یعقوبعلی نظری، امروز ۱۶ فروردین ماه، در نشست پایانی ستاد ارائه خدمات سفر در استانداری اظهار کرد: خوشبختانه امسال در حوزه خدمترسانی به زائران مساله حادی که فراگیر و مستمر باشد، منعکس نشد.
وی اضافه کرد: خدمترسانی به زائران در این بازه زمانی یک ماه به خوبی صورت گرفت؛ هر چند خالی از اشکال نبوده اما در کلان موضوع صرف نظر از همه موارد و مشکلات جزئی این توفیق فراهم شد تا بتوانیم همراه با تمام دستگاههای متولی و نهادهای مردمی خدمترسانی شایسته به زائران رضوی را داشته باشیم.
نظری ادامه داد: خوشبختانه با تشکیل کارگروه ملی زیارت در تهران از یک پشتوانه ملی در خدمترسانی به زائران برخوردار شدیم. همچنین در سطح ملی دوستان پای کار بودند و عزم و اراده در این خدمترسانی ملی بود.
استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: همچنین مسئولان آستان قدس در این ایام همکاری شایستهای با این فرایند داشتند. در نهایت تلاش دستاندرکاران در کارگروه ملی زیارت در سطح ملی و قرارگاه ستاد ارائه خدمات سفر در سطح استان و شهرستان قابل تقدیر است.
وی افزود: سال گذشته با وجود حاکم بودن فضای کرونا بیش از هشت میلیون زائر به مشهد مشرف شدند. بر این اساس با توجه به رفع محدودیت کرونایی امسال ورود حدود ۱۰ میلیون زائر به مشهد و حدود ۱۴ میلیون زائر به استان پیشبینی شد که این آمار پیشبینی شده در بازه ۱۵ اسفند تا ۱۳ فروردین محقق شد.
نظری بیان کرد: پیشبینی لازم در حوزههای مختلف با توجه به محدودیت زمانی به علت تقارن رمضان با ایام نوروز، سرمای هوا و شرایط سفر رهبری صورت گرفت.
استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: در ایام نوروز امسال ۸۶ درصد از طریق جاده به مشهد سفر کردند که نسبت به سال گذشته ۳۱ درصد افزایش داشته است.
وی اضافه کرد: ۶ درصد زائران با استفاده از وسایل حملونقل عمومی به مشهد سفر کردند که نسبت به مشابه سال قبل ۲ درصد افزایش داشته است. همچنین پنج درصد از زائران از حملونقل ریلی برای سفر استفاده کردند که نسبت به مشابه سال گذشته بیش از ۱۲ درصد افزایش داشته است. همچنین سه درصد از مسافران از حملونقل هوایی برای سفر به مشهد استفاده کردند که نسبت به سال گذشته بیش از پنج درصد افزایش داشته است.
نظری بیان کرد: در راستای ارائه خدمات سفر چند محور در ابتدای برنامهریزی مهم بود که اولویت ما تأمین امنیت بود که خوشبختانه در این بخش مشکل خاصی نداشتیم.
استاندار خراسان رضوی ادامه داد: اولویت دوم با توجه به تغییرات آب و هوای در ایام نوروز بحث اسکان بود که ۷۰۰ هزار نفر ظرفیت اسکان رسمی، موقت و اضطراری مشخص شد.
وی تصریح کرد: اولویت سوم تأمین کالا بود که در این راستا کمیته تأمین، کنترل قیمت و تدابیر عرضه کالا تشکیل شد. ارائه خدمات شهری از جمله تامین پارکینگ و سرویسهای بهداشتی، کنترل حملونقل شهری و امنیت در جادههای استان از موارد مهمی بود که برنامهریزی شد.
نظری بحث ایمنی و سلامت زائران در جادههای استان را از دیگر اولویتهای برنامهریزی برشمرد و گفت: با اقداماتی که در این راستا صورت گرفت تعداد مجروحین ۱۲ درصد کاهش یافت و شاهد کاهش ۱۶ درصدی تصادفات فوتی بودیم که در مجموع تصادفات جادهای ۱۷ درصد کاهش فوتی داشتهایم.
استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: در افق ۱۴۰۴ نیز با زیرساخت های فعلی باید آمادگی لازم برای پذیرایی از ۴۰ میلیون زائر را داشته باشیم.
وی افزود: ایجاد شهر فرودگاهی در حال پیگیری است. همچنین استفاده از قطار سریعالسیر نیز از اقداماتی است که ظرفیت سفر زائران به مشهد را گسترش میدهد که این فرایند زمانبر خواهد بود و چندین سال زمان میبرد.
انتهای پیام
نظرات