• دوشنبه / ۲۸ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۷:۴۹
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 1402012814968
  • خبرنگار : 71589

دیدار فضانوردان سعودی با ولیعهد عربستان قبل از اعزام به ایستگاه فضایی

دیدار فضانوردان سعودی با ولیعهد عربستان قبل از اعزام به ایستگاه فضایی

فضانوردان سعودی که قرار است مسافر ایستگاه فضایی بین‌المللی باشند، پیش از انجام این ماموریت تاریخی برای عربستان سعودی با محمد بن سلمان ولیعهد این کشور دیدار کردند.

به گزارش ایسنا و به نقل از عرب نیوز، شاهزاده محمد بن سلمان بن عبدالعزیز ولیعهد، نخست وزیر و رئیس شورای عالی فضایی عربستان سعودی پیش از یک ماموریت تاریخی به فضا با فضانوردان این کشور دیدار کرد.

وی قبل از پرتاب این ماموریت علمی به ایستگاه فضایی بین‌المللی(ISS) با این چهار فضانورد به نام‌های ریحانه بِرناوی، علی القرنی، مریم فَردوس و علی الغامدی دیدار کرد.

وی از خدمه این مأموریت علمی که در آن اولین زن سعودی، مسلمان و عرب به فضا پرواز خواهد کرد (ریحانه برناوی) و اولین فضانورد سعودی که به ایستگاه فضایی بین‌المللی می‌رود(علی القرنی) استقبال کرد و به آنها برای رسیدن به این جایگاه تبریک گفت.

دیدار فضانوردان سعودی با ولیعهد عربستان قبل از اعزام به ایستگاه فضایی

ماموریت فضایی عربستان

بن سلمان بر اهمیت بخش فضایی به عنوان یک ستون اصلی در تقویت رقابت جهانی عربستان تاکید کرد و در عین حال بر اهمیت اکتشاف فضا در خدمت به علم و بشریت گفت.

وی افزود که فضانوردان نشان دهنده توانایی‌های مردم عربستان و جاه طلبی‌های آنها برای ایفای نقش حیاتی در نوآوری‌ها و تحقیقات فضایی برای یافتن راه حل‌های پایدار برای رفاه بشریت هستند.

وی همچنین خاطرنشان کرد که مردم عربستان به ریحانه برناوی و علی القرنی به عنوان سفیران و نمایندگان این کشور در ایستگاه فضایی بین‌المللی در ماموریتی که اهدافی عالی برای توانمندسازی بشر، حفاظت از کره زمین و گشودن افق‌های جدید برای تحقیقات سلامت و محیط زیست پایدار دارد، امیدوارند.

فضانوردان نیز به نوبه خود از دیدار با ولیعهد ابراز خرسندی و از حمایت همیشگی وی تشکر و قدردانی کردند.

ریحانه برناوی و علی القرنی بر آمادگی کامل خود برای این مأموریت تاریخی تاکید کردند و متعهد شدند که اثر خود را در اکتشافات و تحقیقات فضایی به جا بگذارند.

ریحانه برناوی که اولین زن سعودی در فضا خواهد بود به همراه علی القرنی روز هشتم مه به عنوان بخشی از ماموریت Axiom-۲ با موشک فالکون ۹ شرکت اسپیس‌ایکس از فلوریدا راهی فضا خواهند شد.

این سفر تقریباً ۴۰ سال پس از فرستادن اولین شهروند عربستانی به فضا انجام می‌شود. شاهزاده سلطان بن سلمان، فرزند سلمان اولین فضانورد مسلمان، اولین عضو یک خانواده سلطنتی و اولین عربی بود که در سال ۱۹۸۵ با فضاپیمای دیسکاوری آمریکا به دور کرهٔ زمین گشت.

جدیدترین فضانوردان سعودی به سلطان النیادی اماراتی در این آزمایشگاه علمی واقع در مدار زمین می‌پیوندند و برای یک ماموریت شش ماهه در آنجا حضور خواهند داشت.

ریحانه برناوی ۳۳ ساله متخصص آزمایشگاه تحقیقاتی با ۹ سال تجربه در تحقیقات سلول‌های بنیادی سرطان است. او دارای مدرک کارشناسی ارشد در علوم زیست پزشکی از دانشگاه الفیصل است.

علی القرنی ۳۱ ساله نیز کاپیتان نیروی هوایی با ۲۳۸۷ ساعت پرواز ثبت شده است. او ۱۲ سال سابقه کار در هواپیماهای جنگنده دارد و دارای مدرک کارشناسی در علوم هوانوردی از آکادمی هوایی ملک فیصل است.

آنها در کنار پگی ویتسون(Peggy Whitson) فضانورد سابق ناسا به عنوان فرمانده و جان شافنر(John Shoffner) به عنوان خلبان به فضا خواهند رفت.

۲۰ آزمایش علمی به خدمه این ماموریت محول شده است و فضانوردان سعودی بر روی ۱۱ آزمایشی که توسط دانشگاه‌های عربستانی به آنها داده شده است، تمرکز خواهند کرد.

برخی از تحقیقات علمی آنها شامل آزمایش تکنیک‌های بارورسازی ابرها در یک اتاق واکنش است.

دانشگاه نفت و مواد معدنی ملک فهد عربستان سعودی این آزمایش را با کمک کمیسیون فضایی عربستان سعودی و شرکت Nanoracks، یک شرکت آمریکایی که به مشتریان خود در پرتاب آزمایش‌ها و فناوری به فضا کمک می‌کند، پشتیبانی می‌کند.

آنها همچنین آزمایشی را برای بیمارستان تخصصی و مرکز تحقیقات ملک فیصل انجام خواهند داد که شامل مطالعه پاسخ التهابی سلول‌های ایمنی انسان در شرایط ریزگرانش است. آنها تغییرات mRNA را بررسی خواهند کرد که یک ماده ژنتیکی است که به بدن می‌گوید چگونه پروتئین بسازد.

علی الغامدی ۳۱ ساله و مریم فردوس ۳۸ ساله نیز فضانوردان پشتیبان علی القرنی و ریحانه برناوی هستند.

این مأموریت تاریخی در راستای تلاش عربستان برای حمایت از تلاش‌های جهانی اکتشاف فضایی، تشویق تحقیقات علمی در این زمینه و ارتقای دانش و نقش عربستان سعودی در برنامه‌ها و فناوری‌های فضایی طبق چشم‌انداز عربستان سعودی ۲۰۳۰ برنامه‌ریزی شده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha