• دوشنبه / ۲۸ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۷:۰۰
  • دسته‌بندی: سیاست داخلی
  • کد خبر: 1402012814939
  • خبرنگار : 71381

اخبار سیاسی ۲۸فروردین؛ تقاضای استیضاح دو وزیر/گام‌های مثبت در توافق تهران و ریاض

اخبار سیاسی ۲۸فروردین؛ تقاضای استیضاح دو وزیر/گام‌های مثبت در توافق تهران و ریاض

«نشست خبری سخنگوی وزارت خارجه»،‌ «سوال از وزیر اقتصاد»، «استیضاح وزیر صمت» و... از موضوعات مهم خبری حوزه سیاست در روز بیست و هشتم فروردین ماه ۱۴۰۲ بود.

به گزارش ایسنا، در پی انتشار اخباری مبنی بر اینکه در مسیر بازگشایی کنسولگری عربستان در مشهد برخی از مشکلات فنی ایجاد شده است،‌ سخنگوی وزارت امور خارجه تاکید کرد که دو کشور ایران و عربستان در مسیر اجرای توافقات صورت گرفته، بر اساس واقعیت‌های موجود با یکدیگر همکاری می‌کنند و به برخی از گمانه‌زنی‌های رسانه‌ای در این زمینه توجهی ندارند.

وی با بیان اینکه در مسیر اجرای توافقات دو کشور، خوشبختانه تاکنون گام‌های مثبتی برداشته‌ایم، خاطرنشان کرد: درواقع اجرای این توافقات با سرعت قابل قبولی به پیش می‌رود.

ناصر کنعانی در بخش دیگری از نشست خبری امروزش در پاسخ به سوالی در ارتباط با وضعیت رژیم صهیونیستی تصریح کرد: حرکت رژیم صهیونیستی در مسیر زوال است و ملت فلسطین قدرتمندتر و متحدتر از قبل در صحنه هستند. جبهه مقاومت در منطقه نیز متحد و منسجم است و به ابزارهای قدرت بیش از گذشته مسلط است و ابزار قدرت را در اختیار دارد.

این در حالیست که وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با طرح این ادعا که ایران در حال گسترش نفوذ خود در منطقه است، گفته که ایران در چندین جبهه علیه اسرائیل جنگ به راه انداخته است.

بر اساس گزارش روزنامه اورشلیم پست، یوآو گالانت گفته که ایران در چند جبهه در حال انجام یک جنگ فرسایشی‌ علیه دولت اسرائیل است و در ادامه مدعی شد که این کشور به تلاش‌هایش برای تثبیت خود در جبهه شمالی ادامه می‌دهد و همزمان نیروهای نیابتی‌اش را به یهودیه، سامره و غزه می فرستد.

آمریکا: توافق تهران و ریاض می‌تواند به گشایش مهمی منجر شود

از طرف دیگر معاون وزیر امور خارجه آمریکا هم در گفت‌وگویی به بیان مواضع این کشور درباره توافق ایران و عربستان سعودی برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک که اخیرا با میانجیگری چین انجام شد،  پرداخت و آن را «لحظه‌ای بسیار مهم» تلقی کرد.

باربارا لیف، درباره اهمیت این توافق گفت: ما فکر می‌کنیم این اتفاق خیلی خوب و بزرگی است.اگر ایران به تعهداتش عمل کند، یک گشایش مهم خواهد بود.

****

در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی هم بررسی سوال زهره الهیان از وزیر اقتصاد درباره دلایل عدم توجه به آماده سازی زیر ساخت ها قبل از حذف ارز ترجیحی و آشفتگی مدیریت و نظارت بر کنترل قیمت کالاها و خدمات در دستورکار نمایندگان قرار گرفت.

سید احسان خاندوزی که برای پاسخ به این سوال در صحن علنی حاضر شده بود، از این تریبون اعلام کرد که بنا به قولی که در مجلس دادم باید اعلام کنم تا پایان اسفندماه سال ۱۴۰۲، ۵۸ هزار میلیارد تومان اموال مازاد بانک‌ها واگذار شده است که بیش از چهار سال دولت قبل می‌باشد.

بعد از پاسخ های وزیر اقتصاد، الهیان که از پاسخ های وزیر قانع شده بود، گفت که منتظر بسته اقتصادی وزیر هستیم؛ ان شاءالله جلسه ای هم با برخی نخبگان برای ارائه پیشنهادات برای تحول در ساختار اقتصادی تشکیل شود.

اما سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس از بررسی تقاضای استیضاح جمعی از نمایندگان درباره استیضاح احسان خاندوزی وزیر اقتصاد در جلسه امروز این کمیسیون خبر داد.

وی افزود: استیضاح کنندگان مطالب خود را بیان کردند و پاسخ‌های وزیر اقتصاد هم شنیده شد. کمیسیون اقتصادی گزارش خود را درباره محورهای استیضاح و صحبت‌ها و پاسخ‌های وزیر به هیات رئیسه مجلس ارسال می‌کند.

امروز همچنین تقاضای استیضاح وزیر صنعت، معدن وتجارت به شرح زیر اعلام وصول شد و یک عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی گفت که احتمالا جلسه استیضاح سیدرضا فاطمی‌امین روز یکشنبه ۱۰ اردیبهشت برگزار می‌شود.

رئیس مجلس  هم در پاسخ به انتقاداتی که پیرامون روند رسیدگی به درخواست استیضاح وزرا در مجلس مطرح شد، گفت: هیات رئیسه تمام تلاش خود را می‌کند تا روند رسیدگی به درخواست استیضاح وزرا براساس آیین‌نامه در مجلس دنبال شو و بعد از آنکه ۱۰ نفر از نمایندگان استیضاح را امضاء کردند تلاش می‌کنیم بلافاصله به کمیسیون تخصصی ارجاع شود و مورد رسیدگی قرار گیرد اما باید دقت کنیم که به هرحال نیاز است یک ثباتی در کار وجود داشته باشد.

محمدباقر قالیباف شب گذشته هم میزبان روسای پیشین مجلس شورای اسلامی (حجت الاسلام و المسلمین علی‌اکبر ناطق‌نوری، علی لاریجانی و غلامعلی حدادعادل  بود ) که این جلسه به صرف افطار برگزار شد.

****

در جلسه امروز شورای عالی قوه قضاییه، حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ایبه تبیین و تشریح برخی از مصادیق اولویت‌دار و اهم در مبحث حقوق عامه پرداخت و تاکید کرد که نقد کردن به هیچ وجه عیب و اشکال ندارد بلکه امری پسندیده است؛ اما خلاف واقع گفتن به ویژه در قبال موضوعی که سبب ایجاد التهاب برای مردم می‌شود، از جمله مسائلی است که در سال جاری در راستای احیای حقوق عامه باید بیشتر به آن‌ها توجه کنیم.

معاون اجرایی رئیس‌جمهوری هم از سفر سید ابراهیم رئیسی به خوزستان در زوهای هفتم و هشتم اردیبهشت خبرداد و گفت: رییس جمهوری نگاه ویژه‌ای به این استان دارند و شش سفر او به این استان نشان‌دهنده همین توجه است که طی آن مشکلاتی هم از این استان برطرف شد.

*گزارش کامل ایسنا از جلسه علنی امروز (دوشنبه) بیست و هشتم فروردین ماه ۱۴۰۲ مجلس شورای اسلامی را می توانید اینجا بخوانید.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۱-۲۸ ۲۰:۵۶

مجلس هر چه زودتر طرح اصلاح وبازنگری قانون سربازی را در دستور کار قرار دهد