• پنجشنبه / ۲۴ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۵:۴۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402012412076
  • خبرنگار : 90057

"استراتژی بزرگ" بولتون برای مقابله با روسیه و چین

"استراتژی بزرگ" بولتون برای مقابله با روسیه و چین

جان بولتون طرحی را ارائه کرده است که شامل افزایش هزینه‌هایی تسلیحاتی، آزمایش های هسته‌ای و "ناتوی جهانی" برای دفاع از تایوان است.

به گزارش ایسنا به نقل از آرتی، این چهره جنگ طلب سیاست خارجی آمریکا از واشنگتن خواسته است تا استراتژی جدیدی به سبک جنگ سرد علیه روسیه و چین اجرا کند.

جان بولتون، مشاور سابق امنیت ملی آمریکا، برای وال استیت ژورنال نوشت: غرب باید برنامه‌های اجتماعی را برای تامین هزینه‌های نظامی، تجدید آزمایش تسلیحات هسته‌ای و ارائه تضمین‌های امنیتی به تایوان کاهش دهد.

بولتون، که در دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا خدمت می کرد، رویکرد "استراتژی کلان" خود را در قبال ژئوپلیتیک توصیف کرد و از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری 2024 ایالات متحده خواست که با همین شرایط فکر کنند.

بولتون با اشاره به سندی که در زمان هری ترومن به تصویب رسید و پایه‌های نظامی‌سازی رویارویی با اتحاد جماهیر شوروی را پایه‌ریزی کرد، گفت که ایالات متحده باید «تناسخ معاصر» NSC-68 را داشته باشد.

وی همچنین مدعی شد که در یک جنگ سرد جدید، ایالات متحده و متحدانش در مقابل یک "محور" چین-روسیه و "همراهی با دولت‌های سرکش مانند ایران و کره شمالی" قرار خواهند گرفت.

بولتون چندین نکته کلیدی را برای استراتژی پیشنهادی خود نام برد، از جمله افزایش فوری هزینه‌های نظامی تا سطوح دوره ریگان، که به گفته او باید برای آینده قابل پیش بینی حفظ شود. او همچنین تاکید کرد که کشورهای غربی باید هزینه‌های اجتماعی خود را کاهش دهند، زیرا «نه دولت رفاه چاق و نه طرح‌های گسترده بازتوزیع درآمد از ما در برابر دشمنان خارجی محافظت نمی‌کنند».

علاوه بر این، بولتون اصرار داشت که ایالات متحده باید ذخایر هسته‌ای خود را ارتقا دهد، که به معنای «نیاز اجتناب‌ناپذیر از سرگیری آزمایش‌های زیرزمینی» است.

طرح بولتون همچنین از «بهبود و گسترش» اتحادهای نظامی آمریکا، احتمالاً با تبدیل ناتو به یک سازمان جهانی، حمایت کرده است. این مقام سابق مدعی شد که این امر به حذف مسکو از نفوذ منطقه‌ای همراه با پکن کمک می‌کند.

بولتون پیشنهاد کرد که جزیره تایوان باید «کمک نظامی بسیار بیشتری» از کشورهای غربی دریافت کند، که باید «تایپه را در ساختارهای دفاع جمعی جاسازی کنند». این توصیه علی‌رغم اینکه دولت چین جدایی‌طلبی تایوانی را به عنوان یک «خط قرمز» اصلی معرفی می‌کند، که در صورت عبور از آن ممکن است موجب اقدام نظامی شود، ارائه کرده است.

 در نهایت، بولتون از واشنگتن خواسته است تا برای آنچه «پس از پیروزی اوکراین در جنگش با روسیه» رخ می دهد، آماده شود. او مدعی شد که چنین نتیجه‌ای می‌تواند منجر به تکه تکه شدن روسیه شود و هشدار داد که چین پس از آن برخی از سرزمین‌های این کشور را تصرف خواهد کرد و "دسترسی مستقیم به قطب شمال، از جمله حتی تنگه برینگ، رو به روی آلاسکا" را برای آن فراهم خواهد کرد.

مسکو مدعی شده است که درگیری در اوکراین بخشی از جنگ نیابتی آمریکا علیه روسیه است و هدف واشنگتن تجزیه کشور است. رهبری روسیه استدلال کرده است که این تهدید هیچ گزینه دیگری جز موفقیت در اوکراین برای آن باقی نمی گذارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۱-۲۴ ۱۸:۱۰

سرکش دولت خون اشام آمریکاست