به گزارش ایسنا به نقل از خانه معمار، قصد داریم در ادامه با یک سنگ خاص و زیبا به نام سنگ آنتیک آشنا شویم و کاربرد سنگ آنتیک در صنعت ساختمان را بررسی نماییم. پس تا پایان با خانه معمار همراه باشید.
نگاهی به ویژگیهای سنگ آنتیک
این نوع سنگها به طور کلی در دو دسته طبیعی و مصنوعی در بازار یافت میشوند. سنگ آنتیک طبیعی همانطور که از نامش پیداست از قطعات سنگ طبیعی (به ویژه تراورتن) ساخته میشود اما سنگ آنتیک مصنوعی از سمنت پلاست تولید میشود که خواص و رنگهای متنوعی دارد.
سنگ آنتیک عموماً از قطعات فرآوری شده تراورتن، مرمر، اونیکس و تراونیکس تشکیل میشود. طول هر قطعه از این سنگها بسته به کاربرد سنگ آنتیک و نیاز مشتری بین ۲.۵ تا ۳۰ سانتیمتر با عرض ۱.۵ تا ۳ سانتیمتر است.
کاربرد سنگ آنتیک
کاربرد سنگ آنتیک محدود به فضای داخل ساختمان نیست. به طور کلی این سنگ هم در نمای داخلی و هم در نمای خارجی ساختمانها استفاده میشود.
استفاده از سنگ آنتیک در طراحی داخلی ساختمان
سنگهای آنتیک در طرحها و رنگهای مختلفی وجود دارند. استفاده از این سنگ در هر نمایی، فضا را فوقالعاده شیک، لوکس و منحصر به فرد میکند به همین دلیل افراد با توجه به نیاز و سلیقه خود در بخشهای مختلف دکوراسیون داخلی از این سنگ استفاده میکنند. استفاده از سنگ آنتیک برای ورودی ساختمان، دیوار آشپزخانه، دیوار پذیرایی (معمولاً بخشی از دیوار)، فضای بین کابینت، دفتر کار، دیوار پشت تلویزیون، دیوار دور شومینه و ... انتخاب خوبی خواهد بود.
سنگ آنتیک در نما و کاربرد آن
سنگ آنتیک از نظر خیلی از معماران به عنوان سنگی دکوراتیو شناخته شده و در فضای داخلی ساختمان فراوان مورد استفاده قرار میگیرد اما این سنگ به دلیل داشتن تنوع رنگ و طرح، به خوبی با انواع مختلف متریالها قابل ترکیب شده است. این ویژگی در کنار دیگر ویژگیهای سنگ آنتیک مثل سبک بودن، مقاوم بودن در مقابل تغییرات محیطی، فشار، فرسایش، یخبندان، گرما و... باعث شده از این سنگ در نمای ساختمان نیز استفاده شود.
به طور معمول از سنگ آنتیک در نمای ساختمان به صورت ترکیب با متریالهایی مثل سرامیک، انواع سنگها مثل سنگ گیوتین، سنگ بادبرو سنگ تراورتن، ترکیب به آجر نما، ترکیب با چوب و حتی ترکیب چند سنگ آنتیک کاربرد دارد.
بهترین مکانها برای نصب سنگ آنتیک در نمای ساختمان
سنگهای آنتیک به دلیل چسبندگی بالا در بخشهای مختلف نما قابل استفاده هستند. از سنگ آنتیک در ایجاد قابهای تزیینی، ایجاد قاب دور دربها و پنجرهها و حتی به عنوان بخشی از دیوار جذابیت بیشتری به نما میبخشد.
این نکته را هم در نظر داشته باشید که بهترین پیشنهاد برای استفاده از سنگ آنتیک در کنار متریالهای دیگر، ایجاد تضاد رنگی است، یعنی اگر سنگ آنتیک مورد استفاده دارای رنگی روشن است از متریالی با رنگ تیره، در کنار آن استفاده کنید.
انواع سنگ آنتیک
سنگ آنتیک عمدتاً در سه دسته: قیچی (گیوتین)، پازلی و سنگ پروفیل با سطوح مختلف تولید میشود.
سنگ قیچی (گیوتین)
سنگهای قیچی (گیوتین) از چیدن قطعات شکسته سنگ روی هم و چسباندن آنها با ملات پایه رزین تولید میشوند. دلیل نامگذاری این سنگ، تکه تکه شدن قطعات سنگ توسط گیوتین است.
برخی از آنها به شکل مستطیل با ابعاد حدود ۱.۵ تا ۵ سانتیمتر بدون پرداخت سطح و برخی به شکل مستطیل و مربع با ابعاد حدود ۱۰ تا ۳۰ سانتیمتر طول و ۵ سانتیمتر عرض تولید میشوند.
کاربرد سنگ آنتیک قیچی در ساختمانسازی بسیار بالا است. این سنگ میتواند در کنار کاغذ دیواری و رنگ نمای خاصی به ساختمان بدهد.
سنگ پازل
سنگ پازل به دلیل قطعات منظمی که دارد مانند پازلی است که در کنار هم چیده شده است. سنگ پازل به طور مرتب برش خورده و در اشکال و طرحهای مختلف تهیه میشود.
سنگ پروفیل (سنگ سه بعدی)
سنگ پروفیل سطحی یک دست و بدون زبری داشته و در لبههای خود حالتی خمیده دارد. برای شکل دادن به این نوع سنگ از ابزارهای نیم گرد استفاده میشود. اغلب این نوع سنگها سطحی صیقلی دارند و به صورت قطعات کوچک در کنار هم در قالبی چیده شدهاند. طرح نهایی ایجاد شده توسط این سنگها زیبایی چشمنوازی ایجاد میکند.
مزایای استفاده از سنگ آنتیک در ساختمان
- در برابر تغییرات محیطی، یخبندان، فشار، فرسایش و آتش مقاوم است.
- وزن آن کمتر از سنگهای طبیعی است.
- حمل آسانی دارد.
- نصب آن آسان است.
- دارای قیمت قابل قبولی است.
- به دلیل تخلخل سنگهای آنتیک، احتمال چسبندگی آن به ملات بیشتر است.
- عایق مناسب برای صدا، دما و آتش به شمار میرود.
- تمیز کردن آن آسان است.
- توانایی بالایی در تحمل گرما و سرمای شدید دارد.
- برای عایق کاری سطوح مخصوصاً برای دیوارهای مرطوب به کار میرود.
- ماندگاری طولانی دارد.
- در رنگهای مختلف (بیش از ۲۰ رنگ مختلف) تولید میشود.
- نسوز است (به دلیل این ویژگی کاربرد سنگ آنتیک در طراحی شومینه بسیار متداول است).
- مقاومت بالایی در برابر سایش دارد.
- امکان عرضه در طرحها و فرمتهای مختلف دارد.
- پس از نصب سنگ آنتیک، ماده پولیش به نام رزین روی آن پاشیده میشود که عمر سنگ را چندین برابر کرده و آن را کاملاً ضد آب میکند.
معایب سنگ آنتیک
- تجمع حشرات بین فواصل سنگ (که با پر کردن درزها با روشی جدید تا حد زیادی از بین رفته است).
- قابلیت استفاده به عنوان پوشش سقف را ندارد.
- در فضاهای قوسی و منحنی استفاده نمیشود.
- زبر و بدون رنگ (در نمونه طبیعی) است.
چگونه سنگ آنتیک را نصب کنیم؟
این سنگها مدلها و رنگهای متنوعی دارند و به روشهای مختلفی میتوانند روی دیوار قرار بگیرند. مراحل نصب ساده است و روی هر نوع دیواری مانند گچ، سیمان، سرامیک و دیوارهای قدیمی یا جدید قابل نصب است. در ادامه سه نمونه از متداولترین روشهای نصب را مرور میکنیم.
روش اول: بتن و ملات
در این روش سنگ را به روش دوغاب و ملات ریخته و سپس میچسبانند. قبل از خشک شدن ملات حتماً از پارچه مرطوب برای تمیز کردن اطراف سنگ استفاده کنید.
روش دوم: چسباندن سنگهای آنتیک
در این روش قبل از چسباندن سنگ، سطح دیوار را با کاردک و سیمان صاف کنید. سپس چسب را روی دیوار و پشت سنگ بزنید و با دقت روی دیوار بچسبانید. از چسب پودری و اسپری استفاده کنید تا سنگ شما محکمتر روی دیوار باشد. در مناطق گرم و کویری معمولاً از این روش برای نصب سنگ تزئینی استفاده میشود.
روش سوم: رولپلاک
برخی از مصرفکنندگان برای نصب آسان و سریع از رولپلاک استفاده میکنند و سنگ را به بدنه اتاق یا دیوار ساختمان پیچ میکنند. یکی از مزایای این روش جلوگیری از کثیف شدن سطح سنگ است. معمولاً از این روش برای نصب سنگ در نمای بیرونی ساختمان استفاده میشود.
در پایان
سنگ آنتیک به خوبی در نمای داخل و بیرون ساختمان قابل استفاده میباشد اما اینکه چگونه و در چه بخشهایی ار دکوراسیون و یا نمای ساختمان خود از این سنگ استفاده کنید فقط کاری سلیقهای نیست و نیاز است توسط افراد حرفهای و متخصص، طراحی شود. کارشناسان خانه معمار میتوانند در این زمینه به شما کمک کنند. جهت مشاوره در طراحی نقشه ساختمان، نمای ساختمان و دکوراسیون داخلی میتوانید با شماره تلفن ۰۲۱۹۱۰۱۴۵۲۵ تماس حاصل فرمائید.
انتهای رپرتاژ آگهی
نظرات