• چهارشنبه / ۱۶ فروردین ۱۴۰۲ / ۰۹:۲۲
  • دسته‌بندی: زنجان
  • کد خبر: 1402011606725
  • خبرنگار : 50534

حواستان به درختان از شر سرمای بهاره باشد

حواستان به درختان از شر سرمای بهاره باشد

ایسنا/زنجان مدیر ترویج و آموزش کشاورزی سازمان جهادکشاورزی استان زنجان گفت: یکی از راه‌های مقابله با سرمازدگی استفاده از ارقام دیر گل و دیر برگ است‌.

خلیل پیمان در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه طی سال گذشته سرمازدگی بهاره به ۸۹۰ هکتار از باغات استان زنجان خسارت زد، اظهار کرد: ۳۵ درصد از باغات دچار سرمازدگی شدند. 

وی تاکید کرد: به همین منظور استفاده از بخاری‌های کوچک مانند پیت حلبی سوراخ شده در قسمت بالایی با ماده اشتعالی روغن سوخته و گازوئیل به همراه پارچه کهنه به تعداد زیاد (هر شش درخت یک پیت) کارساز خواهد بود. 

این مسئول با بیان اینکه اسید آمینه قبل از تورم جوانه می‌تواند کارآمد باشد، افزود: اگر اسید آمینه را بعد در مراحل باز شدن گل استفاده کنیم‌ باعث عقیم شدن آن‌ها می‌شود. 

پیمان با اشاره به استفاده از روش‌های پیشگیری، توصیه کرد: باغداران باید راهکارهای اصولی را بدانند و از روشن کردن آتش‌های بزرگ خودداری کنند، همچنین آبیاری سطحی باغات در تعدیل هوای سرد ۲ تا ۳ درجه تاثیرگذار خواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: پدیده سرمازدگی درختان تا اواسط اردیبهشت‌ماه دور از انتظار نیست؛ بنابراین شناخت راه‌های درست پیشگیری از سرمازدگی امری ضروری است. 

به گزارش ایسنا، درختان زردآلو، بادام، هلو و شلیل بیشتر از سایر محصولات کشاورزی در معرض سرمازدگی هستند. گفتنی است وسعت باغات استان را ۷۵ هزار هکتار است ۴۵ درصد از باغات استان در معرض سرمازدگی قرار دارد. 

توصیه می‌شود باغداران روش‌های پیشگیری و مقابله با سرمازدگی را بدانند، این روش‌ها اعم محلول‌پاشی درختان با اسید آمینه پتاس بالا،آبیاری سطحی باغ، سمپاشی درختان با ترکیبات مسی (بردوفیکس ۱ درصد)، دفع علف هرز سطح باغ بدون شخم، تولید گرما در باغ (هیتر باغی و ...) است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha