• شنبه / ۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۲:۳۸
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1402020200507
  • خبرنگار : 50553

استاد حوزه علمیه قزوین:

عید فطر یادآور عظمت خدا و معاد است

عید فطر یادآور عظمت خدا و معاد است

ایسنا/قزوین استاد حوزه علمیه قزوین گفت: روز عید فطر ما را به یاد عظمت خدا و معاد می‌اندازد که تلاش مثبت نتیجه مثبت دارد که نابرده رنج گنج میسر نمی‌شود؛ روز عید نشانه این است که به گنج دست یافتیم و حالا می‌توانیم خوشحال باشیم و خدا را شکر کنیم.

حجت‌الاسلام شعبان تقی‌خانی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: امام علی(ع) فرمودند کُلُّ یَومٍ لا یُعصَی اللهُ فیهِ فَهُوَ یَومُ عیدٍ یعنی هر روزی که در آن نافرمانی خدا نباشد آن روز، روز جشن، شادی و عید است؛ ما در اسلام چهار عید داریم که هر کدام از این اعیاد اهمیت خاصی دارند، این چهار عید شامل روز جمعه، عید قربان، عید غدیر و عید فطر و مهم‌ترین عید، عید غدیر است.

وی ادامه داد: اصل عید برای جشن، سرور و شادی است و فلسفه اصلی این است زمانی که توانسته باشیم از بند خود، جهالت، تنگ نظری، اسارت، شهوت و موضوعات دنیوی رها شویم و بنده خدا باشیم باید شادی کنیم چون که توانسته‌ایم به سمت خدا پر بکشیم و به ملکوت برسیم.

این کارشناس مذهبی گفت: حالا سؤال پیش می‌آید جمعه چرا عید است؟ جواب این است به دلیل اینکه جمعه روز عبادت، تجمع و شرکت در نماز عبادی سیاسی جمعه است؛ در خصوص عید فطر هم همین طور است یک ماه بندگی خدا، دعا، مناجات و قرائت قرآن انجام داده‌ایم که این راز و نیاز موجب پیروزی و رستگاری انسان می‌شود و حالا از این موفقیت خوشحال است و در روز عید فطر سپاسگزار خداوند است.

وی بیان کرد: دعایی که در نماز عید فطر خوانده می‌شود پیام‌هایی بسیاری دارد؛ متن این دعا اول ستایش، سپاس و توحید حضرت حق است تا خدا را به عظمت، مغفرت و رحمت یاد کنیم و بعد گفته می‌شود خداوندا درخواست می‌کنیم هرچه بندگان از تو خواستند را به آن‌ها اعطا فرما و ما نیز از پلشتی و زشتی به تو پناه می‌بریم.

تقی‌خانی خاطرنشان کرد: روز عید فطر روز جایزه گرفتن است و این عید ما را به یاد قیامت می‌اندازد که امروز جای کار است  نه جای حساب فردا جای حساب است و نه جای کار.

پیام‌های عید فطر

وی تصریح کرد: عید فطر چندین پیام بزرگ می‌تواند داشته باشد؛ یک اینکه در برابر یک ماه بندگی و سختی به شما مزد داده می‌شود روز قیامت هم همین معنا را دارد که در دنیا بندگی خدا را کردید حالا خوشحال باشید که سعادت آخرت نصیب شما شده است.

استاد حوزه علمیه قزوین گفت: روز عید فطر ما را به یاد عظمت خدا و معاد می‌اندازد که تلاش مثبت نتیجه مثبت دارد که نابرده رنج گنج میسر نمی‌شود؛ روز عید نشانه این است که به گنج دست یافتیم و حالا می‌توانیم خوشحال باشیم و خدا را شکر کنیم.

وی اظهار کرد: عید فطر پیام رحمت دارد که اگر می‌خواهید خدا را بندگی کنید باید دست جمعی به ریسمان الهی چنگ بزنید؛ این عید درس توحید، معرفت، معاد، وحدت، شادی و بندگی به همراه دارد.

تقی‌خانی بیان کرد: عید فطر برای افرادی که روزه نگرفتند روز عبرت است که ببینند افرادی که به دستور پروردگارشان عمل کردند شادی می‌کنند و مزد خود را دریافت خواهند کرد؛ اگر به درستی تأمل کنیم می‌بینیم که پیام اصلی عید فطر این است که تلاش و کوشش در راه الهی بی‌نتیجه نخواهد بود و پایان شب سخت سپید است.

وی عنوان کرد: هر کدام از عیدها پیام‌هایی به همراه دارد و این پیام بستگی به برداشت ما دارد، اگر یک ماه گذشت و تغییر و تحول در خودمان ندیدیم باید متأسف باشیم و صبر کنیم تا ماه رمضان سال آینده از راه برسد.

این کارشناس مذهبی خاطرنشان کرد: این عید برای کسانی است که تغییر و تحولی در خود ایجاد کردند، این عید راهی برای تحول در خود، اخلاق، افکار و اعمالمان است و این بستگی به فرهنگ ما دارد که برای هر عیدی چه میزان ارزش قائل باشیم.

وی افزود: عید فطر برای کسانی است که در این یک ماه تلاش کردند تا مغفرت، معرفت و تقوا کسب کنند، تقوا ما را به خدا نزدیک می‌کند و آن فردی که درک عمیق دارد می‌داند خوردن و نوشیدن شادی ندارد و شادی آن است که ما را به هدف متعالی برساند.

تقی‌خانی در پایان تصریح کرد: در این ماه از خوی حیوانی که در هر انسانی وجود دارد جدا می‌شویم و به انسانیت می‌رسیم و چون این موضوع جای شکر دارد در روز عید فطر جمع می‌شویم و نماز می‌خوانیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha