حمید جوانبخت در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: مهمترین معضل زیستمحیطی شهرستان فیروزه مدیریت پسماندهای روستایی است که به درستی انجام نمیشود، در صورتی که طبق ماده ۷ قانون مدیریت پسماندها مدیریت اجرایی تمامی پسماندهای خانگی و عادی روستاها بر عهده دهیاران است.
وی با انتقاد از اینکه دهیاران در این خصوص به درستی به وظایف خود عمل نمیکنند، اظهار کرد: بارها گفتهایم که مدیریت پسماندها یکی از وظایف اصلی دهیاران است و باید به آن توجه کنند اما این اقدام صورت نمیگیرد، بسیاری از دهیاران اصلاً توجیه نیستند و نمیدانند که مدیریت پسماند یکی از وظایف اصلیشان است.
رئیس نمایندگی حفاظت محیطزیست شهرستان فیروزه تصریح کرد: متأسفانه پسماندهای روستایی معضلی است که در تمامی شهرستانهای خراسان رضوی و از جمله فیروزه داریم.
وی با انتقاد از اینکه برای دفن زبالهها ترانشهای حفر نمیشود و دفن بهداشتی صورت نمیگیرد، خاطرنشان کرد: صرفاً زبالهها جمعآوری و در گودالی ریخته میشود و به دلیل اینکه حجم زبالهها را کم کنند آنها را میسوزانند، در صورتی که طبق ماده ۲۰ قانون هوای پاک و ماده ۳۰ آئیننامه اجرایی قانون مدیریت پسماند سوزاندن زباله جرم است و پیگرد قانونی دارد.
جوانبخت تصریح کرد: در همین خصوص پارسال دو نفر از دهیاران شهرستان فیروزه پس از معرفی به دادگاه محکوم و جریمه شدند، اگر بدین صورت ادامه یابد جرائم سنگینتری در انتظارشان خواهد بود.
وی اظهار کرد: انتقال زبالهها به زبالهگاه شرایط خاصی دارد و موضوع فاصله تا محل دفن مهم است، در حال حاضر هر روستا در اطرافش یک زباله گاه دارد که طبق ضوابط محیطزیست حداقل این فاصله باید ۵۰۰ متر باشد.
جوانبخت با بیان اینکه اکثر زبالهگاههایی که در روستاها احداث شده برای اینکه هزینهای پرداخت نکنند در اراضی ملی هستند، افزود: ۱۰۰ درصد زبالهگاههای روستایی و زبالهگاههای شهری فاقد مجوز زیستمحیطی هستند.
رئیس نمایندگی حفاظت محیطزیست شهرستان فیروزه بیان کرد: به رغم اینکه دفن زبالهگاههای شهری شهرهای فیروزه، همتآباد و گرماب انجام میشود اما طبق استانداردهای زیستمحیطی و نظر ما نیست.
وی با اظهار تأسف از اینکه حتی اطراف زباله گاهها محصور نیست، گفت: هرچند بارها محصور کردن زبالهگاهها در کارگروهای مدیریت پسماند مصوب شده اما توجیه دهیاران و شهرداران این است که اگر این اقدام صورت بگیرد به سرقت برده میشوند.
جوانبخت ادامه داد: به دلیل اینکه در زبالهگاههای شهری زباله بیشتری وجود داشته و از سویی صرفه اقتصادی بیشتری دارد اغلب زباله گردها در زبالهگاههای شهری هستند، حتی با وانت میآیند و زبالهها را تفکیک کرده و میبرند.
وی با اشاره به اینکه در سه شهر فیروزه، همتآباد و گرماب روزانه حدود ۹ تن و همین مقدار زباله در روستاها تولید میشود، گفت: روزانه در شهرستان فیروزه حدود ۱۷ تا ۱۸ تن زباله تولید میشود.
رئیس نمایندگی حفاظت محیطزیست شهرستان فیروزه در خصوص فرهنگسازیهای صورت گرفته برای تفکیک زباله از مبدأ گفت: متأسفانه تاکنون در این زمینه بسیار ضعیف کار شده و حتی میتوان گفت که تاکنون اصلا اقدامی از سوی شهرداریها صورت نگرفته است.
وی افزود: پارسال مصوب شده تا توسط شهرداری باکسهایی تهیه و در اختیار ادارات و دهیاران و ارگانهای نظامی و انتظامی قرار گیرد و در ادامه هم برای منازل اقداماتی انجام شود.
جوانبخت گفت: چون درآمد شهرداریهای این منطقه بسیار پائین است به همین دلیل در انجام فرهنگسازیها با مشکلات جدی مواجهاند.
انتهای پیام
نظرات