• شنبه / ۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۳:۴۱
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1402020200539
  • خبرنگار : 71553

یک قیمت؛ چندین سوال / منافع کشاورزان حفظ می شود؟

یک قیمت؛ چندین سوال / منافع کشاورزان حفظ می شود؟

با اعلام قیمت جدید خرید تضمینی گندم در روزهای گذشته سوالات بسیاری مطرح می‌شود. مثلا اینکه آیا قیمت تعیین شده منافع کشاورزان را حفظ و آنها را برای کشت سال بعد ترغیب می‌کند؟

به گزارش ایسنا علی بهادری جهرمی_سخنگوی دولت عصر پنجشنبه(۳۱فروردین) در حساب توییتری خود از تعیین قیمت خرید تضمینی گندم خبر داد و نوشت که بنابر پیشنهاد وزارت جهاد کشاورزی و با تصویب هیات دولت قیمت خرید تضمینی گندم کشاورزان هر کیلوگرم ۱۵‌ هزارتومان تعیین شد. که بر این اساس دولت علاوه بر مبلغ ۱۱ هزار و ۵۰۰تومان قیمت گندم،   ۱۵۰۰ تومان برای بخشی از هزینه‌های کود و بذر ۲۰۰۰تومان نیز جایزه تحویل گندم برای کشاورزان تصویب کرد.

تعیین قیمت ۱۵هزارتومان برای خرید هرکیلو گندم در حالیست که در یکماه گذشته بسیاری از فعالان بخش کشاورزی و برخی از اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس از توافق بر سر قیمت دیگری صحبت کرده بودند.

عطاالله هاشمی_رییس بنیادملی گندمکاران چندی پیش در گفت‌وگویی با ایسنا، اعلام کرد که بنیاد گندمکاران براساس آنالیزهایی که در استان‌های مختلف انجام داده به قیمت مشخصی برای گندم رسیده و این بنیاد برای خرید تضمینی گندم قیمت هر کیلو ۱۷ هزار تومان را پیشنهاد داده است که کمیسیون کشاورزی مجلس نیز با آن موافقت کرده ولی این قیمت باید به رییس جمهور اعلام شود و تاییدیه نهایی بگیرد.

نماینده مردم داراب در مجلس شورای اسلامی نیز چندی پیش اعلام کرد که یکی از دغدغه‌های کشاورزان گندم کار تعیین نرخ خرید این محصول است. بر اساس برآوردهای انجام شده نرخ خرید هر کیلوگرم گندم ۱۷ هزار تومان پیشنهاد شد. با تعیین قیمت مناسب گندمکاران محصول خود را به بخش دولتی تحویل می‌دهند.

تعدادی از کشاورزان گندمکار نیز به ایسنا اعلام کرده بودند که قیمت گندم باید اصلاح و نباید کمتر از ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان شود زیرا در غیر این صورت کشاورزان در ضرر و زیان خواهند بود.

پس از اعلام قیمت گندم توسط سخنگوی دولت، روز گذشته محمد جواد عسکری_ رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس در حساب توییتری خود نوشت که" براساس اصلاح قانون قیمت تضمینی محصولات کشاورزی مصوب  ٥ آبان ١٣٩٩ مجلس شورای اسلامی، وظیفه تعیین قیمت تضمینی بر عهده شورای قیمت‌گذاری است و اقدام دولت در تصویب و اعلام قیمت تضمینی خرید گندم، خلاف قانون مجلس شورای اسلامی  می‌باشد. "

وی همچنین افزود که کمیسیون کشاورزی خود را موظف می‌داند  این مهم را تا حصول نتیجه مبتنی بر اجرای قانون پیگیری کند.

براساس صحبت‌های رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس، وظیفه تعیین و اعلام قیمت خرید تضمینی بر عهده شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی است. شورایی که چندی پیش براساس یکی از مصوبه‌های مجلس تشکیل شد و اعضای آن را وزیر جهادکشاورزی، وزیر امور اقتصادی و دارایی، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور،  رئیس سازمان نظام صنفی کشاورزی،  رئیس اتحادیه مرکزی تعاونی های روستایی و کشاورزی ایران، رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی، دو نفر کشاورز خبره با حکم وزیر جهاد کشاورزی و رئیس بنیاد ملی گندم  و دو نفر از اعضای کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست تشکیل می‌دهند.  

حال باید دید آیا قیمتی که اخیرا برای خرید تضمینی گندم تعیین شده مورد توافق شورای قیمت‌گذاری بوده است؟ اگر مورد توافق بوده چرا قیمت‌های متعددی در این مدت برای قیمت گندم مطرح شده؟ آیا قیمت تعیین شده نظر گندمکاران را جلب می‌کند؟  آیا این قیمت می‌تواند منافع کشاورزان و در نهایت منافع ملی راحفظ و کشاورزان را برای کشت سال آینده ترغیب کند؟  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۲ ۱۴:۳۵

کمتر از ۲۰ هزار تومان نمیصرفه در ضمن کامنت ها رو هم باز بزارید تا نظرات رو ببینیم

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۲ ۱۴:۴۸

خدایی خیلی کمه حد اقل کیلویی 25 هزار کمتر برا کشاورز نمیصرفه هزینها خیلی گران محصول کشاورز بدبخت مفت مفت

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۲ ۱۵:۰۱

کشاورزان زحمتکش باقیمت۲۱۵۰۰ راضی خواهندشدوحق ملت راضایع نخواهندکرد

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۴ ۰۲:۴۲

سلام من يه کشاورزم هزينه کشاورزی خيلی بالا با قيمت ۱۵ هزار تومان به‌ ضرر کشاورزه خرج کاشت در نمیاریم اگه قيمت اصلاح نشه گندم تحويل دولت نمیدیم ۱۰۰ هکتار زمین داريم قيمت آزاد بالاتر از اینه

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۴ ۰۲:۵۳

چجوریه همه چيز ده برابر شوده ولی گندم همون قيمت اگه زير ۲۰ هزار تومان باشه برا کشاورز هيچ سودی ندارد

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۴ ۰۶:۲۲

بااین قیمت منافعی برای کشاورز نمی‌ماند واثرات خود در سال کشت بعدی نشان می‌دهد که به ضرر دولت میباشد

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۴ ۱۹:۳۷

گندم باید بالای ۲۰تومن‌باشه

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۴ ۱۱:۲۲

گندم هیچ هزینه ای ندارد همون ۱۵ هم زیادشه

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۵ ۰۹:۰۱

با سلام متاسفانه کارشناسان و متولیان امر کشاورزی ما مدام قیمت های محصولات کشاورزی داخلی را با روسیه و اکراین مقایسه می کنند مگر کشاورزان ما از نظر تکنولوژی ، وسعت اراضی، راندمان کشت ، ماشین الات بسیار پیشرفته ، بذر و کود و سموم و غیره ... با دارایی بسیار اندک و فقیرانه کشاورزان ما قابل مقایسه است.این مقدار تولید را هم فدای افکار خود نکنید.

avatar
۱۴۰۲-۰۲-۰۵ ۰۹:۱۲

این نوع قیمت گذاری توهین به کشاورزه در اصل قیمت مصوب همون 11500 هستش هزینه بذر و جایزه چه صیغه‌ایه که 3500 بهش دادین.