به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی میل، «ایلان ماسک»(Elon Musk)، مدیرعامل شرکت «اسپیسایکس»(SpaceX)، یک ویدئوی جدید و باورنکردنی را در توییتر منتشر کرده است که موشک «استارشیپ»(Starship) را روی سکوی پرتاب در بوکا چیکا، تگزاس نشان میدهد.
ماسک، این ویدئو را با عنوان «استارشیپ در حال آماده شدن برای پرتاب» منتشر کرد. این موشک سه میلیارد دلاری، ارتفاع حیرتآوری به اندازه ۳۹۵ فوت دارد و گفته میشود که قویترین موشک جهان است.
ممکن است تا چند روز دیگر بالاخره شاهد پرواز استارشیپ باشیم. «اداره هوانوردی فدرال آمریکا»(FAA) هفته گذشته اعلام کرد که استارشیپ احتمالا تا دوشنبه ۱۰ آوریل پرتاب خواهد شد.
با وجود این که پرتاب به زودی انجام میشود، شرکت ایلان ماسک هنوز به مجوز پرتاب نیاز دارد. این مجوز احتمالا تا روز دوشنبه اعطا خواهد شد.
ماسک پیشتر هشدار داده بود که ۵۰ درصد احتمال دارد استارشیپ در حین بلند شدن منفجر شود و اضافه کرد که پرتاب، خستهکننده نخواهد بود.
این پرتاب تاریخساز شرکت اسپیسایکس، به عنوان یک نقطه عطف اولیه در جاهطلبی ماسک برای حمل انسان و محموله به ماه و مریخ عمل خواهد کرد و میتواند انسان را به یک گونه چندسیارهای تبدیل کند.
یک اطلاعیه برنامهریزی که توسط اداره هوانوردی فدرال آمریکا منتشر شده است، نشان میدهد که تاریخ اولیه مورد انتظار پرتاب مداری، ۱۰ آوریل و تاریخهای پشتیبان آن، ۱۱ و ۱۲ آوریل خواهند بود.
اداره هوانوردی فدرال آمریکا در بیانیهای اعلام کرد: اداره هوانوردی فدرال آمریکا، مجوزی را برای عملیات فوق سنگین استارشیپ شرکت اسپیسایکس صادر نکرده است. اعلام برنامهریزی مرکز فرماندهی اداره هوانوردی فدرال آمریکا، نشانگر این نیست که تصمیمی برای صدور مجوز گرفته شده یا مجوز در راه است.
رویترز گزارش داد که تاریخ دقیق پرتاب در روز دوشنبه، از سوی یک شخص آشنا با این فرآیند اعلام شد که خواست نامش فاش نشود.
اداره هوانوردی فدرال آمریکا هشدار داد که فرآیند صدور مجوز ممکن است به دلیل بررسی انطباق زیستمحیطی، بیشتر طول بکشد.
جدیدترین گفته ماسک این است که این تلاش در پایان هفته سوم آوریل انجام خواهد شد اما اطلاعات جدید اداره هوانوردی فدرال آمریکا نشان میدهد که ممکن است زودتر از این اتفاق بیفتد. اسپیسایکس، اظهار نظری در رابطه با این موضوع نداشت.
اسپیسایکس در حال برنامهریزی برای انتقال انسان به فضا با استفاده از یک فضاپیمای دو مرحلهای متشکل از استارشیپ کاملا قابل استفاده مجدد و تقویتکننده موشک «سوپر هوی»(Super Heavy) است. استارشیپ و سوپر هوی به همراه یکدیگر، ۱۲۰ متر ارتفاع و پنج میلیون کیلوگرم وزن دارند. استارشیپ میتواند ۱۶ میلیون پوند نیروی رانش را تولید کند که تقریبا دو برابر موشک نسل جدید ناسا موسوم به «سامانه پرتاب فضایی»(SLS) است.
ماسک پیش از این، کل هزینه توسعه پروژه استارشیپ را بین دو تا ۱۰ میلیارد دلار برآورد کرده بود. او بعدا گفت که هزینه کلی احتمالا حدود دو یا سه میلیارد خواهد بود.
اسپیسایکس سالها در حال آزمایش نمونههای اولیه استارشیپ بوده که پیشتر با نام «BFR» شناخته میشدند. این پرتابها درجههای متفاوتی از موفقیت را به همراه داشتهاند؛ به طوری که برخی به صورت گلولهای از شعلههای آشفته منفجر میشدند و برخی دیگر سالم باز میگشتند.
با وجود این که ماسک یک سال پیش گفته بود پرتاب استارشیپ احتمالا در سال ۲۰۲۲ انجام خواهد شد، این موشک هنوز یک پرواز آزمایشی مداری کامل را انجام نداده است. در نهایت، اکنون به نظر میرسد که تنها چند روز دیگر تا پرتاب استارشیپ از تگزاس باقی مانده است؛ اگرچه بسیاری از موارد به اداره هوانوردی فدرال آمریکا بستگی دارند.
اندکی پس از پرتاب، تقویتکننده سوپر هوی جدا میشود و به آرامی در دریا فرود میآید. انتظار میرود که کل پرواز فضایی فقط ۹۰ دقیقه طول بکشد. هنگامی که یک پرواز مداری موفق انجام شود، اسپیسایکس روی پرتاب ماهوارههای ارزشمند و سایر محمولههایی تمرکز خواهد کرد که قرار است با استارشیپ به مدار بروند.
اسپیسایکس فقط در حال برنامهریزی استارشیپ نیست. ماسک پیشتر گفته بود که شرکت او، کارخانهای را برای ساخت بسیاری از این وسایل نقلیه مداری تاسیس کرده است. ماسک نهایتا میخواهد که یک زندگی چندسیارهای را برای انسان بسازد. زندگی در چندین سیاره ممکن است به حدود هزار استارشیپ نیاز داشته باشد.
ماسک باور دارد که یک فاجعه طبیعی یا انسانساخته سرانجام تمدن را به پایان میرساند و جابهجایی به یک سیاره دیگر یعنی مریخ، تنها گزینه واقعی است. استارشیپ قادر خواهد بود تا ۱۰۰ نفر را به سیاره سرخ ببرد که سفری ۲۵۰ برابر دورتر از ماه است و در هر مسیر حدود ۹ ماه زمان خواهد برد.
با وجود این، سطح مریخ تنها مقصد برای استارشیپ نیست. ناسا با اسپیسایکس قرارداد بسته است تا از استارشیپ برای رساندن فضانوردان به سطح ماه در اوایل سال ۲۰۲۵، به عنوان بخشی از برنامه «آرتمیس»(Artemis) استفاده کند.
انتهای پیام
نظرات