به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه گاردین، بر اساس یکی از این اسناد نظامی که اخیرا فاش شده، مقامات اطلاعاتی آمریکا در ماه فوریه گذشته هشدار دادهاند، اوکراین ممکن است در تجمیع نیروها و تسلیحات کافی برای ضد حمله بهاری از قبل برنامهریزیشدهاش شکست خورده و از تحقق هدفش در بازپسگیری اراضی که توسط روسیه تصرف شده اند "باز بماند."
این روزنامه همچنین با استناد به همین اسناد متعلق به ماه فوریه گذشته نوشت، طبق برآوردهای آمریکا سامانههای ضد هوایی اوکراین با خطر اتمام موشک و مهمات در هفتههای بعد از نگارش این سند مواجه هستند.
در یکی از این سندها با برچسب "محرمانه" مربوط به تاریخ ۲۳ فوریه به طور دقیق شرح داده شده که چطور سامانههای دفاع هوایی اس-۳۰۰ اوکراین که متعلق به دوران شوروی سابق هستند تا تاریخ دوم مه در صورت ادامه فعالیت با شدت فعلی مهماتشان تمام خواهد شد.
همچنین روزنامه نیویورک تایمز نیز نوشت، یک سامانه ضد هوایی دیگر مورد استفاده ارتش اوکراین یعنی سامانه "بوک" نیز تا اواسط آوریل به مشکل برخواهد خورد و تمامی سامانههای ضدهوایی اوکراین که برای حفاظت از سربازان در خط مقدم درگیری استفده میشوند تا تاریخ ۲۳ مه "کاملا دچار کمبود خواهند شد."
روزنامه نیویورک تایمز خاطر نشان کرد، در صورتی که برای جنگندهها و بمب افکن های روس فرصت بیشتری برای حمله به نیروهای اوکراینی ایجاد شود، ارتش اوکراین با چالشی بزرگ روبرو میشود.
سرهنگ یوری ایهنات، سخنگوی نیروی هوایی اوکراین به وال استریت ژورنال گفت، اوکراین در پیدا کردن مهمات با طراحی زمان شوروی برای سامانههای ضد هوایی اس-۳۰۰ و بوک خود با چالش جدی مواجه شده است.
او خاطر نشان کرد: اگر ما جنگ در آسمان را ببازیم تبعات بسیار جدی برای اوکراین ایجاد خواهد شد.اکنون زمان اهمال کاری نیست."
او از حامیان غربی اوکراین خواست روند اعطای کمکهایشان به این کشور را افزایش دهند.
برخی مقامهای آمریکایی معتقدند، یک منبع آمریکایی عامل افشای اخیر حجم بزرگی از اسناد محرمانه اطلاعاتی آمریکا در فضای مجازی بوده است.
در یکی از این اسناد "فوق محرمانه" که توسط واشنگتن پست مورد استناد قرار گرفت، آمده است، ارتش کییف با "مشکلات چشمگیر در زمینه ایجاد نیرو و حفظ پایداری خود" روبرو است و بنابراین صرفا به "فتوحات ارضی اندک" دست خواهد یافت. این سند صرفا تصویری از وضعیت ارتش اوکراین در اوایل فوریه محسوب میشود و مشخص نیست که اوکراین با حمایت کشورهای عضو ناتو تا چه حد توانسته کمبودهایش را جبران کند.
در سند دیگری به تاریخ ۲۳ فوریه که توسط گاردین مشاهده شد، پیشرفت در برنامه ساخت ۱۲ تیپ جدید "معتبر رزمی" برای رهبری ضد حمله ارتش اوکراین، مجهز به ۲۵۳ تانک و حدود ۱۵۰۰ خودروی زرهی دیگر از انواع مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. از این میان قرار بر این بوده که سه تیپ تنها توسط اوکراینی ها ایجاد شده و ۹ تیپ باقی مانده با کمک آمریکا و متحدان و شرکایش ایجاد شود.
به نوشته روزنامه گاردین، در زمان نگارش این اسناد، این تیپ های برنامهریزی شده هنوز خیلی با آماده شدن فاصله داشته و هنوز پنج تیپ از آنها فرآیند آموزش و تمرین را آغاز نکرده بودند. همچنین تجهیزات مورد نیاز تحویل داده شده به شش تا از این تیپ ها نصف سطح مورد نیاز تعیین شده یا کمتر از آن بود.
کاخ سفید هنوز به طور رسمی صحت این اسناد اطلاعاتی فاش شده در اینترنت را تایید نکرده، مقامات آمریکایی تاکنون تنها گفتهاند که یکی از این اسناد در مورد تلفات روسیه و اوکراین در جنگ که در پیام رسان تلگرام بازنشر شد دستکاری شده است. وزارت دادگستری آمریکا تحقیقاتی کیفری را در مورد افشای این اسناد آغاز کرده است. از سوی دیگر دولت جو بایدن تأیید کرده در حال گفتگو با شرکای خود با هدف محدود کردن آسیب ها این اتفاق به روابط دوجانبه است.
لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا روز سهشنبه به خبرنگاران گفت: "ما به تحقیق و بررسی همه جانبه درباره این اتفاق تا زمانی که منبع و ابعاد این افشاگری را بفهمم ادامه خواهیم داد."
کییف هنوز به طور رسمی در مورد این افشاگری ها که جزئیاتی از استقرار قوای نظامی اوکراین در امتداد خطوط مقدم جنگ و آسیب پذیری های آنها، به ویژه خالی شدن ذخایر مهمات آنها را آشکار کرده اظهار نظر نکرده است.
یک دیپلمات اروپایی گفت: "ایالات متحده بزرگترین حامی اوکراین است، بنابراین آنها از آن بحران عبور خواهند کرد. آمریکا به طور مداوم درباره توانمندیهای اوکراین بدبین و همچنان به اشتباه آن را درک میکند. پس این چیز جدیدی نیست. آنچه که آسیب رسان است این است که این اسناد دانسته ها و نادانسته های آمریکایی ها در مورد روس ها را نشان داده و مشکل همین است."
این دیپلمات خاطر نشان کرد: "مشکل بزرگ دیگر این است که ما هنوز دقیقا نمی دانیم چقدر از این اسناد فاش شده است.
این اسناد فاش شده همچنین وجودی تیرگی در روابط آمریکا با برخی از متحدان و شرکای مفروضش از جمله برخی از آنها که ظاهرا بیشتر به سمت مسکو گرایش دارند را نشان می دهد.
یکی از اسناد برگرفته از گزارشهای اطلاعاتی سازمان سیا نشان میدهد، ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان، در یک نشست با مقامات داخلی کشورش با موضوع استراتژی سیاسی در ۲۲ فوریه، واشنگتن را یکی از سه دشمن اصلی حزبش دانسته است.
بحث او در این زمینه در یک نشست گروه پارلمانی حزبش در بالاتونفورد انجام شد. یک منبع نزدیک به دولت بوداپست مدعی شد، اوربان نه از آمریکا بلکه از دولت بایدن به طور خاص به عنوان دشمن اصلی خود نام برده و این یک "تفاوت مهم" است.
این منبع افزود: اعضای حزب فیدش (حزب حاکم) نگران بودند که دولت آمریکا به نوعی در انتخابات مجارستان دخالت کند.
یک دیپلمات مستقر در بوداپست نیز گفت: "روابط بین آمریکا و مجارستان قبلاً هرگز به این سطح از تنش نرسیده است."
افشای این اسناد فوق محرمانه،، بدترین حادثه نقض امنیت ملی واشنگتن در سالهای اخیر را رقم زد. این اسناد شامل جزئیاتی از کمبود مهمات ارتش اوکراین و روشهای جمعآوری اطلاعات آمریکا علیه روسیه است.
انتهای پیام
نظرات