جلیل رحیمی جهانآبادی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به حوادث سال گذشته کشور و با بیان اینکه نظام جمهوری اسلامی ایران با رای مردم شکل گرفته و استمرار یافته و خواهد یافت، اظهار کرد: در جریان حوادث و ناآرامیهای سال گذشته، ضمن اینکه باید برخوردهای مسالمتآمیزتری با افرادی که به خیابانها آمده بودند، صورت میگرفت و صدای مطالبات آنان شنیده میشد، باید به این نکته هم توجه داشت معاندینی که مردم هم با آنان میانهای ندارند، از این اعتراضات سوءاستفاده و گاها آن را از مسیر اصلی خود منحرف کردند.
وی با اشاره به مشکلات مردم در حوزههای اقتصادی و اجتماعی، افزود: اگر ما وجود این مشکلات را نپذیریم و برای حل آنها کاری نکنیم، تنها خودمان را فریب دادهایم. نباید این طور تلقی شود که بیان مشکلات مردم باعث سوءاستفاده دشمن میشود. با تمام کاستیهایی که وجود دارد، هنوز قاطبه مردم دلبسته نظام جمهوری اسلامی اند و برای اصلاح مشکلات نیاز است که صدای مردم شنیده شود.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه بین هزینههای مردم با درامدشان تناسب وجود ندارد، عنوان کرد: مردم ما شرایط خود را با جهان مقایسه میکنند و میبینند که عامل بسیاری از مشکلات، سوءمدیریتها و سیاستهای نادرست است. ما نمیتوانیم تحریمها را از بین ببریم، اما چرا برای اموری مانند واردات خودرو که در اختیار خودمان هست و مردم نیز به آن نیاز دارند، مجوزهای لازم صادر نمیشود و حتی وقتی مجلس واردات خودروهای با عمر کمتر از پنج سال را تصویب کرد، این مصوبه رد شد؟
رحیمی ادامه داد: بسیاری از مشکلات ریشههایی دارد که از بین بردن آنها ربطی به دشمن ندارد و اراده داخلی را میطلبد. باید به تمام آحاد مردم امکان حضور در عرصههای گوناگون را داد و نباید به دلیل وجود برخی اختلاف سلایق که طبیعتا در هر کشوری وجود دارد، کسی را از حقوق قانونی خود محروم کرد.
نقش منافقین و معاندین خارجی و برخی تندروهای داخلی در حوادث سال گذشته
وی با تاکید بر لزوم برخورد با افرادی که به اسم انقلابیگری، تندروی دارند و با این کار چهره نظام را هم مخدوش میکنند، بیان کرد: هرچند من به عنوان عضو کمیسیون امنیت ملی، صریحا دست داشتن معاندین و منافقین در بخشی از حوادث سال گذشته و سوءاستفاده آنان از اعتراضات مردم را تایید میکنم، اما باید توجه داشت آن چیزی که باعث شروع ناآرامیهای سال گذشته شد و جرقه ابتدایی اعتراضات را زد، وجود تندرویهای داخلی بود.
نماینده مردم تربت جام در مجلس با اشاره به سیل مهاجرت نیروی متخصص و خروج سرمایه از کشور، گفت: اینها همه ناشی از این است که عدهای تندرو با رفتارهایشان در حال فراری دادن مردم از کشور خود اند. اگر اصلاحات اساسی انجام نشود و در سیاستها و مجریان آنها بهروزرسانی شکل نگیرد، نمیتوان نسبت به حل مشکلات امیدوار بود.
توافق ایران و عربستان مهمترین دستاورد عرصه سیاست خارجی در سال گذشته
رحیمی همچنین با اشاره به اتفاقات سال گذشته کشور در عرصه سیاست خارجی، توافق ایران و عربستان را مهمترین دستاورد در این عرصه دانست و اضافه کرد: همچنین در سال گذشته شاهد بهبود روابط با ترکمنستان و تاجیکستان بودیم و با روسیه و چین هم سطح تعاملاتمان را ارتقا دادیم. به علاوه نقطه قوت دیگر جمهوری اسلامی در سیاست خارجی، پرهیز از درگیری با طالبان در مرزهای شرقی کشور بود.
وی خاطرنشان کرد: همچنین یکی دیگر از اتفاقات تداوم ناکامی در حل و فصل پرونده هستهای بود که بخش عمده آن تقصیر غرب است. بر اساس اطلاعاتی که من دارم، ایران در بسیاری از زمینهها حاضر شد همکاری کند، اما غرب حاضر به همکاری نشد و با این تصور اشتباه که جمهوری اسلامی در موضع ضعف قرار دارد، باعث شد مذاکرات به نتیجهای نرسد.
عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه اگر ما در داخل مشکلاتمان را حل کنیم، غرب هم تصویر درستتری از کشورمان خواهد داشت و پای میز مذاکره رفتار منطقیتری خواهد کرد، افزود: من پیشبینی میکنم که اگر در سال جدید اتفاق تازهای رخ ندهد، ممکن است در این سال ما شاهد رفتار معقولتری از غرب در پای میز مذاکره باشیم و مذاکرات به نتیجه برسد، اما اگر جلوی یک سری تندرویهایی که از هم اکنون شروع شده و افرادی که بدون توجه به نهادهای رسمی، خودسرانه با مردم برخورد میکنند، گرفته نشود، در سال جدید هم مجددا شاهد اتفاقاتی خواهیم بود که بر سیاست خارجیمان هم تاثیرگذار است.
رحیمی تصریح کرد: اگر ریشه این تندرویها توسط نهادهای امنیتی و اطلاعاتی بررسی شود، رد پای پررنگ کانونهای صهیونیستی در این اقدامات دیده خواهد شد، چراکه این کانونها میخواهند از طریق این اقدامات، در ایران ایجاد تنش کنند تا غرب نسبت به توافق با جمهوری اسلامی بیمیل شود. ما به شدت در داخل نیاز به هوشیاری و اتحاد داریم. اگر با تندرویها برخورد نشود، نارضایتی مردم تشدید خواهد شد. ما در برابر غرب هراسی نداریم و توان نظامی ما در بالاترین سطح قرار دارد، لذا تنها چیزی که به آن نیاز داریم، افزایش اعتماد مردم است.
وی تاکید کرد: تمام مراکزی که از دولت بودجه میگیرند باید پاسخگو باشند. اگر گره معیشتی مردم باز شود، در مسائل فرهنگی سختگیری نشود، به شرکتهای مسکنساز خارجی که با کمترین هزینه مسکن میسازند اجازه انبوهسازی داده شود و واردات محصولاتی مانند خودرو به کشور آزاد شود، غرب چارهای جز پذیرش شروط ما پای میز مذاکره نخواهد داشت.
انتهای پیام
نظرات