آیین نمادین صید ماهی قزل آلا در قفس در استخرهای خاکی وشالیزاری در مزرعه "سیدحسین دریاباری" در روستای رستمداری شهرستان آمل با حضور قاسم کریم زاده مدیرکل شیلات مازندران، سید رحیم بخشی مدیرکل دفتر هماهنگی امورسرمایه گذاری واشتغال استانداری و سیدعباس حسینی فرماندارویژه شهرستان آمل انجام شد.
فرماندارویژه شهرستان آمل دراین مراسم، گفت: طرح ابتکاری پرورش ماهی درقفس در استخرهای خاکی وشالیزارها برای نخستین بار به همت یک تولید کننده آملی اجرایی شد و این طرح برای افزایش بهرهوری درشالیزارهایی که امکان کشت دوم برنج را به علت شرایط خاص آب ماندگی ندارند، بسیار ایده ال است.
سیدعباس حسینی افزود: در راستای حمایت از این تولید کننده وایجاد طرحهای جدید سرمایه گذاری و توسعهای دراین مزرعه، تسهیلات ویژه حمایتی درکمیته برنامه ریزی واشتغال شهرستان بررسی وپرداخت خواهد شد.
تولید سالانه ۶۵۰۰ تن آبزیان درآمل
وی به جایگاه ویژه شهرستان آمل درتولید انواع آبزیان سرد وگرم آبی دراین شهرستان اشاره کرد و گفت: شهرستان آمل با دارا بودن ۲۳۷ مزرعه پرورش ماهی و تولید سالانه ۶ هزار و۵۰۰ تن انواع ماهیان سرد وگرم آبی رتبه نخست هم تعداد مزارع پرورشی و تولید ماهیان را در اختیار دارد.
فرماندارآمل ابرازامیدواری کرد: درحال حاضر شهرستان آمل درتولید مزارع پرورش ماهی تا حدود زیادی به اشباع رسیده و انتظار است که متقاضیان ورود به صنعت آبزی پروری در شهرستان به دنبال طرحهای ابتکاری با بهره وری مطلوب بروند.
تولید ۲۶ تن ماهی قزل آلا دراستخرهای شالیزاری
مجری طرح تولید ماهی قزل آلا پرورش یافته در استخرهای شالیزاری، اظهار کرد: برای نخستین بار طرح تولید ماهی قزل آلا دراستخرهای شالیزاری با هدف استفاده بهینه از آب، مهار آبهای روان وجاری که بلااستفاده به دریا منتقل میشد و نیز توسعه صنعت آبزی پروری شهرستان، در روستای رستمداری شهرستان آمل اجرا شد.
سیدحسین دریاباری، افزود: در راستای عملیاتی شدن این طرح مهم ابتکاری، در ۱۴ قفس بچه ماهیهای قزل آلا به وزن تقریبی حدود ۸۰ گرم رها و بعد از مدت ۵ ماه ماهیهای ۵۰۰ تا ۸۰۰ گرمی صید و برداشت شد.
وی با بیان اینکه خوشبختانه این طرح با رها سازی حدود ۴۲ هزار بچه ماهی قزل الا درقفس در شالیزار با موفقیت کامل به ثمرنشست، تصریح کرد: درمجموع حدود ۲۶ تن ماهی قزل آلا به ارزش حدود ۳ میلیارد تومان تولید وروانه بازار مصرف شد.
تولید گوشت سفید بدون آنتی بیوتیک
مجری طرح تولید ماهی قزل آلا پرورش یافته در استخرهای شالیزاری، از دیگر دستاوردهای مهم این طرح را پرورش ماهی در شالیزارهایی که پس از برداشت برنج امکان کشت دوم به علت باتلاقی بودن شالیزارها درفصل بارندگی وجود ندارد، بهترین گزینه برای بهره برداری بهینه از زمین کشاورزی برای ایجاد درآمد پایدار برای کشاورزان دانست.
به گفته دریاباری، درمراحل پرورش ماهی قزل آلا در قفس دراین مزرعه اصلا از آنتی بیوتیک برای وزن دهی ماهی استفاده نشده و ماهیهای پرورشی و تولیدی کاملا ارگانیک وسالم است.
وی یادآورشد: پس از برداشت ماهی دراین مزرعه، تا حدود یک ماه آینده با آماده سازی محل پرورش ماهی، کشت شالی همزمان با پرورش اردک نیز انجام خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات