بیصدا فریاد میزنم در کوچههای خلوت قلبم، در خیابان قدر بزرگراه بندگی؛ اینجا فرشتگان ستاره میچینند از دانههای تسبیح دستانی پُرمهر، گویا خدا میخواهد امشب کسی را دستخالی نگذارد وای بر کسی که امشب از قطار لیالی قدر که انسان را به ایستگاه عزت و سعادت میرساند جا مانده باشد.
امشب تمنای مومنان دست به سرکردن خواب و ریختن اشک به درگاه الهی تا سپیده صبح است، صدای الغوث الغوث اشکهایی که میلغزد بر گونهای سرخ از مصیبت و گناه جاری میشود تا دیگر پایی به معصیت باز نشود. چه شیرین است شیونهای معصیتکاران شهر، چه خوشصدا است نالههای نادمان این شهر، اینجا باغبان گلهایش را به حتی یک نگاه حتی یک خیال حتی یک صدا هدیه میدهد، گویا خدا امشب از فرشتگانش فرصت میخواهد تا نجوای آخرین بندهاش را هم پاسخ بدهد و بگوید این بنده من است. آخر مهمانی خدا هم غیر این نمیشود.
امشب صدای بندگی از گوشهگوشه زمین به گوش میرسد بندگان دستان خود را به آسمان بلند کرده و با چشمانی اشکبار آیینه دلهایشان را از زنگار گناه پاک میکنند یا قرآن میخوانند و یا قرآن بر سر میگیرند. پیرزنی که چشمانش کورسویی میبیند نگاهش به عرش است گویا در همان سوسوی شب دست پُرمهر خدا را میبیند کودکی خردسال بر دامان مادر آرام میگیرد و با نوای بک یا الله گویا در گهوارهای پُر از لالایی مادر به خواب رفته است.
آن طرفتر، زوج جوان دورتر از جمعیت کنار قطعه شهدای گمنام، با خدا راز و نیاز میکنند این عظمت را چگونه باید وصف کرد. به راستی که قلم قاصر است تا بزرگی و شکوه شب قدر را در یک صفحه خلاصه کند.
اینجا شبهای ماندگار زندگی است، اینجا قدر بیست و سوم رمضان ۱۴۰۲ است که مردم ولایتمدار نگارستان ایران آن را بهخوبی قدر دانستند. در این شب باعظمت دیدهها گریان و صورتها از باران پشیمانی خیس است و در این میان انگار آسمان هم از نجوای مومنان گریان شده است.
در لحظات معنوی آخرین شب قدر باران رحمت الهی نیز در برخی از نقاط گلستان به باریدن گرفت تا بارش باران در شب رحمت الهی زنگار گناه را از قلب شبزندهداران بشوید و دلها را صاف و به روح جلای دوباره ببخشد.
مردم نگارستان ایران امشب در سومین شب قدر با زمزمه اسماء الهی در دعای پرفیض جوشن کبیر، از ذات اقدس الهی طلب بخشش کردند، همچنین در این مراسم مداحان و ذاکران خاندان عصمت و طهارت(ع) در جایجای استان اعم از مساجد، مصلیها، بقاع متبرکه و هیئات مذهبی اشعار و مرثیههایی در غم شهادت نخستین امام شیعیان، مولی الموحدین حضرت علی(ع) قرائت کردند و شرکتکنندگان در سوگ شهادت آن امام همام اشک ماتم ریختند.
مراسم شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان، با سخنرانی، سینهزنی و آداب ویژه شب قدر از جمله قرآن بر سر گذاشتن ادامه یافت و خیل عظیم عزاداران با تضرع و التماس از درگاه الهی خواستند از الطاف و کرامت این شبها بینصیب نمانند و توفیق بندگی شایسته را به آنها ارزانی دارد.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی گرگان در حاشیه این مراسم به خبرنگار ایسنا گفت: ماه مبارک رمضان ماه نزول قرآن کریم و ماه بهرهگیری از معارف قرآن است، انسان در شبهای قدر با اتصال به قرآن و بهرهگیری از دعا و مناجات خود را در مسیر رشد قرار میدهد.
حجتالاسلام سیدجواد محمدزاده با بیان اینکه آنچه که در شبهای قدر محقق میشود رحمت و مغفرت الهی برای بندگان خداوند است، تصریح کرد: ما برای ساختن تمدن نوین اسلامی باید گامهایی برداریم که یکی از این گامها خودسازی است.
وی اضافه کرد: یکی از فلسفههای روزه خودسازی است و اوج خودسازی برای انسان در شبهای قدر محقق میشود تا با قرآن به سر گرفتن و مناجات کردن، خود را به طهارت برساند.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی گرگان، گام دوم برای ساختن تمدن نوین اسلامی را جامعهسازی دانست و گفت: انسانها در شبهای قدر تلاش میکنند در مساجد و تکایا کنار یکدیگر قرار بگیرند و به دعا و مناجات بپردازند و جامعه را بسازند.
محمدزاده با بیان اینکه مناجات، دعا و توسل یکی از ویژگیهای شبهای قدر است، یادآور شد: در شبهای قدر خواندن دعای جوشن کبیر، دعای مجیر، احیاء و شببیداری اط اعمال و فرائض شبهای قدر است، مردم در شبهای قدر قرآن به سر گرفتند تا اندیشه، رفتار و کردار خود را قرآنی کرده و زندگی خود را به سبک زندگی اسلامی نزدیک کنند.
انتهای پیام
نظرات