• یکشنبه / ۱۳ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۴:۵۹
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 1402011305053
  • خبرنگار : 71616

برای تعویض پلاک خودرو چه مدارکی نیاز است؟

برای تعویض پلاک خودرو چه مدارکی نیاز است؟

تعویض پلاک، از جمله مهمترین مراحل در نقل‌وانتقال وسائل نقلیه است که خریداران و فروشندگان را درگیر می‌کند؛ یکی از اهداف اصلی تغییر پلاک خودروها به‌نام شدن پلاک وسیله نقلیه به نام مالک جدید خودروست؛ بدین منظور خریدار و فروشنده با همراه داشتن مدارک مورد نیاز به مراکز تعویض پلاک مراجعه و اقدامات لازم را انجام می‌دهند که در این گزارش بدان‌ها خواهیم پرداخت.

به گزارش ایسنا، زمانی که خودرویی را خریداری می‌کنید (به ویژه در مورد خودروهای کارکرده)، در اولین قدم‌هایی که بایستی برداشته شود، بایستی برای تعویض پلاک خودرو اقدام کرد تا امکان دسترسی سریع به هویت، مشخصات و نشانی مالک خودرو (و سایر وسائل نقلیه) فراهم شود.

برای تغییر پلاک خودروها مراکزی در شهرها و استان‌های مختلف کشور در نظر گرفته شده است که خریدار با مراجعه به آن‌ها، که طی سال‌های اخیر به منظور جلوگیری از ازدحام به صورت سیستم نوبت‌دهی فعال هستند، برای تعویض پلاک و در اصلاح به‌نام خود زدن پلاک اقدام می‌کند.

نکته مهم این است که برای تعویض پلاک همراه داشتن مدارکی ضروری است که بدان خواهیم پرداخت؛ فلذا ضروری است که دو طرف معامله (خریدار و فروشنده) به همراه مدارک خود به مراکز مربوطه مراجعه کنند تا کار تعویض پلاک انجام شود.

همانطورکه اشاره شد، در هنگام تعویض پلاک و انتقال سند خودرو، حضور خریدار و فروشنده، هر دو ضروری است، اما اگر یکی از طرفین نمی‌تواند در روز تعیین شده توسط خودشان حاضر شود، می‌تواند به طرف مقابل وکالت قانونی بدهد تا از طرف وی نیز کارهای تعویض پلاک و انتقال سند را انجام دهد.

روز تعویض پلاک چه مدارکی همراهمان باشد؟

مدارکی که بایستی در روز تعویض پلاک به همراه داشت، شامل موارد زیر است:

مدارک لازم جهت تعویض پلاک خودرو برای شخص فروشنده:

۱- برگ سبز یا سند مالکیت یا برگه شناسایی خودرو

۲- کارت خودرو

۲- بیمه‌ نامه خودرو

۳- اصل شناسنامه و کارت ملی

۴- برگه تاییدیه معاینه فنی معتبر (برای خودروهای با سن چهار سال به بالا)

۵- برگه عدم خلافی خودرو (در صورت وجود خلافی، فروشنده می‌تواند در همان مرکز تعویض پلاک خلافی خود را پرداخت کند)

مدارک تعویض پلاک خودرو برای خریدار

۱. اصل شناسنامه و کارت ملی

۲. سند احراز محل سکونت (سندی که نشان دهنده محل سکونت خریدار برای تعیین شماره پلاک باشد) 

۴. قبض آب، برق یا گاز مطابق با محل سکونت خریدار

۵- مدارک شناسایی معتبر فردی که اسناد مربوط به محل سکونت به‌نام اوست و مدارکی که نسبت (همسر، والدین و...) را تایید می‌کند (اگر محل سکونت به نام خریدار نیست) 

گفتنی است که وجود خودرو همراه طرفین معامله، در مرکز تعویض پلاک نیز ضروری است.

کار تعویض پلاک چگونه انجام می‌شود؟

تعویض پلاک خودرو، شرایط و مراحلی دارد که از جمله آن‌ها این است که در گام نخست پس از مراجعه خریدار و فروشنده به مراکز تعویض پلاک و ارائه مدارک طرفین به باجه مشخص شده بر اساس نوبت تعیین شده، هر دو طرف، فرم‌های مربوطه را پر خواهند کرد و خریدار هزینه تعویض پلاک و هزینه پست سند و کارت خودرو می‌پردازد. فروشنده نیز چنانچه خودرو خلافی داشته باشد، بایستی این خلافی را پرداخت کند.

سپس مرحله بعدی، تایید اصالت خودروست که فرم‌های پر کرده را بایستی به کارشناسان و بازرسان ارائه کرد تا خودرو را مورد بررسی و اصالت آن را تایید کنند. کارشناسان تمام مشخصات خودرو را با مشخصات نوشته شده در برگه سند و فرم‌ها شامل شماره شاسی، شماره موتور و... تطبیق می‌دهند و اصالت خودرو را تایید می‌کنند.

پس از احراز اصالت خودرو، مجوز فکِ پلاک نصب بر روی خودرو (پلاک به نام فروشنده خودرو) داده و پلاک جدید به نام خریدار صادر می‌شود؛ بدین ترتیب خریدار پلاک خود را تحویل می گیرد.

برای تعویض پلاک خودرو چه مدارکی نیاز است؟

در نهایت هم پس از تحویل پلاک جدید توسط خریدار، پلاک قبلی برداشته و پلاک جدید نصب می‌شود.

گفتنی است که برای تحویل پلاک جدید به خریدار از انبار، چنانچه خریدار قبلا خودرویی داشته‌ که پلاک آن آزاد است (نصب بر روی خودرویی نیست) می‌تواند از همان با تطبیق اطلاعات خودروی جدید استفاده کرد.

برای افراد ساکن تهران، تحویل پلاک قدیمی در همان مراکز تعویض پلاک و بلافاصله انجام می‌شود. اما برای ساکنان شهرستان یا سایر استان‌ها ۲۴ تا ۴۸ ساعت زمان لازم است تا پلاک پست شود.

همان طور که اشاره شد، چند سالی است ک نوبت‌دهی برای تعویض پلاک، اینترنتی شده و افراد در نوبت مقرر مراجعه می‌کنند؛ اما در گذشته، افرادی برای تعویض پلاک خودرو بایستی به صورت حضوری به مراکز مربوط به تعویض پلاک شهر مورد نظر خود، مراجعه می‌کردند که بسیار زمانبر بود و افراد در صف‌های طولانی مراکز تعویض پلاک منتظر می‌ماندند اما چند سال است که پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا، برای کاهش مراجعات حضوری افراد جهت تعویض پلاک وسیله‌های نقلیه خود، در مراکز تعویض پلاک، روشی نوین را برای نوبت‌دهی اینترنتی جهت تعویض پلاک وسیله‌های نقلیه در اختیار متقاضیان این مراکز، قرار داده است.

برای تعویض پلاک خودرو چه مدارکی نیاز است؟

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۴۰۲-۰۱-۱۳ ۲۰:۰۰

ماشین های منو نفرستید بیاد سمنان مهدی شهر شهرک خاتم النبیا بلوک 7 واحد 11