• پنجشنبه / ۳۱ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۳:۱۳
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1402013116873
  • خبرنگار : 71533

تاکید مجمع تشخیص بر افزایش رشد اقتصادی دریامحور

تاکید مجمع تشخیص بر افزایش رشد اقتصادی دریامحور

جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام به ریاست آیت الله آملی لاریجانی و با حضور رئیس قوه قضائیه، دبیر و سایر اعضای مجمع برگزار شد و طی آن ادامه تدوین سیاست های کلی دریامحور در دستور کار قرار گرفت.

به گزارش ایسنا، آیت الله آملی لاریجانی در ابتدای این جلسه اظهار کرد: امیدواریم با رحمت واسعه خداوند متعال، اعمال ما در ماه مبارک رمضان مورد قبول قرار گیرد و در  ایام باقی مانده از ماه رمضان، مورد عنایات خاصه قرار بگیریم و با قلبی نورانی و سلیم و اعمالی خالص با ماه مبارک رمضان وداع کنیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: ان شاء الله، در هنگام وداع با ماه ضیافت الله، هیچ ذنبی و تبعه ای در نامه اعمال ما باقی نمانده باشد و بتوانیم نورانیت طاعات و عبادات را در خود حفظ کنیم و یکدیگر را دعا نماییم. از خدا عزت و سربلندی و سلامت و امنیت کشور در برابر مخاطرات و نیز توفیق و سلامت و طول عمر رهبر معظم انقلاب را  طلب نماییم. 

در ادامه جلسه محمدباقر ذوالقدر، با اشاره به دستور کار صحن مجمع، گفت: در بررسی سیاست های کلی توسعه دریامحور در جلسات گذشته مجمع، به کمیسیون های «زیربنایی و تولیدی» و «اقتصادی، اداری و بازرگانی» ماموریت داده شد هدف کمی بند اول را به صورت دقیق‌تر بررسی کنند و برای هدفی که در آن بند ذکر شده بود یک شاخص کمی تعیین شود.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در دو جلسه مشترک بین کمیسیونهای مذکور و با استفاده از آمار و اطلاعات و توضیحات نمایندگان دولت، شاخص جدیدی تعیین شد که نرخ رشد اقتصاد دریامحور نسبت به رشد اقتصاد ملی ملاک قرار دهیم. 

پس از بحث و تبادل نظر اعضای مجمع، بند اول سیاست های کلی دریامحور به انضمام تعیین شاخص کمی، به این صورت به تصویب رسید: «توسعه فعالیت های اقتصادی دریامحور و ایجاد قطب های توسعه‌ای دریایی پیشران در سواحل، جزایر و پس کرانه‌ها به گونه‌ای که نرخ رشد اقتصادی در حوزه فعالیت‌های دریامحور (اقتصاد دریامحور) طی ده سال همواره حداقل دو برابر نرخ رشد اقتصادی کشور باشد.»

در ادامه موضوع «تدوین طرح جامع توسعه دریامحور» مورد بحث قرار گرفت و پس از اظهار نظر موافقین و مخالفین، «تدوین طرح جامع توسعه دریامحور با پهنه‌بندی دریا، کرانه، پس کرانه و تعیین سهم و جغرافیای جمعیت، تجارت، صنعت، کشاورزی و گردشگری، خصوصاً در سواحل و جزایر جنوب و بالاخص سواحل مکران با تاکید بر هویت ایرانی-اسلامی طی حداکثر یکسال پس از ابلاغ سیاست.» به تصویب رسید.

مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه به موضوع «جلب حداکثری منابع مالی و مشارکت سرمایه گذاران در مناطق ساحلی و دریایی» در بند چهارم پرداخت و پس از تبادل نظر اعضا درباره «ایجاد زیرساخت‌های لازم سخت افزاری و نرم افزاری به منظور توسعه سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی» و «جلب حداکثری منابع مالی و مشارکت سرمایه گذاران در طرح های زیرساختی و توسعه مناطق ساحلی و دریایی به ویژه مکران با تخصیص زمین، معافیت و مشوق های مالیاتی و تضمین بازگشت سرمایه» و پیشنهاد «استقرار مناسب صنایع، فعالیت ها و جمعیت»، برای بررسی بیشتر به کمیسیون ارجاع شد.

در این جلسه که فرمانده نیروی راهبردی دریایی ارتش و نیروی دریایی سپاه پاسداران، نماینده سازمان برنامه و بودجه، رئیس سازمان بنادر و کشتیرانی و شورای توسعه مکران نیز حاضر بودند، ادامه بررسی و تدوین سیاستهای کلی توسعه دریامحور به جلسه بعد مجمع موکول شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha