• جمعه / ۱۱ فروردین ۱۴۰۲ / ۱۰:۳۲
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 1402011104204
  • منبع : نمایندگی دانشگاه اصفهان

حقایقی که ممکن است ندانید؛

آدمک‌های لگو در مدار مشتری می‌چرخند

آدمک‌های لگو در مدار مشتری می‌چرخند

ایسنا/اصفهان برای علاقه‌مند کردن کودکان به اکتشاف و علوم فضایی، کمپانی لگو، سه مینی فیگور ساخت و آن‌ها را بر روی کاوشگر فضایی Juno  قرار داد. Juno، کاوشگر بدون سرنشین ناسا است که در سال ۲۰۱۶ در مدار قطبی سیاره مشتری قرار گرفت.

به گزارش ایسنا و به نقل از استار واک، «خدمه»، نام لگویی است که کمپانی لگو آن را تولید کرد و بر روی کاوشگر Juno قرار دارد. این آدمک‌ها شامل شخصیت گالیله، ستاره شناس معروفی که برای اولین بار چهار قمر بزرگ Jovian را کشف کرد، دیگری، خدای آسمان (Jupiter) و نیز همسرش، جونو (Juno) که این ماموریت به نام آن نامگذاری شد، هستند.

مینی فیگورها هیچ قسمت متحرکی ندارند. آن‌ها مخصوص فضا طراحی و از جنس آلومینیومی مقاوم در برابر شرایط سخت پرواز فضایی ساخته شده‌اند. ماموریت جونو تا سپتامبر ۲۰۲۵ ادامه دارد و آن‌ها هنوز در حال گردش در مدار قطبی سیاره مشتری هستند.

از زمان کشف نپتون تاکنون، این سیاره تنها یک بار به دور خورشید چرخیده است

نپتون، هشتمین و دورترین سیاره منظومه شمسی است که در سال ۱۸۴۶ کشف شد. در واقع، نپتون اولین سیاره‌ای است که از طریق محاسبات ریاضی پیدا شد. این کشف زمانی رخ داد که ستاره شناسان متوجه شدند اورانوس از مدار پیش بینی شده منحرف شده است و همین امر باعث شد که آن‌ها وجود سیاره دیگری را فرض کنند. در نهایت، این فرض ستاره شناسان صحیح از آب درآمد و باعث کشف سیاره نپتون شد.

فضاپیماها از تمام سیاره‌های منظومه شمسی بازدید کرده‌اند 

بیش از ۶۰ سال است که بشر به کاوش در فضا مشغول است. از نظر جهانی، این مدت زمان زیادی نیست، اما در طول این مدت، فضاپیماها از تمام سیارات منظومه شمسی، از جمله سیارات کوتوله بازدید کرده‌اند. این کاوشگرها بر روی مریخ و زهره فرود آمده‌اند و به دور عطارد، مشتری، زحل و سیاره کوتوله سرس (Ceres) می‌چرخند. همچنین، Voyager ۲ ناسا در کنار اورانوس و نپتون پرواز کرد و کاوشگر New Horizons توانست به پلوتو نزدیک شد.

تعداد درختان روی زمین بیشتر از ستاره‌های کهکشان راه شیری است

حتما شنیده‌اید که تعداد ستارگان در جهان از دانه‌های شن روی زمین بیشتر هستند. با توجه به وسعت جهان هستی این اتفاقی دور از ذهن و عجیب نیست، آنچه عجیب است شنیدن این خبر است که تعداد درختان روی زمین بیشتر از ستاره‌های کهکشان راه شیری است. در یک تخمین تقریبی، بر اساس آخرین آمار، اعلام شده است ۱۰۰ تا ۴۰۰ میلیارد ستاره در کهکشان راه شیری و بیش از ۳ تریلیون درخت در سیاره ما وجود دارد.

یک روز در مریخ چه مدت طول می‌کشد؟

از آنجایی که مریخ در مقایسه با زمین، دورتر از خورشید قرار دارد، مدت زمان بیشتری طول می‌کشد تا سیاره سرخ یک دور به دور خورشید بچرخد. یک سال در مریخ حدود ۶۸۷ روز زمینی است که برابر با ۱.۸۸ سال زمینی می‌شود. مریخ تقریبا با همان سرعت زمین در محور خود می‌چرخد. به همین دلیل، چرخه‌های روزانه در این دو سیاره کاملا مشابه هستند. یک روز مریخی با واژه سول (Sol) بیان می‌شود، این مدت ۲۴  ساعت و ۳۹ دقیقه طول می‌کشد که تنها ۳۹ دقیقه بیشتر از یک روز روی زمین است.

مدت هر فصل در مریخ حدود دو برابر بیشتر از زمین است

همانطور که می‌دانید، فصول به دلیل کج شدن محور چرخش یک سیاره ایجاد می‌شوند. شیب محوری مریخ بسیار شبیه به زمین است؛ سیاره سرخ در ۲۵.۲ درجه کج است، در حالی که شیب محوری زمین حدود ۲۳.۵ درجه است. به همین دلیل، مریخ چهار فصل مجزا دارد؛ بهار، تابستان، پاییز و زمستان. با این حال، هر فصل در مریخ حدود دو برابر بیشتر از روی زمین طول می‌کشد. از این‌رو، تقریبا دو سال زمینی طول می‌کشد تا مریخ یک بار به دور خورشید بچرخد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha