• سه‌شنبه / ۲۹ فروردین ۱۴۰۲ / ۲۱:۵۲
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 1402012915820
  • خبرنگار : 50604

مختومقلی فراغی؛ همبستگی اجتماعی و هویت ایرانی اسلامی/۶

توجه ویژه اشعار مختومقلی به جوانان/ لزوم زیباسازی آرامگاه مختومقلی

توجه ویژه اشعار مختومقلی به جوانان/ لزوم زیباسازی آرامگاه مختومقلی

ایسنا/گلستان استاد دانشگاه و فعال فرهنگی ترکمن با اشاره به لزوم‌بهره بردن از ظرفیت بزرگ‌مختومقلی فراغی در حوزهوهای مختلف، گفت: زیباسازی محیط آرامگاه مختومقلی فراغی، موجب رونق گردشگری و درآمدزایی در شهرستان مرزی و محروم مراوه تپه می‌شود.

عبدالقیوم شکاری در گفتگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه ما هر ساله در ایام اردیبهشت ماه شاهد برگزاری مراسم بزرگداشت شاعر و عارف بزرگ مسلمان و ترکمن مختومقلی فراغی هستیم، اظهار کرد: این ایام فرصتی مناسب برای شناخت‌اندیشه مختومقلی است، هرچند به نظر می‌رسد بسیاری از کارهایی که در این زمینه انجام می‌شود کارهای سطحی بوده و کارهای زیربنایی و پژوهشی در راستای شناخت‌اندیشه‌های این عارف بزرگ مسلمان کمتر انجام شده است.

وی با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های مختومقلی حفظ ارزش‌های دینی و سنتی جامعه است و اشعار زیادی برای توجه به جوانان و خصوصاً حفظ ارزش‌های دینی دارد، گفت: مختومقلی شاعری عارف مسلک و در زمینه حفظ ارزش‌های دینی بسیار دغدغه‌مند بود، به طوریکه بسیاری از اشعار او جنبه مناجات با خداوند متعال را دارد و از خدا می‌خواهد به عنوان بنده‌ای ناچیز او را حمایت کرده تا بتواند بر مسائل و مشکلات زندگی غالب شود.

استاد علوم سیاسی دانشگاه‌های گلستان افزود: مختومقلی فراغی در عصری زندگی می‌کرد که جنگ‌ها و هرج و مرج زیاد بوده و برخی از اعضای خانواده او در نتیجه این جنگ‌ها و درگیری‌های داخلی جان خود را از دست داده بودند، به همین دلیل  امنیت، آسایش، صلح و دوستی از دغدغه‌هایی است که این شاعر در اشعار مختلف خود مطرح می‌کند.

شکاری بیان کرد: مختومقلی برای امنیت و آسایش انسان‌ها اهمیت زیادی قائل است و اعتقاد دارد جامعه اسلامی باید به سمت همگرایی و وحدت حرکت کرده و  امنیت را در اشعار ادبیات خود به عنوان گوهری گرانبها یاد می‌کند که باید برای حفظ آن تلاش کرد.

وی با اشاره به اینکه  موضوع آرامگاه مختومقلی در چند سال اخیر مورد توجه قرار گرفته ولی اقدامات انجام شده کافی نیست، افزود: قطعا اگر در زیباسازی محیط آرامگاه و مناطق اطراف مسیر دسترسی سرمایه‌گذاری بیشتری انجام شود، در طول سال افراد زیادی برای زیارت این شاعر بزرگ و پدر بزرگوارش رفته، زمینه رونق گردشگری  و درآمدزایی در شهرستان مرزی و محروم مراوه تپه  ایجاد شده و علاوه بر آن مرکزیت گردشگری فرهنگی در این منظقه ایجاد خواهد شد.

خبرنگار و فعال فرهنگی ترکمن ادامه داد: مختومقلی فراغی در بسیاری از کشورهای مسلمان و خصوصاً ترک زبان شناخته شده و از او به عنوان فردوسی ترکمن ها و احیاکننده زبان ترکمن یاد می‌شود و باید کارهای بیشتر، وسیع‌تر و بنیادی‌تری بر روی آرامگاه مختومقلی در "آق تقای" انجام شود.

استاد علوم سیاسی دانشگاه‌های گلستان عدم توجه به کارهای بنیادی و عمیق و پرداختن به کارهای سطحی و ویترینی را از جمله ایرادات برگزاری مراسم بزرگداشت مختومقلی فراغی برشمرد و افزود: باید از فرصت بزرگداشت مراسم مختومقلی فراغی برای معرفی افکار، ‌ایده‌ها و دغدغه‌های او برای جامعه امروز که مورد هجمه‌های زیاد دشمنان برای هویت زدایی دینی و فرهنگی قرار گرفته، استفاده شود.

وی با بیان اینکه برخی از اشعار مختومقلی فراغی در حدی قوی و پرمغز است که ساعت‌ها می‌توان در مورد آن به بحث و تحلیل پرداخت، گفت: اگر بتوانیم ابعاد فکری مختومقلی را در جامعه بسط دهیم، بسیاری از مشکلات فرهنگی که ابتلا امروز جامعه است را نخواهیم داشت و  نسل جدید با آموزه‌ای عمیق انسانی و سنتی خود بزرگ می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha