به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه هیل، رابرت گیتس، وزیر دفاع اسبق آمریکا که سابقه خدمت در زمان دولتهای جورج دبلیو. بوش و باراک اوباما را داشته با انتشار مقالهای در روزنامه واشنگتن پست استدلال کرد: در حالی که مهمترین ابزار غیرنظامی یک کشور اقتصاد است، آمریکا از دیگر ابزارها مثل ارتباطات راهبردی غفلت ورزیده است.
او اذعان کرد، روسیه و چین بیشتر از آمریکا از ارتباطات استراتژیک پیشرفته برخوردار هستند و متذکر شد که دو کشور رویکردهایی قدرتمند را در راستای پخش اطلاعات ایجاد کردهاند.
رابرت گیتس در این مطلب خود نوشت: "ما با این وجود از دیگر ابزارهای قدرت که نقشی اساسی در پیروز شدن در جنگ سرد داشتند به صورت جدی غفلت ورزیدهایم از جمله گفتن ماجرایمان به جهان، گفتن حقیقت به مردم کشورهای تحت حکومت دولتهای خودکامه و افشاگری در خصوص انتشار اطلاعات دروغ توسط همین دولتها."
رابرت گیتس بیان کرد: "ارتباطات راهبردی و تعامل با رهبران و جوامع خارجی امری ضروری برای شکل دادن به محیط سیاسی جهانی آن هم به طریقی که از منافع ملی آمریکا حمایت کرده و این منافع را پیش ببرد، محسوب میشود."
او افزود: "در این حوزه مهم رقابتی، روسیه و و چین دارند از ما پیشی میگیرند."
به گفته رابرت گیست، روسیه در پی جنگ سرد "از پروپاگاندا و اشاعه اطلاعات دروغ" برای قانع کردن شهروندانش و تضعیف تلاشهای کشورهای غربی استفاده کرد. او نوشت، چین نیز در ارتباط با حوزه ارتباطات یک رویکرد "فراگیر" اتخاذ کرده و این کشور در سراسر جهان دارای "عملیاتهای نفوذ خارجی و ارتباطات راهبردی جهانی فوق العاده" است.
رابرت گیتس گفت، دولت آمریکا بخشهای مجری ارتباطات راهبردی را بعد از جنگ سرد "برچید". او توضیح داد، از سال 1999 تاکنون در 40 درصد اوقات در جایگاه معاون نظارت بر ارتباطات راهبردی وزارت امور خارجه آمریکا مقامی تایید شده از سوی سنا منصوب نشده است.
او خاطرنشان کرد، آمریکا به ویژه وزارت امور خارجه دولتش منابع لازم را برای احیای یک استراتژی در حوزه ارتباطات ندارند.
او نوشت: از طرف دیگر نیز راهبردی برای تعامل و ارتباطات بینالمللی در سطح دولتی در آمریکا نیست و مطمئنا احساس فوریتی نیز برای به وجود آوردنش وجود ندارد. به طور خلاصه کشوری که ابدعا کننده روابط عمومی بوده در عرصه ارتباطات در سراسر جهان توسط روسیه خودکامه و کشور چینی که هر چه بیشتر تمامیت خواه میشود، عقب مانده است.
به گفته او کاخ سفید و وزارت امور خارجه آمریکا باید طرحی را برای ارتباطات استراتژیک ایجاد کنند و این که آمریکا باید دست به تلاش بیشتری "به منظور گذشتن از دیوار آتشهایی در حوزه ارتباطات دیجیتال که به چین و روسیه اجازه اشاعه روایتهای غلط را میدهند" بزند.
رابرت گیتس نوشت مجلس سنای آمریکا باید همچنین الیزابت آلن، گزینه معرفی شده از سوی جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا را برای سمت معاون دیپلماسی عمومی وزیر امور خارجه تایید کند.
انتهای پیام
نظرات