به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، گوستاوو پترو، رئیس جمهور کلمبیا روز پنجشنبه به دیدار جو بایدن، همتای آمریکاییاش در کاخ سفید رفت و در این دیدار خواستار آن شد که تحریمهای آمریکا علیه ونزوئلا در ازای بازیابی دموکراسی در این کشور آمریکای لاتین برداشته شوند.
این دو رئیس جمهور در بیانیه مشترکی بعد از نشست خود در کاخ سفید از داشتن "تعهد مشترک برای حمایت از حل و فصل وضعیت ونزوئلا و مشارکت در آن" صحبت کردند.
پترو که اولین رئیس جمهور چپگرای کلمبیا است به خبرنگاران گفت، با بایدن بر سر راهبردی برای حل و فصل بحران در ونزوئلا که شدیدا تحت تحریمهای آمریکا و اروپاست، بحث کرده است.
پترو اظهار کرد: "استراتژی که پیشنهاد شد به این صورت است که اول انتخابات برگزار شود و بعدا تحریمها برداشته شوند. یا این که به تدریج همچنان که دستور کار انتخاباتی اجرا شود، تحریمها هم به موازاتش برداشته شوند."
او ادامه داد با جو بایدن درباره کنفرانسی با موضوع ونزوئلا که قرار است هفته آینده با میزبانی کلمبیا و با حضور وزرای امور خارجه اروپا، آمریکای لاتین و آمریکا برگزار شود گفتگو کرده است.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا نیز روز پنجشنبه به خبرنگاران مدعی شد، واشنگتن از برداشته شدن تحریم ها به نفع دموکراسی حمایت میکند.
او اظهار کرد: "ما از مدتها قبل صراحتا گفتهایم در پاسخ به اتخاذ گامهای سازنده از سوی حکومت مادورو و در صورت حصول پیشرفت معنادار از سوی طرفهای ونزوئلا در بازگشت به دموکراسی، در سیاست تحریمهای خود تجدید نظر میکنیم."
بایدن کلمبیا را برای نیمکره "دارای اهمیت کلیدی" دانسته و گفت، پترو در منطقه ای با سابقه طولانی سواستفاده های حقوق بشری و درگیری های مسلحانه " در زمینه حقوق بشر قدرتمند و صریح عمل کرده است."
رئیس جمهور آمریکا از همتای کلمبیایی خود از بابت مدیریت کردن تعداد بالای آوارگان کشور ونزوئلای همسایه تشکر کرد.
پترو در گفتگو با خبرنگاران بعد از این مذاکراتش گفت، از بایدن برای ایجاد یک رویکرد جدید و هدفمندتر برای کارزار نظامی چند دهه ای که با حمایت آمریکا علیه سر دسته های قاچاقچیان مواد مخدر در کلمبیا اجرا شده درخواست کمک کرده است.
این دو رئیس جمهور گفتند، به تیم های دولت خود دستور به "تشدید و گسترش همکاری دوجانبه در زمینه اطلاعات و پیشگیری با هدف برچیدن شبکه های قاچاق مواد مخدر در حوزه های اختیار خود، تعقیب صاحبان و پشتیبان های اصلی قاچاق و مقابله با پشتیبانی های مالی نامشروع" را دادهاند.
بایدن و پترو همچنین در بیانیه مشترک خود مدعی شدند، "تمامی اشکال استبداد و تجاوزگری در جهان را از جمله نقض تمامیت ارضی اوکراین توسط روسیه بر خلاف قوانین بین المللی را محکوم کرده و فورا خواستار صلحی با ثبات و پایدار هستند."
انتهای پیام
نظرات