محمدرضا اکبری در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به پرونده های تشکیل شده از جمعیت خراسان شمالی در سامانه دانشگاه علوم پزشکی اظهار کرد: اطلاعات بیش از ۹۵ درصد از جمعیت استان به جز شهرستان اسفراین در سامانه این دانشگاه ثبت شده است.
وی گفت: تاکنون ۷۰ هزار مشاوره فرزندآوری به زنان همسردار ۱۰ تا ۵۴ ساله توسط مشاوران این دانشگاه در استان ارائه شده است.
اکبری با بیان اینکه تاکنون ۸۰ درصد از خانم های همسردار ۱۰ تا ۵۴ سال که اطلاعات آن ها در سامانه این دانشگاه به ثبت رسیده است، مشاوره های فرزندآوری را دریافت کرده اند، افزود: تعداد ۱۰۰۰ نفر از این خانم ها بدون فرزند و ۸۰۰۰ نفر نیز تک فرزند بوده اند.
وی ادامه داد: علاوه بر آن بالغ بر ۳۴ هزار خانم نیز دارای دو فرزند و بیشتر بوده اند.
این مقام مسئول بیان کرد: آمار موالید در این استان طی سال گذشته بر اساس اعلام ثبت احوال استان ۱۱ هزار و ۴۴۷ مورد بوده که نسبت به سال ماقبل آن با کاهش ۷.۲ درصدی مواجه بوده است.
وی افزود: نرخ باروری در سال ۱۴۰۰ در این استان بر اساس سامانه دانشگاه ۲.۲ درصد و بر اساس آمار ثبت احوال ۲.۰۷ درصد است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: خراسان شمالی نزدیک و یا کمتر از نرخ جایگزینی است و باید با تولد فرزندان بیشتر، خود را به سطح بالای نرخ جایگزینی که ۲.۱ درصد است، برساند.
وی به شیوع ناباروری در استان نیز اشاره و تصریح کرد: از زمانی که برنامه جوانی جمعیت اجرایی شده نگاه ویژه ای به بحث درمان ناباروری شده است.
اکبری با اشاره به اینکه میزان شیوع ناباروری در این استان متوسط به بالا است، توضیح داد: میزان شیوع ناباروری اولیه در خراسان شمالی ۱۱.۷ درصد و میزان شیوع ناباروری ثانویه نیز ۱۸.۴ درصد می باشد.
وی رشد طبیعی جمعیت در این استان را ۰.۰۹ درصد (۹ صدم درصد) اعلام کرد.
انتهای پیام
نظرات