • خبرنگار : 71496

/به روز رسانی شد/

قطع تقریبا کامل اینترنت در سودان/ مجروح شدن کارمند سفارت مصر/ ادامه خروج اتباع خارجی

قطع تقریبا کامل اینترنت در سودان/ مجروح شدن کارمند سفارت مصر/ ادامه خروج اتباع خارجی

در هشتمین روز درگیری‌ها در سودان میان ارتش و نیروهای واکنش سریع، با وجود اعلام آتش‌بس انسانی سه روزه به مناسبت عید فطر، درگیری‌ها در اطراف کاخ ریاست جمهوری در خارطوم از سر گرفته شدند و دو طرف یکدیگر را به نقض آتش‌بس متهم کردند. روند خروج اتباع خارجی نیز ادامه دارد.

به گزارش ایسنا، سایت شبکه خبری الجزیره درباره آخرین تحولات درگیری‌ها در سودان اعلام کرد، پس از درگیری‌های شدیدی میان ارتش سودان و نیروهای واکنش سریع با وجود اعلام آتش‌بس سه روزه به مناسبت عید فطر، عصر شنبه آرامش شکننده‌ای در خارطوم، پایتخت این کشور برقرار شد.

همچنین وزارت خارجه مصر از مجروح شدن یک کارمند سفارت مصر در سودان به ضرب گلوله خبر داد.

به گزارش اسپوتنیک، احمد ابو زید، سخنگوی وزارت خارجه مصر گفت که یکی از کارمندان سفارت مصر در سودان به ضرب گلوله مجروح شد.

وی از همه شهروندان مصری در سودان خواست تا پایان عملیات خارج کردن امن شهروندان مصری، احتیاط کنند.

ابو زید گفت که کشورهایی که شهروندان زیادی از آنها در سودان هستند، نیاز به برنامه ریزی دقیق، امن و سازمان یافته برای تضمین سلامت و دقت در خارج کردن شهروندان خود در سایه تشدید تنش خطرناک دارند.

از سوی دیگر، همزمان کشورهای متعددی در حال خارج کردن اتباع خود هستند درگیری‌ها میان ارتش و نیروهای واکنش سریع سودان در ام درمان در غرب خارطوم دوباره آغاز شدند.

ارتش سودان اعلام کرد در حمله نیروهای واکنش سریع سودان به کاروانی متعلق به سفارت فرانسه در این کشور، روند تخلیه کارکنان سفارت از این کشور مختل شد. در واقع نیروهای واکنش سریع مرتکب چندین تخلف در حق هیئت‌های دیپلماتیک شدند از جمله اینکه به کاروان متعلق به سفارت فرانسه تیراندازی کردند و در نتیجه آن روند تخلیه کارکنان این سفارت مختل شد.

همچنین ارتش سودان اعلام کرد، "شبه‌نظامیان واکنش سریع خودروی ویژه سفیر مالزی را به سرقت برده و امروز یکشنبه نیز به کاروان نیروهای سفارت قطر که در حال حرکت به سمت پورتسودان بودند، حمله کرده و اموال و تمامی چمدان‌ها و تلفن‌های همراه آنها را غارت کردند، علاوه بر این، آنها به سمت کاروان سفارت فرانسه تیراندازی کردند که در نتیجه آنها به ساختمان سفارت بازگشته و روند تخلیه سفارت متوقف شد.

ارتش سودان در ادامه گزارش داد، یکی از فرانسوی‌ها با تیری که از اسلحه یک تک‌تیرانداز شلیک شده بود، زخمی شد و همینطور به دفتر این هیئت حمله شد.

ارتش سودان در ادامه این رفتار وحشیانه و خشونت‌آمیز را که ویژگی شبه‌نظامیان واکنش سریع قبل و بعد از شورش‌شان بوده و بدترین نمونه سوءاستفاده از قدرت و پول در تاریخ سودان است، محکوم کرد.

آمریکا نیز اعلام کرد که کارمندان سفارت‌خانه‌اش در خارطوم را همراه با خانواده‌هایشان از سودان خارج کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه عراق نیز اعلام کرد ۱۴ شهروند عراقی از خارطوم به منطقه امنی در پورت سودان منتقل شدند.

به نقل از میدل ایست نیوز، احمد الصحاف، سخنگوی وزارت امور خارجه عراق اعلام کرد ۱۴ شهروند عراقی از خارطوم به منطقه امنی در پورتسودان منتقل شدند.

به گزارش خبرگزاری رسمی عراق، این اقدام براساس درخواست این شهروندان و با پیگیری فؤاد حسین، وزیر خارجه عراق انجام شد.

الصحاف افزود: به تلاش‌های مختلف برای خارج کردن سایر شهروندان عراقی باقیمانده در سودان ادامه می‌دهیم.

وی اشاره کرد: برحسب وظیفه ملی و در طول شبانه روز با شهروندان عراقی در خارطوم در ارتباط هستیم.

الصحاف از اختصاص شماره‌ای اضطراری برای دریافت تماس‌ها و درخواست‌های شهروندان عراقی در سودان خبر داد.

پیش از این و در روز گذشته وزارت خارجه عربستان اعلام کرده بود که شهروندان عربستانی و شهروندان شماری از کشورهای دوست و برادر را از سودان خارج کرده است.

وزارت خارجه استرالیا نیز با اعلام اینکه شرایط امنیتی در سودان ناپایدار است و درگیری‌های خشونت‌آمیز ادامه دارند، از شهروندان خود در سودان خواست در مکان امنی پناه بگیرند.

همچنین وزارت خارجه مصر اعلام کرد در تلاش برای خارج کردن شهروندان خود از سودان است.

این وزارتخانه در ادامه از آنهایی که خارج از خارطوم هستند، خواست در راستای فراهم شدن شرایط انتقالشان، به نزدیکترین مرکز مراجعه کنند.

سفیر روسیه در سودان اعلام کرد: تمامی شهروندان روس در مناطق درگیری به ساختمان سفارت در خارطوم منتقل شدند؛ اما با توجه به اینکه درگیری‌ها در فرودگاه ادامه دارند، در حال حاضر نمی‌توان درباره عملیات تخلیه هوایی از خارطوم صحبت کرد.

وزارت خارجه فرانسه نیز اعلام کرد که پاریس عملیات تخلیه سریع از سودان را برای شهروندان و کادر دیپلمات خود آغاز کرد زیرا درگیری‌های شدید در این کشور وارد هفته دوم خود شدند.

این وزارتخانه در ادامه بدون ارائه جزئیات بیشتر تاکید کرد که عملیات تخلیه شامل شهروندان اروپایی و اتباع دیگر کشورهای هم‌پیمان خواهد بود.

در همین حال، پال جانسون، وزیر دفاع سوئد اعلام کرد، دولت سوئد قصد دارد برای تخلیه شهروندانش از سودان از جمله کارمندان سفارت سوئد، نیروی نظامی اعزام کند.

وی در کنفرانسی خبری گفت: این تصمیم بدان معناست که پارلمان سوئد به دولت اجازه می‌دهد تا طبق قوانین بین‌المللی نیروهای نظامی را به منظور حمایت و انجام عملیات تخلیه اتباع خارجی از سودان اعزام کند. قطعا این کار با همکاری نزدیک با سازمان‌های بین‌المللی و دیگر کشورها انجام خواهد شد.

مولود چاووش‌اوغلو، وزیر خارجه ترکیه در تماس تلفنی با علی الصادق، همتای سودانی خود درباره خارج کردن شهروندان ترکیه‌ای از سودان در پی آغاز درگیری‌های مسلحانه در این کشور گفت‌وگو کرد.

سفارت ترکیه در خارطوم پیش از این اعلام کرده بود که امروز یکشنبه اتباع ترکیه‌ای را که تمایل به خروج از سودان دارند، از این کشور خارج خواهد کرد.

همچنین خبرنگار الجزیره گزارش داد، پس از آرامش شکننده‌ای که شامگاه شنبه در خارطوم در پی درگیری‌های شدید میان دو طرف در منطقه بحری در شمال این استان برقرار شد، صدای تیراندازی‌های پراکنده‌ای در اطراف کاخ ریاست جمهوری در خارطوم شنیده شدند. اما در محله‌های بری، کافوری و جبره که از زمان آغاز درگیری‌ها در شنبه گذشته شاهد درگیری‌هایی بودند، آرامش برقرار شد.

حملات توپخانه‌ای روز شنبه ازسرگرفته شد و صدای انفجارهای شدیدی شنیده شده و به دنبال آن آتش‌سوزی‌هایی در منطقه خارطوم رخ داد.

همچنین طبق گزارش سایت سازمان "نت بلوکس" که مسؤول نظارت بر دسترسی به شبکه جهانی اینترنت بوده و دفتر آن در لندن واقع است، سودان در دومین هفته درگیری‌ها از قطع تقریبا کامل اینترنت رنج می‌برد و طبق داده‌ها میزان دسترسی شهروندان سودانی به اینترنت ۲ درصد است.

وزارت بهداشت سودان روز شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که تعداد کل زخمی‌های درگیری‌ها در این کشور به ۱۹۲۹ تن رسیده و در نتیجه درگیری‌ها ۳۰ بیمارستان تعطیل شدند.

طبق بیانیه این وزارتخانه، نیروهای واکنش سریع به سه بیمارستان در خارطوم حمله کردند.

این وزارتخانه در ادامه تاکید کرد: ما در وضعیت جنگی هستیم و بیمارستان‌ها آسیب دیده‌اند.

همچنین محمد حمدان دقلو «حمیدتی» فرمانده نیروهای «واکنش سریع» در حساب فیس‌بوک خود اعلام کرد که وی از آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد تماس تلفنی دریافت کرده است.

وی افزود: طی این تماس تلفنی تحولات اخیر سودان مورد بحث و گفت‌وگو طرفین قرار گرفت.

این در حالی است که دبیرکل سازمان ملل متحد شب گذشته طی سخنانی پس از نشست سودان که به صورت آنلاین توسط اتحادیه آفریقا برگزار شد، خواستار برقراری آتش‌بس سه روزه در سودان و در طول عید فطر شد.

گوترش طی صحبتی با خبرنگاران در ساختمان این نهاد در نیویورک با اشاره به اینکه در این نشست همه طرف‌ها توافق کردند که درگیری‌ها در سودان باید فورا پایان یابد، تصریح کرد که آماده است از کاهش تنش‌ها و آغاز گفت‌وگوهای سیاسی حمایت کند.

وی با اشاره به اهمیت برقراری گفت‌وگوی فوری برای یک فرآیند انتقال موفق پس از پایان درگیری‌ها، اظهار داشت که ابتدا باید یک دولت غیرنظامی ایجاد شود.

گفتنی است، بامداد ۱۵ آوریل جاری در خارطوم، پایتخت سودان و شهرهای مختلف این کشور بین ارتش و نیروهای واکنش سریع درگیری‌های مسلحانه رخ داد.

بر اساس آمارهای سازمان جهانی بهداشت طی این درگیری‌ها ۴۱۳ نفر کشته شده‌اند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha