• چهارشنبه / ۳۰ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۸
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402013016205
  • خبرنگار : 50250

خرافه‌پرستی مدرن این بار با شمع‌تراپی

خرافه‌پرستی مدرن این بار با شمع‌تراپی

ایسنا/چهارمحال و بختیاری این روزها اخاذی از مردم شیوه‌های جدیدی پیدا کرده و از فضای حقیقی به فضای مجازی کشیده است، وقتی وارد شبکه‌های اجتماعی پرطرفدار در اینستاگرام می‌شوی، تبلیغات متعددی را برای گره‌گشایی از مشکلات، دفع سنگینی، باطل کردن طلسم و ... با استفاده از شمع مشاهده می‌کنید که صاحبان این صفحات مجازی معتقدند که روشن کردن شمع پیشینه تاریخی در ایران داشته و مردم برای حل مشکل اقدام به روشن کردن شمع می‌کردند.

به گزارش ایسنا، برخی اقدامات توسط برخی افراد در گذشته در ایران انجام می‌شد که هیچ سند علمی، تاریخی و دینی معتبری برای آن کار وجود ندارد، برای مثال شاهد بودیم و هستیم که برخی افراد برای حل مشکل و برآورده شدن حاجات اقدام به روشن کردن شمع در بقاع متبرکه می‌کنند، حال باید دید ریشه این اعتقاد از کجا آمده است؟

افرادی که اقدام به شمع‌تراپی می‌کنند معتقدند که روشن کردن شمع موجب ایجاد فضای آرام می‌شود و می‌توان با تمرکز به حاجات خود رسید و بنابراین با دریافت هزینه از افراد برای آن‌ها شمع‌تراپی انجام می‌دهند و معتقدند که انرژی‌های منفی در اطراف افراد را دفع می‌کنند.

امروز شاهد ترویج خرافه‌پرستی مدرن هستیم

علیرضا فهیم- مدرس دانشگاه شهرکرد در گروه ادیان و عرفان در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص اینکه آیا روشن کردن شمع برای رفع مشکلات دارای پیشینه دینی و یا تاریخی در ایران است، اظهار کرد: این مسئله یک توهم است، بسیاری از افراد نیز در حال حاضر در حال سودجویی از این مسئله هستند.

وی افزود: در آئین زرتشت روشن کردن آتش در آتشکده‌ها مرسوم بوده است، برای این کار نیز مراسم خاصی وجود داشت و چوبی نام "هوم" را آتش می‌زدند و روشن کردن شمع در آتشکده‌ها وجود نداشته است، همچنین روشن کردن آتش در مراسمات ایزد هوم که از خدایان آن‌ها بود انجام می‌شد.

فهیم با تاکید بر اینکه روشن کردن شمع برای رفع مشکلات در آئین‌های ایرانی وجود نداشته است، گفت: در متون  تاریخی نیز هیچ اشاره‌ای به روشن کردن شمع برای رفع مشکلات و برآورده شدن حاجات نشده است.

مدرس دانشگاه شهرکرد در گروه ادیان و عرفان با بیان اینکه فقدان رفتارهای مبتنی بر عقلانیت، ریشه ترویج خرافات در جامعه است، خاطرنشان کرد: یکسری افراد سودجو مطلبی را عنوان و به‌طور مستمر آن را تکرار می‌کنند و تکرار یک حرف اصل مدعا اثبات نمی‌شود، اما متاسفانه برخی افراد بر اثر القائات یک مسئله در ذهن آن‌ها شکل می‌گیرد و نسبت به آن اندیشه نمی‌کنند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه امروز شاهد ترویج خرافه‌پرستی مدرن هستیم، گفت: در گذشته نیز خرافه‌پرستی‌های گوناگون وجود داشت، برای مثال برخی از افراد معتقد بودند که اگر بر درب مغازه خود نعل بکوبند، خیر و برکت کسب و کار آن‌ها زیاد می‌شود و کسی که بدون دلیل این کار را انجام می‌داد، خرافه پرست بود.

این مدرس عرفان و ادیان با بیان اینکه شمع‌تراپی برای حل مشکلات و ... یک نوع خرافه‌پرستی مدرن است، عنوان کرد: باید عقلانیت مردم رشد کند تا به سمت این موضوعات نروند، اگر فردی می‌خواهد کاری را انجام دهد باید مستندات علمی برای آن وجود داشته باشد.

وی با تاکید بر اینکه در ایران باستان و در هیچ کدام از ادیان روشن کردن شمع برای رفع مشکل و برآورده کردن حاجات وجود نداشته است، گفت: اما در آئین‌های روم باستان روشن کردن شمع وجود داشته و در تاریخ روم باستان به آن اشاره شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha