• دوشنبه / ۲۱ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۵:۰۶
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1402012110333
  • خبرنگار : 71610

وزیر خارجه صدام: تصمیم جنگ عراق ۱۹۹۱ گرفته شد/ حمله در چارچوب پروژه اسرائیل بود

وزیر خارجه صدام: تصمیم جنگ عراق ۱۹۹۱ گرفته شد/ حمله در چارچوب پروژه اسرائیل بود

آخرین وزیر خارجه رژیم بعث عراق در سخنانی همزمان با سالروز حمله آمریکا به این کشور به ابعادی از این حمله اشاره کرد و گفت که تصمیم این تهاجم در چارچوب پروژه رژیم صهیونیستی اجرایی شد.

 به گزارش ایسنا، ناجی صبری الحدیثی، آخرین وزیر خارجه رژیم صدام در مصاحبه با روزنامه العربی الجدید به مناسبت بیستمین سالروز حمله آمریکا به عراق و سقوط رژیم بعث این کشور اظهار کرد: این روز، سیاه‌ترین روز در تاریخ عراق، سالروز جنایت قرن فعلی و یکی از فجیع‌ترین جنایات علیه بشریت در تمام قرون و اعصار است، چراکه طی آن قدرت‌های بزرگ و دیگر کشورها ارتش‌های خود را برای نابودی کشوری بسیج کردند که تحت محاصره بود.

وی گفت: استعمارگران رویایی را برآورده کردند که صهیونیست‌ها و اجدادشان از چند قرن پیشتر به دلیل کینه نسبت به عراق در نظر داشتند. اسرائیل از سال ۱۹۹۰ خطوط کلی برای تحقق این رویا را از طریق عناصری که در دولت‌های روسای جمهور سابق آمریکا جورج بوش پدر و پسر و دولت بیل کلینتون ترسیم کرده بود و دولت‌ بوش و تونی بلر آخرین بخش آن را با حمله و اشغال عراق اجرا کردند.

الحدیثی افزود: در مورد تصمیم به تهاجم، مسیر منتهی به آن در واقع از همان روز اول پس از توقف جنگ ۱۹۹۱ توسط آمریکا و انگلیس آغاز شد و با حملات نظامی روزانه آنها، پیش بردن قطعنامه‌های ناعادلانه در شورای امنیت که خطرناک‌ترین آن قطعنامه شماره ۶۸۷ مصوب ۳ آوریل ۱۹۹۱ بود و همچنین اقدام خرابکارانه و جاسوسی کمیته‌های بازرسی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تجسم یافت.

وی ادامه داد: تصمیم حمله به عراق توسط آمریکا و انگلیس طبق پروژه اسرائیل، از اولین روز توقف جنگ در سال ۱۹۹۱ و زمانی که بوش پدر از آتش بس خودداری کرد، اتخاذ شد. او اصرار داشت که قطعنامه ۶۸۶ شورای امنیت شامل تعلیق موقت عملیات رزمی باشد و پس از آن پیش نویس قطعنامه شماره ۶۸۷ به عنوان طولانی‌ترین و خطرناک‌ترین قطعنامه در تاریخ سازمان ملل متحد تصویب شود.

الحدیثی همچنین تصریح کرد: آمریکا و انگلیس از ابتدای مارس ۱۹۹۱ جنگ فرسایشی را آغاز کردند که ۱۲ سال به طول انجامید و پس از فرسودگی کشور در طول ۱۲ سال، زمینه اجرای پروژه تهاجم را فراهم کردند.

وی همچنین در بخش دیگری از این مصاحبه با انتقاد از مجازات نشدن بوش و تونی بلر علی‌رغم گذشت ۲۰ سال از حمله به عراق تأکید کرد: در واقع شرم آور است که دیوان کیفری بین‌المللی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه را به ارتکاب جنایت جنگی مرتبط با اتهام بیرون کردن کودکان از اوکراین متهم می‌کند، اما پس از گذشت ۲۰ سال از ارتکاب فجیع‌ترین جنایات جنگی علیه عراقی‌ها و بشریت و همچنین مرگ و آوارگی بیش از ده میلیون عراقی، از جمله دست‌کم دو میلیون کودک، اقدامی علیه بوش و بلر ترتیب نداده است.

وزیر خارجه صدام در ادامه به تغییر عقیده برخی سیاستمداران و مقامات غربی نسبت به تصمیم حمله به عراق پس از گذشت چند سال از این اتفاق اشاره کرد و گفت که دلیل این تغییر خسارت‌های مادی، جانی و معنوی برای آمریکا است.

وی در این باره افزود: یکی از این خسارت‌ها؛ آسیب بزرگی است که در نتیجه این جنگ استعماری ناموجه و غیرقانونی به جایگاه آمریکا در جهان عرب، جهان اسلام و کل جهان وارد شده است. این همان چیزی است که هنری کیسینجر پیش‌بینی کرده بود.

الحدیثی همچنین تأکید کرد: پیامدهای فاجعه‌بار این جنگ دوران جدیدی را در تاریخ آمریکا رقم زد که آثار سیاسی، اقتصادی و روانی آن همچنان باقی خواهد ماند، پس از آن قدرت آمریکا تحقیر و به چالش کشیده شد، سلطه اقتصادی آمریکا فروکش کرد و انسجام داخلی آن متزلزل شد.

وی درباره دلایل اتخاذ تصمیم حمله هم گفت: برنامه سرنگونی رژیم عراق از قبل از حوادث ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ طراحی شده بود و از جمله دلایل آن تنفر نومحافظه کاران از صدام و تمایل آنها برای خلاصی از دست وی بود. چراکه معتقد بودند وی ضد صهیونیست است و می‌خواهد اسرائیل را از نقشه خاورمیانه حذف کند.

الحدیثی در بخش دیگری از اظهاراتش درباره اینکه محمد البرادعی، مدیرکل وقت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی زیر بار مسئولیتش در قبال این حمله نرفته نیز گفت: زمانی که البرادعی مدیریت آژانس را در اواخر سال ۱۹۹۷ به دست گرفت، برخی فکر می‌کردند که او خوب است، چراکه او یک چهره حقوقی عرب، مسلمان و اهل مصر است و بی‌طرفانه و حرفه‌ای عمل خواهد کرد و حقایقی را که هانس بلیکس، سلف او پنهان کرده بود را آشکار خواهد کرد. او به خوبی می‌دانست که عراق عاری از هرگونه فعالیت و تجهیزات هسته‌ای است، اما از بستن پرونده هسته‌ای عراق خودداری کرد و این پرونده تا حمله ۲۰۰۳ باز ماند.

وی در این باره افزود: او استدلال می‌کرد که همچنان برخی مسائل، اسناد ناقص و منابع نگران کننده در پرونده وجود دارد، و آژانس او و کمیسیون ویژه UNMOVIC مانند دو اسب هستند که یک ارابه را پیش می‌برند و باید با هم به هدف برسند. وی هرگاه مجبور به اعتراف به این حقیقت می‌شد که هیچ چیز ممنوعی دست نیافته است از عبارت «تا لحظه فعلی» استفاده می‌کرد تا پرونده برنامه هسته‌ای عراق را به منظور خدمت به سیاست واشنگتن باز نگه‌ دارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۱-۲۱ ۲۳:۲۳

آقای ناجی صبری کشورهای اروپائی و امریکا باید شرمنده باشند که اینقدر حقوق انسانها را ضایع می کنند بعد دم از حقوق بشر میزنند واقعا رسانه ها نمی توانند یک مناظره با سران غرب و کشورهای مستقل در باره حقوق بشر ترتیب دهند و حقوق بشر غرب را به چالش بکشند.

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۲۲ ۰۰:۳۱

حیف و صد حیف که کشورهای اسلامی عراق و ایران میشد باهم متحد شد و رژیم جعلی صهیونیست از نقشه روزگار برای همیشه محو کرد

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۲۲ ۲۲:۱۴

دوست عزیز جنگ همیشه باخودش نکبت به همراه دارد و پیروز بودن درجنگ هم ذوقی ندارد. بایددرصحنه سیاست بازیگرخوبی بودوگرنه شماکه نمی توانیدباهرکشوری مشکل پیداکردیدراه جنگ راپیش بگیرید. لطفاکمی قبل ازطرح هرموضوعی روی آن فکرکنید. جنگ عواقب بدطولانی مدتی حتی بعدازپیروزی به همراه دارد

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۲۲ ۱۱:۴۳

آمریکا وغرب بازنده اصلی در معادلات جهانی هستند.و دیگر حنایشان رنگی ندارد .

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۲۲ ۱۳:۳۹

وقتی صدام فهمید بازیچه دست چندتا کشور شده برا جنگ ایران عراق.حمله کرد کویت.بعد میخاست عربستان حمله کنه که نشد.بعد بهش گفتن این کارا زیر اسرائیل بوده.ولی با پول عربستان.و چندین موشک زد اسرائیل که نرسید تل آویو. دوباره ناتو اومد بدستور اسرائیل،این ماشین ترور جنایت جنگ جاسوسی تجهیز آمریکا و انگلیس .الانم که به ابن نتیجه رسیدن اسرائیل برا خود غرب و منافعش دردسر هست وخرج اضافه.

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۲۲ ۱۵:۲۵

خسارت و غرامت جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و شهید ای میلیونی جوا نان بیگناه ایران چه شد این جنایتکار در مورد انها صحبتی نکرده است

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۲۲ ۱۶:۱۱

پس میشه نتیجه هر زمانی از یک جهت به شرق و خاورمیانه حمله میکنند و تمام زیر ساخت آن کشور رو هدف میگیرند و باعث جلوگیری از پیشرفت و توسعه شرق و خاورمیانه میگردند تا مقاصد استعماری چپاول منابع راحتر شود و شاید اینبار توسط الهام توهمی

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۲۲ ۲۰:۴۲

این اعمال جنایت خیانت خباثت آمریکا اروپاه اسرائیل باید به اون دسته افراد بی شرف وطن فروش سرسپرده کاسه لیس خدمت گذار غرب هستن وامریکاه شیطان کدخدا شون میدونن

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۲۲ ۲۱:۳۶

لعنت بر تایید و تحریک کنندگان حمله صدام و حزب بعث خبیث به ایران عزیز و مسلمان و شیعه که همسایه و برادر عراق مسلمان و مظلوم هست و دروغ است که صدام ملعون ضد صهیون پلید بوده باشد

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۲۲ ۲۲:۲۰

نمیدانم چراخیلی ازدوستان یکسره برطبل جنگ می کوبند. دوستان لطفاقدم رنجه کنندتاآبادان. شادگان یاحمیدیه بروند. بعددم ازجنک دیکری بزنند. وبدون پیش داوری بگم این دوستان فصط شعارمیدن. جنک مردعمل مثل حاج قاسم میخوادکه شماها اصلا وجود این حرفهازاندارید. پس لطفاشاتاب

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۲۲ ۲۳:۰۶

اهل دنیا از کهین و از مهین لعنت الله علیهم اجمعین

avatar
۱۴۰۲-۰۱-۲۳ ۰۹:۱۹

متاسفانه ریشه جنگ ایران و عراق نیز اسرائیل بود که یه احمقی مثل صدام را شیر کردند تا جنگ نیابتی ایجاد و در هر حال از هر طرف که کشته شوند باز از مسلمانان هستند و آنها پشت پرده جشن گرفتند. از هر طرف لشکر کوبیده شود باز از مسلمانان است و به نفع اسرائیل و اجنبی است. باید مواظب بود که جنگهای نیابتی در منطقه حتی مثل یمن و عربستان و امارات باز اساسا باعث خوشحالی دشمن صهیونیستی می‌شود. باید این مساله در سطح جهانی و خصوصا مسلمانان برجسته سازی شود. آنها سعی می‌کنند موضوع تفرقه بینداز و حکومت کن را در بین مسلمانان جهان همیشه پیش ببرند.باید ما و عربستان و ..... حواسمان بیشتر جمع باشد.