• شنبه / ۲ اردیبهشت ۱۴۰۲ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402020200490
  • خبرنگار : 50528

عضو هیئت‌علمی دانشگاه اصفهان:

عظمت جهان اسلام در عید فطر عیان است

عظمت جهان اسلام در عید فطر عیان است

ایسنا/اصفهان عضو هیئت‌علمی گروه معارف دانشگاه اصفهان با اشاره به اینکه عید فطر، عید است چون ما حامل قرآن شدیم، گفت: ما اگر بتوانیم این قرابت و حاملیت را در وجود خود جای دهیم یعنی ارتباط با محتوا، برنامه‌ها و دعوت‌های قرآن پیدا کنیم به‌سادگی از آن جدا نخواهیم شد.

مجتبی سپاهی، عضو هیئت‌علمی گروه معارف دانشگاه اصفهان در گفت‌وگو با ایسنا و با بیان اینکه بر اساس ادبیات دینیِ ما ماه رمضان،‌ برنامه ویژه خداوند است تا انسان‌ها یک ماه به‌طور ویژه در جریان سیر و سلوک قرار گیرند، اظهار کرد: اراده خداوند بر آن است که روال عادی زندگی بشر با ورود به این ماه متوقف شود و به‌نوعی دیگر جریان پیدا کند.

او ادامه داد: این ماه، برپاییِ یک جریان برخلاف زندگی عادی است که ما در آن به فعالیت عادی روزمره و در کنار آن خوردن و آشامیدن مشغول بودیم، درواقع ما فقط در نیمی از شبانه‌روز می‌توانیم به نیازهای جسمی بپردازیم و درعین‌حال حضور بر سفره قرآن و انجام اعمال عبادی باعث می‌شود که برخلاف ۱۱ ماه دیگر سال، انسان در این یک ماه با برنامه‌ریزی خداوند در زندگی حرکت کند.

سپاهی افزود: درواقع سفره اصلی این ماه در تفکر و تأمل در این سیر و سلوک از قرآن و مبانی وحی پهن‌شده است. خداوند می‌خواهد انسان با پرهیز از مادیات به دریافت بهتر و عمیق‌تر، انس، قرب و ارتباط بیشتر با قرآن و وحی برسد. خداوند در نظر دارد که انسان با پرهیز از دنیاگرایی و پشت پا زدن به زندگی عادی به تأملی درونی در دریافت وحی برسد و همان‌طور که قرآن بر قلب پیامبر(ص) نازل شد، در ماه مبارک با مراقبات و پرهیز از به‌اندازه ظرف وجودی افراد بر ما هم نازل بشود.

این استاد دانشگاه گفت: عید فطر، عید است چون ما حامل قرآن شدیم به دو معنا یا حامل الفاظ قرآن یا حامل معنا و کلام قران؛ یعنی در عید فطر که یک شکوفایی و دنیای تازه و بدیع برای فرد ایجاد می‌کند همه افرادی که توانستند از قرآن بهره‌مند شوند قرابت و حاملیتی  برای وحی پیدا می‌کنند و ما اگر بتوانیم این قرابت و حاملیت را در وجود خود جای دهیم، یعنی ارتباط با محتوا، برنامه‌ها و دعوت‌های قرآن پیدا کنیم، وقتی قلب بستری برای وحی شد و شیرینی این قرابت و انس با کلام وحی را چشید بعد از ماه رمضان هم به‌سادگی از ما جدا نخواهد شد و در ادامه زندگی هم خُلق او و زندگی او قران می‌شود.

سپاهی گفت: اگر می‌بینیم انسان‌ها به‌راحتی از برکات و فضایل ماه رمضان جدا می‌شوند به این دلیل است که صرفاً پرهیز از خوردن و آشامیدن کرده و قرآن را لقلقه زبان قراردادند. درحالی‌که انسانی که ظرف وجود خود را، ظرفی برای قرآن قرار داد به‌راحتی از آن جدا نخواهد شد و انسان‌ باید این‌ها را در شب قدر برای خود رقم‌زده باشد، قلبی که شب قدر ملائک و قرآن بر او برحسب ظرف وجودی بر او نازل شود این قرابت را از دست نخواهد داد.

عضو هیئت‌علمی گروه معارف دانشگاه اصفهان با بیان اینکه عید فطر یکی از اعیاد بزرگ اسلامی است، تأکید کرد: پیش‌ازاین فتوای برخی از مراجع این بود که عید در تمام جهان اسلام یک روز است تا تمام مسلمانان در تمام دنیا بعد از مراسم حج که کنگره بزرگ اسلامی است یک‌بار دیگر وحدت و همگرایی را تمرین کنند، حتی از جهتی عظمت این روز از حج بیشتر است‌، چراکه در دنیا و برای همه مسلمانان عید است و این ظرفیت را دارد که هر خلل و گسلی میان آن‌ها را ترمیم کند. وجوب زکات فطریه در این روز هم برای رفع شکاف‌های اقتصادی و طبقاتی در میان مسلمین بوده است.

او ادامه داد: عید فطر از یک‌سو نمایانگر شکوه عظمت و یکپارچگی مسلمین است، زیرا تمام فرق اسلامی بر روزه به‌عنوان حکم الهی اتفاق‌نظر دارند و از سوی دیگر تمرینی برای دوری از مادیات و زندگی بر اساس برنامه‌ریزی خدا با هدف درک بیشتر معنویات.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha