• دوشنبه / ۲۸ فروردین ۱۴۰۲ / ۰۹:۵۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402012814488
  • خبرنگار : 90057

پاکستان دوباره به افغانستان سفیر می‌فرستد

پاکستان دوباره به افغانستان سفیر می‌فرستد

وزارت خارجه طالبان اعلام کرد که امیرخان متقی، وزیر خارجه با بلاول بوتو زرداری، وزیر خارجه پاکستان تلفنی صحبت کرده است. همزمان گزارش شده که دو طرف بر سر اعزام سفیر پاکستان به افغانستان توافق کرده‌اند.

به گزارش ایسنا، به نقل از طلوع نیوز، در بیانیه این وزارتخانه آمده است ک دو طرف روی مسائل مهم و دوجانبه در بخش‌های سیاسی، اقتصادی و ترانزیتی صحبت کرده‌اند. 

در این بیانیه آمده است: «متقی خواهان رهایی و برگشت زندانی‌های افغان‌ از زندان‌های پاکستان، قبل از فرارسیدن عید سعید فطر شد که در مقابل، بوتو زرداری از رهایی زندانیان اطمینان داد.» 

در این بیانیه ذکر شده است که هر دو طرف روی گسترش روابط دیپلماتیک توافق کرده‌اند.  

اما منابع آگاه گفتند، اسلام‌آباد تصمیم دارد که سفیر خود را در جریان هفته جاری دوباره به افغانستان بفرستد. 

یک مقام دولتی پاکستان گفته است که این تصمیم در تماس تلفنی میان وزیر خارجه پاکستان با وزیر خارجه طالبان اتخاذ شده است.  

این مقام گفت که قرار است که سفیر پاکستان پیش از مراسم عید فطر به کابل برسد.  

در ماه دسامبر سال گذشته عبدالرحمان نظامانی، سفیر پاکستان در افغانستان از حمله‌ای علیه سفارت این کشور در کابل جان سالم به‌در برد. 

شاخه خراسان داعش مسئولیت این رویداد را بر عهده گرفت. 

پس از آن حمله، وزارت خارجه پاکستان سفیرش را از کابل فراخواند و گفت تا زمانی‌که از امنیت و مصونیت سفیرش مطمئن نشود، او به کابل بازنمی‌گردد. 

طالبان چند روز پس از حمله مدعی شدند که عاملان حمله را بازداشت کردند، اما هیچ عکس و ویدیویی که ادعایشان را ثابت کند منتشر نکردند. 

پاکستان و طالبان روابط نزدیکی با یکدیگر دارند. مقام‌های حکومت پیشین افغانستان ادعا می‌کردند که اسلام‌آباد، طالبان را حمایت می‌کند تا به جنگ در این کشور ادامه دهند. اما پاکستان این ادعاها را رد می‌کرد.   

پاکستان در دوره نخست حاکمیت طالبان بین سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ این رژیم را به رسمیت شناخته بود. هرچند حکومت کنونی این گروه را تا حالا به رسمیت نشناخته است، اما بر تعامل با طالبان تاکید دارد. 

حکومت پاکستان از طالبان می‌خواهد که در راستای مبارزه با تحریک طالبان پاکستانی (تی‌تی‌پی) اقدام کنند. طالبان در دیدار با هیئت‌های پاکستانی در مورد چگونگی برخورد با تی‌تی‌پی گفت‌وگو کرده‌اند، اما به‌دلیل حساسیت موضوع نخواستند که محتوای این گفت‌وگوها علنی شود. 

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha