• دوشنبه / ۲۸ فروردین ۱۴۰۲ / ۰۸:۳۵
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402012814375
  • خبرنگار : 50163

نماینده مردم ابهر، خرم‌دره و سلطانیه در مجلس شورای اسلامی:

چمن طبیعی سلطانیه اولویت‌ زیست‌محیطی استان زنجان است

چمن طبیعی سلطانیه اولویت‌ زیست‌محیطی استان زنجان است

ایسنا/زنجان نماینده مردم ابهر، خرم‌دره و سلطانیه در مجلس شورای اسلامی گفت: چمن طبیعی سلطانیه از اولویت‌های اصلی زیست‌محیطی استان زنجان است.

حجت‌الاسلام حسن شجاعی در گفت‌وگو با ایسنا، با تأکید بر ضرورت احیای چمن طبیعی سلطانیه، عنوان کرد: چمن طبیعی سلطانیه اولویت نخست زیست‌محیطی استان به شمار می‌رود؛ لذا نباید کم‌کاری در احیای آن صورت گیرد.

وی با بیان اینکه این موضوع در جلسات بسیار مورد بررسی قرار گرفته است، ادامه داد: از نتایج این بررسی و چاره‌اندیشی‌ها در این جلسات می‌توان به تشکیل کارگروه چمن سلطانیه اشاره کرد.

عضو کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی با اشاره به تشکیل تیمی از اساتید دانشگاه زنجان، ادامه داد: این اساتید در قراردادی به ارزش سه میلیارد ریال مشغول انجام تحقیقات علمی بر روی چمن سلطانیه برای نجات و احیا این ظرفیت طبیعی بی‌نظیر هستند.

وی خاطرنشان کرد: به همت اداره‌کل منابع طبیعی استان، قرارداد مطالعات تأمین آب و ارائه راهکارهای احیا چمن سلطانیه با دانشگاه زنجان منعقد شد تا قدم اول برای احیا این چمن طبیعی که خشک‌شدن آن مخاطرات زیست‌محیطی بزرگی برای منطقه و استان به همراه خواهد داشت، برداشته شود.

به گزارش ایسنا، چمن سلطانیه از ۷۰۰ سال پیش به گونه طبیعی در شهر سلطانیه وجود داشته و فضایی بیش از ۷۰۰ هکتار را در بر می‌گیرد و در فهرست آثار طبیعی ایران جای گرفته است. این گستره در فاصله ۶ کیلومتری از شهر سلطانیه جای داشته و چشم‌انداز زیبایی به‌ سوی گنبد سلطانیه دارد.

متأسفانه، به علت برداشت‌های بی‌رویه منابع آب زیرزمینی، کاهش بارندگی‌ها و رعایت‌ نشدن حق‌آبه‌ها طی سال‌های اخیر، شاهد خشک‌ شدن بخش اعظمی از این چمن هستیم که این موضوع در صورت مدیریت‌نشدن می‌تواند تبعات زیادی در پی داشته باشد؛ خشک‌ شدن این چمن می‌تواند دگرگونی اقلیم و کم‌ شدن رطوبت زمین را در پی داشته و این منطقه را به یکی از کانون‌های ریزگرد تبدیل می‌کند موضوعی که حتی در حال حاضر نیز با بادی شدن هوا شهروندان سلطانیه را رنج می‌دهد.

از آنجایی که چمن سلطانیه استراحت‌گاه پرندگان مهاجر است با از بین رفتن این چمن دیگر این پرندگان را نخواهیم دید و چرخه‌ زیست‌بومی دگرگون می‌شود و تأثیرگذاری منفی در یک اکوسیستم را به دنبال خواهد داشت.

همچنین علاوه بر این موضوع جوندگانی در این منطقه هستند که خوراک‌یابی آن‌ها از گیاهان چمن سلطانیه است و اگر این گستره خشک شود به سمت کشتزارهای مردم یورش می‌آورند و تبدیل به آفت می‌شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha