• دوشنبه / ۲۸ فروردین ۱۴۰۲ / ۰۹:۴۴
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 1402012814477
  • خبرنگار : 71234

الهیان: وزارت اقتصاد چه پیشنهادی برای مهار تورم دارد؟

الهیان: وزارت اقتصاد چه پیشنهادی برای مهار تورم دارد؟

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: وزیر اقتصاد چه بسته پیشنهادی برای مهار تورم و آشفتگی بازار و افزایش قیمت کالا و خدمات دارد؟

به گزارش ایسنا، زهره الهیان در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی این سوال را از احسان خاندوزی وزیر اقتصاد پرسید که دلایل عدم توجه به آماده سازی زیر ساخت ها قبل از حذف ارز ترجیحی و آشفتگی مدیریت و نظارت بر کنترل قیمت کالاها و خدمات چیست؟

وی در توضیح سوالش اظهار کرد: حذف ارز ترجیحی در دولت آقای رئیسی براساس قول‌های داده شده به مجلس شورای اسلامی کلید خورد البته ما از تلاش‌های دولت و وزارت اقتصاد تشکر می‌کنیم و این سوال نافی زحمات شبانه روزی آنها نیست اما ما در مقابل استیفای حقوق ملت باید به وظایف خود در مجلس شورای اسلامی عمل کنیم.

نماینده تهران ادامه داد: دولت به قول‌های خود برای حذف ارز ترجیحی عمل نکرد و شاهد شوک در فضای تورمی به مردم به خصوص دهک‌های پایین جامعه بودیم آن زمان تورم مواد خوراکی ۷۰ درصد بود و آقای میرکاظمی رئیس وقت سازمان برنامه و بودجه اعلام کرد که اثر حذف ارز ترجیحی در تورم ۷.۶ درصد است.

وی یادآور شد: مجلس شورای اسلامی شرط کرد که اجرای این طرح منوط به این است که قیمت کالاهای اساسی از شهریورماه ۱۴۰۰ بالاتر نرود. قرار بود مابه‌التفاوت ارز نیمایی و ۴۲۰۰ تومانی هم به مردم داده شده و باز توزیع شود اما اینها اجرایی نشد.

الهیان ادامه داد: قرار بود کالابرگ الکترونیک داده شود اما زیرساخت آن فراهم نشد و هنوز هم برنامه دولت برای اعطای کالابرگ الکترونیکی مشخص نیست؛ اردیبهشت‌ماه سال گذشته کمیسیون اقتصادی جلسه‌ای با دستگاه‌های مربوطه برگزار شد که خروجی آن این بود که ۶۰ درصد دستگاه‌ها به سامانه متصل نبوده و ۴۰ درصد یا به صورت آفلاین متصل بودند یا این‌که اطلاعات صحیحی نداشتند بعد از آن معلوم نشد که چه طور بدون زیرساخت یارانه پنج میلیون نفر حذف شد که نتیجه همه آنها بی‌اعتمادی در جامعه بود.

این نماینده مجلس شورای اسلامی با یادآوری وظایف وزیر اقتصاد مبنی بر مهار تورم و تنظیم بازارهای مالی و پولی اظهار کرد: قطعا وزارت اقتصاد نقش کلیدی را ایفا می‌کند پس بسته پیشنهادی وزیر اقتصاد برای مهار تورم و آشفتگی بازار و افزایش قیمت کالا و خدمات چیست؟ نقاط گسسته‌ای در ارائه اطلاعات در سامانه به یکدیگر دیده می‌شود که انتظار می‌رفت این مشکلات حل شود چون بخشی از سامانه اطلاعاتی زیر نظر وزیر است.

الهیان همچنین یادآور شد: بعد از حذف ارز ترجیحی شاهد افزایش قیمت ها و شوک ارزی بودیم که باعث افزایش ۱۲۰ درصدی قیمت کالاهای اساسی و افزایش ۴۰۰ درصدی قیمت کالاهای غیراساسی شد. آیا این امکان وجود نداشت این طرح با عنوان جراحی اقتصادی به نحو بهتری اجرا می شد؟

وی با بیان اینکه وزیر اقتصاد تدابیر لازم برای این جراحی بزرگ اقتصادی انجام نداد، افزود: با این اتفاق واحدهای تولیدی با مشکل جدی مواجه شدند؛ قیمت های مواد اولیه، دامداری ها و مرغداری ها بالا بود و نیاز به سرمایه در گردش داشتند پس دولت و وزیر اقتصاد می توانستند برنامه ریزی مناسبی برای اعطای اعتبارات و تسهیلات به واحدهای تولیدی زیان ده داشته باشند.

نماینده تهران در مجلس افزود: وزارت اقتصاد می توانست مدل کوپن نان را به سایر کالاهای اساسی و کالابرگ الکترونیکی تسری دهد؛ کالابرگ با امتیازات ویژه همچنان مطالبه جدی مجلس است و امیدواریم دولت این موضوع را به صورت جدی در دستورکار قرار دهد.

وی با تاکید بر اینکه وزیر اقتصاد بسته مهار تورم را ارائه کند، گفت: نبود نظام مالیاتی و خلاءهای موجود در بحث پایه های مالیاتی باعث افزایش گرانی ها می شود و نیاز به خانه تکانی اساسی دارد. وزارت اقتصاد بگوید برنامه اش برای بازگشت ارزش پول ملی چیست؟ البته وزیر گفته که طی ۲۰ روز بسته پیشنهادی را ارائه می کند که جای تشکر دارد.

نایب رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با بیان اینکه در جنگ تمام عیار اقتصادی و تحریم ها قرار داریم، گفت: دشمن هر روز در تلاش برای کاهش ارزش پول ملی است بنابراین می توان از مدل های موفق همچون مدل بانک مرکزی روسیه و ونزوئلا استفاده کرد و همچنین ریل گذاری درستی را برای اجرای سیاست های اقتصادی طراحی کرد.

الهیان افزود: اقتصاد مقاومتی نیاز به سربازان اقتصاد مقاومتی دارد که نیاز است در وزارتخانه اقتصاد این مهم مورد توجه قرار گیرد. باید مدیریت سنتی و بسته ای که اجازه ورود افراد متخصص و جوانان را نمی دهد تغییر داد تا مطالبات رهبری و شعار سال محقق شود که با جنگ اقتصادی بتوان مقابله کرد. بحث سپرده گذاری ارزی باید یکی از برنامه ریزی ها باشد تا دلارهایی که در دست مردم است وارد بازار شده و باعث ثبات در بازار ارز شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha