• یکشنبه / ۲۷ فروردین ۱۴۰۲ / ۲۲:۳۸
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402012714280
  • خبرنگار : 50421

عضو هیات علمی پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی:

ماه رمضان می‌تواند در جذب گردشگر به مشهد موثر واقع شود

ماه رمضان می‌تواند در جذب گردشگر به مشهد موثر واقع شود

ایسنا/خراسان رضوی عضو هیات علمی پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی گفت: در شهرهایی همانند مشهد با مقاصد گردشگر فرهنگی، رویدادها مهم به شمار می‌روند که باید از رویدادهای فرهنگی و دینی به نحو احسن استفاده شود، به همین دلیل از رویداد ماه رمضان می‌توان برای جذب گردشگر در مشهد نیز استفاده کرد.

حامد بخشی، امروز ۲۷ فروردین، در سمینار «زیارت نوروزی، تکریم زائر در رمضان» که در پژوهشکده گردشگری جهاددانشگاهی برگزار شد، اظهار کرد: شهر مشهد یک شهر زیارتی و گردشگری است. مشهد به عنوان یک شهر زیارتی نیز جزو مقاصد گردشگری فرهنگی محسوب می‌شود.

وی اضافه کرد: در شهرهایی همانند مشهد با مقاصد گردشگر فرهنگی، رویدادها مهم به شمار می‌روند که باید از رویدادهای فرهنگی و دینی به نحو احسن استفاده شود، به همین دلیل از رویداد ماه رمضان می‌توان برای جذب گردشگر در مشهد نیز استفاده کرد.

بخشی با اشاره به اینکه رمضان به مثابه یک رویداد گردشگری و زیارتی چند ویژگی دارد، بیان کرد: ماه رمضان شب‌های فعالی دارد و بیدار ماندن از افطار تا سحر در این ماه یک امر متداولی است که می‌توان آن را از جنبه‌های گردشگری این رویداد دانست.

وی سحر، امساک در طول روز و افطار را از دیگر ویژگی‌های این ماه دانست و عنوان کرد: مشارکت مسافران در این رویداد گردشگری از دو ویژگی عمده برخوردار است که این ویژگی‌ها امکان بهره‌مندی از رویداد و یا عدم امکان مشارکت کامل در رویداد را شامل می‌شوند.

بخشی ادامه داد: بر اساس شریعت اسلام مسافر در صورتی که ۱۰ روز در مقصدی اقامت نداشته باشد نمی‌تواند روزه بگیرد. سیاست‌گذاری دین اسلام نیز به گونه‌ای است که مسافر در سفر روزه نداشته باشد، از همین رو نمی‌تواند مشارکت ۱۰۰ درصدی در چنین رویدادهایی داشته باشد.

مدیر گروه جامعه‌شناسی گردشگری جهاددانشگاهی تصریح کرد: به لحاظ اجتماعی و فارغ از نوع حکومت‌ها، بر اساس عرف در کشورهای مسلمان شاهد محدودیت‌هایی در ماه مبارک رمضان هستیم که اولین محدودیت ممانعت از خوردن، آشامیدن و سیگار کشیدن در ملاء عام است. در کشورهای مسلمان جلوه‌های تفریحی همچون موسیقی‌های تند و مصرف برخی از نوشیدنی‌ها کمرنگ‌تر و ملاحظات پوششی در ماه رمضان نیز رعایت می‌شود.

بخشی به عناصر انسانی ماه رمضان اشاره و عنوان کرد: علاوه بر روزه‌داران، در این ماه برخی نیز به دلایل مختلف از گرفتن روزه معذور هستند که این موضوع تقریبا یک سوم جامعه را نیز در بر می‌گیرد.

وی تصریح کرد: در کشورهای اسلامی، ماه رمضان به عنوان یک ماه مناسکی و جشنواره‌ای در نظر گرفته شده و یک ماه پر نشاط برای مردم آن کشورها ساخته می‌شود، همچنین باید گفت که در شهرها و جوامع اسلامی جشنواره‌های متناسب با این ماه به خوبی اجرا می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha