مجید سپهوند در خصوص تغییر اقلیم لرستان در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: با بهترین ابزار تحقیق و بررسی کردم و متاسفانه ۴۵ درصد کاهش رواناب در استان داریم و این کاهش در کشور ۲۵ درصد گزارش شده است.
وی اضافه کرد: برای اینکه از فرسایش و لغزش در حوضه دز جلوگیری شود ۲۰ هزار هکتار طرح جامع آبخیزداری را در لرستان نظر گرفتیم تا بتوانیم کنترل لغزش را ساماندهی کنیم.
معاون آبخیزداری منابع طبیعی لرستان گفت: کارهای خوبی در این حوضه دز با اعتبارات خوبی انجام شده است.
سپهوند ادامه داد: هماکنون ۹۰۰۰ کیلومتر آبراهه فرعی و اصلی در لرستان وجود دارد؛ چنانچه بخواهیم فقط دو کیلومتر از این آبراهه را بند ملاتی، گابیونی و یا سازهای بزنیم به بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز است که تخصیص چنین رقمی ناممکن است.
وی افزود: در حوضه آبخیزداری اعتبارات ملی و استانی تاکنون ۲۲ درصد تخصیص پیدا کرده است و ۸۰ درصد اعتبار محقق نشده است.
معاون آبخیزداری منابع طبیعی لرستان گفت: اعتبار ملی که برای اداره کل منابع طبیعی لرستان در نظر گرفته شده ۳۰ میلیارد تومان است و مدیرکل پیگیری کردند از محل اعتبارات مازاد ملی ۲۵ میلیارد تومان و از محل محرومیتها و فروش اموال نیز رقمی تامین شود تا بتوانیم برای آبخیزداری، آبخوانداری و منابع طبیعی مورد استفاده قرار دهیم.
سپهوند افزود: متاسفانه شاهد از بین رفتن آبخوانها در شهرستانهای کوهدشت و رومشکان هستیم.
وی اضافه کرد: ۳۳۰ هزار هکتار آبخوان در استان وجود دارد که متاسفانه ۷.۲ مترسطح آنها افت پیدا کردند و این امر سبب نشست زمین شده است.
انتهای پیام
نظرات