• دوشنبه / ۲۸ فروردین ۱۴۰۲ / ۰۹:۳۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402012814464
  • منبع : ایندیپندنت

محاکمه تاریخی فاکس‌نیوز آغاز می‌شود

محاکمه تاریخی فاکس‌نیوز آغاز می‌شود

مردم آمریکا امروز دوشنبه، ۱۷ آوریل (۲۸ فروردین)، شاهد محاکمه‌ای تاریخی خواهند بود که می‌تواند بر صحنه سیاست و رسانه در این کشور تاثیراتی جدی برجای بگذارد. در یک طرف، شبکه متمایل به راست «فاکس‌نیوز» قرار دارد و در سوی دیگر، شرکت «دومینیون ووتینگ سیستمز» که سامانه‌های رای‌گیری را طراحی و تولید می‌کند. این شرکت کانادایی-آمریکایی دو سال پیش از فاکس‌نیوز شکایت کرد و خواهان یک میلیارد و ششصد میلیون دلار غرامت شد. بنا به دعوی این شرکت، شبکه تلویزیونی فاکس‌نیوز آگاهانه اطلاعات دروغ پخش کرده و مدعی تقلب در انتخابات ریاست‌ جمهوری ۲۰۲۰ از طریق ماشین‌های رای‌گیری این شرکت، شده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از ایندیپندنت، اگر «دومینیون» بتواند شبکه تلویزیونی فاکس را در دادگاه شکست دهد، به پیروزی مهمی می‌رسد که بر آینده پوشش انتخاباتی رسانه‌ها تاثیر خواهد گذاشت. 

کارشناسان حقوقی می‌گویند شرکت دومینیون امکان پیروزی دارد، اما دشواری‌های این کار نیز مبرهن است. این شرکت نه‌تنها باید ثابت کند که «فاکس‌نیوز» ادعاهای خلاف واقعیت پخش کرده، بلکه باید دو نکته دیگر را نیز ثابت کند: نخست، اینکه این شبکه این کار را با قصد و غرض منفی انجام داده است، و دوم، اینکه این کار به «دومینیون» صدمه زده است. اگر وکیلان فاکس‌نیوز بتوانند دادگاه را قانع کنند که این شبکه اشتباه کرده و عامدانه دروغ نگفته است، رای دادگاه می‌تواند به نفع آن‌ها صادر شود.

وب‌سایت آکسیوس روز یکشنبه در تحلیلی از این پرونده حقوقی نوشت، در صورت پیروزی شرکت دومینیون، احتمال دارد فاکس‌نیوز در پوشش خبری و تحلیل انتخابات ریاست‌ جمهوری سال آینده محتاطانه‌تر عمل کند. حتی امکان دارد تغییراتی در ساختار شبکه و مجری‌های آن اعمال شود، چرا که بی‌تردید، ضرر میلیارد دلاری به مذاق سهامداران فاکس‌نیوز خوش نخواهد آمد.

از جمله مجری‌هایی که دعاوی مورد مناقشه را در مورد دستگاه‌های شرکت دومینیون مطرح کردند، یکی (لوئی دابز) کنار رفته است، اما دو نفر دیگر همچنان از چهره‌های مطرح فاکس به‌شمار می‌روند: "ماریا بارتیرومو"ی ایتالیایی‌تبار و "جنین پیروی" لبنانی‌تبار.

در صورت ناتوانی دومینیون به اثبات تعمد فاکس‌نیوز در پخش مطالب خلاف واقع و پیروزی این شبکه، محکم بودن قوانین آزادی بیان آمریکا ثابت می‌شود، اما ابهام آن در مورد بیان ادعاهای خلاف واقع و منتج به بدنام شدن افراد یا شرکت‌ها و نهادها به قوت خود باقی می‌ماند و بر آن مبنا، رسانه‌ها نیز مستمسکی قانونی برای ارائه مطالب غیرواقعی به دست خواهند آورد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha