حجت سنجابی در گفتوگو با ایسنا در خصوص زوال بلوط و اعتباری که در سفر هیات دولت به لرستان به این امر اختصاص داده شد، اظهار کرد: از مجموع ۲۰ میلیارد تومانی که برای زوال و خشکیدگی بلوط در نظر گرفته شده بود پنج میلیارد به حساب منابعطبیعی استان واریز شده است.
وی ادامه داد: این رقم در دو بخش مقابله با خشکیدگی و زوال بلوط و ذخیره نزولات آسمانی هزینه میشود.
سنجابی گفت: بیشترین زوال بلوط در شهرستانهای کوهدشت، چگنی و خرمآباد گزارش شده که در هر شهرستان در ۱۰۰۰ هکتار ذخیره نزولات را انجام دادیم که در مجموع برای سه شهرستان فوق ۳۰۰۰ هکتار انجام شده است.
معاون فنی منابع طبیعی لرستان با اشاره به زوال ۶۰۰ هزار هکتار جنگل بلوط لرستان، افزود: این طرحها صرفاً مربوط به چرای دام نیست بلکه تلفیقی و در خصوص پرورش زنبور عسل و گیاهان دارویی تدوین و اجرایی شده است.
وی بیان کرد: همچنین از این محل ۲۰۰ هزار اصله نهال در نهالستانهای لرستان تولید شده است.
معاون فنی منابع طبیعی لرستان در خصوص مالکیت کشت و صنعت خرمآباد نیز بیان کرد: برای ۲۰۰ هکتار از اراضی این منطقه اختلافاتی بین کشاورزان و دامداران وجود داشت که برطرف شده است.
سنجابی اضافه کرد: واگذاری اراضی توسط منابع طبیعی انجام نشده و فقط حق بهرهبرداری به کشت و صنعت داده شده است که براساس طرحی که در نظر گرفته باید سالانه ۲۰ درصد درآمد خود را تحت عنوان بهره مالکانه به منابع طبیعی بپردازد.
معاون فنی منابع طبیعی لرستان در خصوص مجموعه بام لرستان گفت: به طور جدی به دنبال حفظ بام هستیم و از ردیفهای استانی مبلغی برای مدیریت آن داریم و احاله این طرح به بخش خصوصی است.
وی بیان کرد: برای دو میلیون هکتار از اراضی لرستان ممیزی مراتع انجام شده که متأسفانه در استان با مشکل دام غیرمجاز مواجه هستیم و دام موجود بیش از ظرفیت مراتع است.
سنجابی افزود: ۱.۵ میلیون رأس دام مازاد در عرصههای مرتعی استان هستند که برای بهبود این وضعیت طرحهای مرتعداری در سطح ۷۰۰ هزار هکتار انجام شده است.
انتهای پیام
نظرات