به گزارش ایسنا، بهمن ماه سال ۱۴۰۰ بود که سازمان ملی استاندارد ایران در راستای حمایت از حقوق مصرفکنندگان و حفظ ایمنی و امنیت سرنشینان خودروها و همچنین افزایش و ارتقای کیفیت خودروهای تولیدی، پس از تعیین مهلت یک ماهه برای ارتقاء و افزایش کیفیت و ایمنی خودروها، خودروسازان را مکلف به اجرای مصوبات قانونی کرد که بر اساس آن ۱۵ مسئولیت، تکلیف و تعهد قانونی را ترسیم و برای اجرا از طریق وزارت صنعت، معدن و تجارت به خودروسازان ابلاغ کرد.
به همین منظور خودروسازان با حضور در سازمان ملی استاندارد ایران، متعهد به اجرای کامل این ۱۵ تکلیف شدند.
حال بر اساس جدول ارائه شده توسط دفتر صنایع خودرو وزارت صمت از گزارش سالانه این سازمان، استانداردهای جدیدی برای گروه خودرویی M۱، (دارای حداکثر هشت صندلی علاوه بر صندلی راننده که شامل خودروهای سواری میشود) در نظر گرفته شده است.
بر اساس زمانبندی تعیین شده در این جدول، استانداردها بایستی تا پایان اسفند ماه سال گذشته اجرایی میشدند و برای برخی دیگر نهایت تا تیر ماه ۱۴۰۲ زمان در نظر گرفته شده است؛ بدین ترتیب زمان اجباری شدن تمام موارد تا پایان تیر ماه امسال است.
طبق برنامه راهبرد پنجم وزارت صمت که به موضوع ارتقا کیفیت محصولات، خدمات فروش و خدمات پس از فروش میپردازد، در سومین اقدام به موضوع اجرای استانداردهای ۸۵گانه توجه کرده است.
مطابق زمانبندی مصوب، چراغ روشنایی در روز (Daylight) و استاندارد چراغ اتوماتیک، بایستی تا پایان اسفند ماه ۱۴۰۱ برای تمام خودروها استانداردسازی میشد؛ بدین ترتیب تمام خودروها از آغاز سال ۱۴۰۲ عملاً باید این استاندارد را داشته باشند.
علاوه بر دو مورد فوق، مواردی نظیر نشانگر تعویض دنده (GSI)، نشانگر فشار باد تایر (TPMS)، سیستم کنترل پایداری و استاندارد حفاظت از عابر پیاده طبق برنامه زمانبندی مصوب، باید تا پایان تیرماه امسال برای تمام خودروها استانداردسازی شوند.
این اجراییه و زمانبندی برای خودروهای گروه خودرویی M۲ (دارای بیش از هشت صندلی علاوه بر صندلی راننده، جرم حداکثر ۵ تن یا کمتر)، خودروهای گروه خودرویی M۳ (دارای بیش از هشت صندلی علاوه بر صندلی راننده، جرم بیش از ۵ تن)، گروه N۱ (خودروهای وسیله نقلیه موتوری گروه N با حداکثر جرم ۳.۵ تن) و گروه N۲ (خودروهای وسیله نقلیه موتوری گروه N با جرم بیشتر از الی ۱۲۳.۵ تن)، گروه N۳ (خودروهای وسیله نقلیه موتوری گروه N با جرم بشتر از ۱۲ تن) نیز اعلام شده است.
البته برخی موارد برای برخی از گروههای خودرویی فاقد کاربرد عنوان شده است.
برخی از استاندارد های ۸۵ گانه بسیار هزینه بر است
در رابطه با الزام اجرای تمام استانداردهای ۸۵گانه امیرحسن کاکایی- عضو هیات علمی دانشکده خودرو دانشگاه علموصنعت - در گفتوگو با ایسنا، ضمن اشاره به موضوعات اخیر پیرامون افزایش قیمت رسمی خودروها که این روزها بسیار چالش برانگیز شده است؛ تصریح کرد: در صورتی که اصلاح قیمتها به درستی و بهموقع انجام شود، صنعت میتواند توانمند عمل کرده و برنامههای متعدد خود در حوزه تیراژ، کیفیت و استانداردسازی اجرا کند؛ البته که در خرداد ماه با توجه به اصرارهای بسیار برای اجرای تمام موارد استانداردهای ۸۵گانه، با بحران روبرو خواهیم شد. دو- سه مورد از آنها بسیار هزینهبر است و صنعت را دچار چالش خواهد کرد.
انتهای پیام
نظرات