• پنجشنبه / ۲۴ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۳:۵۸
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 1402012411996
  • خبرنگار : 71214

وعده رئیس کل بانک مرکزی برای انحلال بانک‌های ناتراز

وعده رئیس کل بانک مرکزی برای انحلال بانک‌های ناتراز

یکی از وعده‌هایی که فرزین اخیرا در راستای نظم بخشی به سیستم بانکی و جلوگیری از افزایش پایه پولی و نهایتا نقدینگی داده است، انحلال بانک‌های ناتراز است که تا نیمه امسال شاهد منحل شدن چند بانک خواهیم بود.

به گزارش ایسنا، یکی از دلایل افزایش پایه پولی و نقدینگی، اضافه برداشت بانک‌ها و خلق پول از سوی آن‌هاست. موضوعی که محمدرضا فرزین - رئیس کل بانک مرکزی – چند روز گذشته در گفت‌وگوی تلویزیونی اخیر خود درباره آن به صراحت صحبت کرد.

وی با تاکید بر اینکه قطعا امسال و تا نیمه اول چند بانک ناتراز منحل خواهند شد و نام آن‌ها را اعلام خواهیم کرد، گفت: اگر بخواهیم تامین پولی و مالی را به روش غیرتورمی انجام دهیم باید بانک‌ها سرمایه‌شان افزایش پیدا کند و بانک‌هایی که کفایت سرمایه لازم را ندارند و اضافه برداشت دارند باید بدانند که اگر نتوانند ناترازی‌شان را حل کنند به سمت انحلال حرکت خواهند کرد. در این زمینه فهرست بانک‌های ناتراز و اقدامات لازم را در این زمینه به دولت داده‌ایم و درباره چند بانک این کار شروع شده است.

فرزین با بیان اینکه اجازه نمی‌دهیم که بانک‌های ناتراز به فعالیت‌شان ادامه دهند و خلق پول کنند، گفت: درباره پرداخت تسهیلات در سال جدید نیز به دنبال این هستیم که آن را تقویت کنیم. البته اگر بخواهیم نقدینگی را کنترل کنیم باید تسهیلات بانکی را از نوع تکلیفی و غیرتکلیفی کنترل کنیم و لازمه آن تقویت نظارت بانک مرکزی است.

البته به گفته رئیس کل بانک مرکزی، قاعده‌ای در این زمینه به نام قاعده گزیر وجود دارد به معنی اینکه بانک مرکزی ضامن پول‌ها و سپرده‌های مردم در بانک‌هایی است که منحل می‌شوند و تا ریال آخر پول‌های مردم به آنها بازگردانده خواهد شد.

بنابراین امسال شاهد انحلال بانک‌هایی خواهیم بود که به رشد پایه پولی، افزایش نقدینگی و نهایتا تورم دامن می‌زنند و باید دید این سیاست چگونه اجرایی خواهد شد و بانک‌های منحل شده در کدام بانک‌ها ادغام می‌شوند؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۱-۲۴ ۱۶:۰۱

اسم بانکهایی که ورشکسته شدن اعلام کنید تا سپرده گذارن پولشان رو از بانک برداشت کنن نزارید فاجعه کاسپین تکرار بشه

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۲۴ ۱۶:۱۰

سلام. اگر چهار صفر از روی کاغذ پول برداشته شود آنگاه اسکناس ده هزار ریالی _ هزار تومنی _ می شود یک ریال و اسکناس ده هزار تومنی می شود ده ریال می شود معادل یک تومن. اقتصاد از زیر مجموعه های علوم انسانی است. این کار در اقتصاد کشور آرامش ایجاد می کند.

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۲۴ ۱۷:۰۰

یک راه برای کاهش نقدینگی وجود دارد.وآن پایین آوردن قیمت دلار است.قیمت دلار مصیبت اقتصاد است وهمین قیمت دلار تولید پول می کند.وراه پایین آوردن قیمت دلار رفع تحریم هاست

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۲۵ ۰۰:۰۰

تورو به خدا رحم کنید این وام مسکن روستایی رو بدین چک دادیم داره ابرومون میره

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۲۵ ۱۶:۵۳

تمام اموال بانک‌ها که عمدتا زمین و مسکن هستند و به نوعی دلالان ملک هستند را بانک مرکزی مصادره و به نفع بیت المال به پول تبدیل کرده و به خزانه واريز کند و بانک مربوطه رو منحل کند . این یعنی جلوگیری از افزایش قیمتها و نقدینگی در جامعه . در غیر اینصورت منتظر خبرهای خیلی بد در اینده ای نزدیک باشیم .