هادی بابایی در نشست با خبرنگاران که در سالن جلسات اداره کل دامپزشکی گیلان برگزار شد، اظهار کرد: فعالیت های دامپزشکی بر دو رویکرد اقتصادی و بهداشتی فعالیت دارد.
وی با بیان اینکه گیلان استانی با موقعیت جغرافیایی ویژه است، افزود: صنایع طیور گیلان در کشور از جایگاه خاصی برخوردار است و علاوه بر آن در زمینه پرورش دام نیز دارای ۴۰۰ هزار راس دام سنگین بومی است و جز سه استان برتر کشور محسوب می شود.
بابایی ادامه داد: استان گیلان دارای ۸۰۰ راس دام سبک است که بخش عمده آن به روش سنتی پرورش داده می شود.
مدیرکل دامپزشکی گیلان با اشاره به اینکه واکسیناسیون و مایه کوبی یکی از راههای پیشگیری و مقابله با بیماری های دام و بیماری های مشترک دام و انسان است، تصریح کرد: در سال گذشته ۸۰۰ هزار نوبت سر واکسیناسیون برای دام سنگین استان و بیش از ۳ میلیون نوبت سر برای دام سبک استان انجام شده است.
وی ادامه داد: همچنین سال گذشته برای ۸۰۰۰ راس دام در مقابل بیماری سل و بروسلوز پایش و کنترل انجام شد.
بابایی در ادامه همچنین به انجام تست بیماری مشمشه برای ۷۷۶ راس اسب های استان اشاره کرد و گفت:سمپاشی دام و اماکن دامی از دیگر اقدامات این اداره کل در سال گذشته بود که برای ۳۰۰ هزار راس دام به طور رایگان صورت گرفت.
وی افزود: نظارت و پایش کرم ابریشم، آبزیان و زنبور عسل از دیگر اقدامات این اداره کل در سال گذشته بوده است.
مدیرکل دامپزشکی گیلان به بازدید از واحدهای طیور استان نیز اشاره و خاطرنشان کرد: در پایش آنفلوآنزای پرندگان ۵۵۸۰ مورد کنترل انجام شد.
وی بر نظارت و صدور گواهی بهداشتی بر محموله های واردات و صادرات این اداره کل اشاره کرد و ادامه داد: طی اقدامات انجام شده در سال گذشته موفق شدیم ۵۶ تن فرآورده خام دامی را معدوم کنیم و در طرح تشدید نظارت امسال نیز که از ۱۳ اسفندماه سال گذشته شروع شد و تا به امروز نیز ادامه دارد بیش از ۶ و نیم تن فرآورده خام دامی فاسد کشف و معدوم شد.
انتهای پیام
نظرات