کردکوی شهری آباد و باستانی در کنار گندمزارهای مواج و رقصان و دارای آبشار و جنگلهای سبز و انبوه است. جنوب این شهرستان را ارتفاعات البرز شرقی تشکیل میدهد که مهمترین کوههای آن درازنو و جهاننما با حداکثر ارتفاع سه هزار و ۵۰۰ متر از سطح دریا است.
امتداد جنگلهای انبوه هیرکانی تا خط الراس کوههای درازنو گسترش داشته و یکی از انبوترین جنگلهای خزری به شمار میرود، بخش شمالی این شهرستان را زمین های جلگهای همواره با شیب ملایم تشکیل میدهد که به رودخانه قرهسو و خلیج گرگان منتهی میشود.
این شهر پیش از این اسامی مختلف اعم از توسکان، نیممردان، میانکلا، جمشیدآباد، کردخیل، کردمحله و کردکوی نامگذاری شده است. در کردکوی خاندانها و طوایف متعددی از گذشته تا امروز زندگی میکنند که اصالت خود را حفظ کرده تا جایی که با دقت در گویشها و لهجه محلی کنونی مشخص میشود رگههایی از گویشها و لهجههای کردی، لری، عربی، سیستانی و خراسانی با زبان اصلی بومیان این منطقه که طبری بوده در آمیخته است.
کردکوی در بخش صنایع دستی نیز از قافله عقب نمانده و سوغات متعدد و زیبای آن توجه هر گردشگر را به خود جلب میکند. حصیربافی، نمد،چادرشب محلی و جوراب پشمی، پارچههای ابریشمی، لباسهای محلی، سوزندوزی و ظرف و ظروف سفالی از جمله سوغات این شهرستان است.
زیباییهای خیرهکننده با آبشارها و جنگلهای انبوه به همراه آثار تاریخی و مذهبی این شهر را به یکی از مقاصد اصلی برای نوروزگردی در گلستان مبدل کرده و گردشگران و مسافران نوروزی با حضور در این نقطه سفری دلچسب و بهیادماندنی را تجربه خواهند کرد.
پارک جنگلی امام رضا(ع) کردکوی
پارک جنگلی امام رضا(ع) کردکوی در فاصله حدود چهار کیلومتری جنوب شهر کردکوی در منطقه جنگلی پلنگ پا و در میان درختان انبوه پهنبرگ خزری با مساحت حدود ۵۴ هکتار قرار دارد. هوای بسیار معتدل و خنک درختان سر به فلک کشیده فراز و نشیبهای طبیعی جنگل و عبور رودخانه و سد بنی شله منظره زیبایی به پارک جنگلی کردکوی بخشیده است.
روستای ییلاقی درازنو
بعد از پارک جنگلی امام رضا(ع) و گذر از مسیر پیچ و در پیچ، روستای ییلاقی درازنو با تمام زیباییهای بیبدیلش قرار دارد. گردنههای اینمسیر زیبا در بیشتر فصول سال زیر پوششی از مه قرار دارد و به دلیل واقع شدن در ارتفاعات البرز چشمانداز زیبایی به خلیج گرگان داده است.
جهاننما یا بام گلستان
جهان نما با طبیعت زیبا به عنوان منطقه حفاظت شده در شمال ایران هویت مردمان کردکوی است و مردم این شهرستات با هر بهانهای به تعریف از زیباییهای این منطقه بینظیر میپردازند.
منطقه حفاظتشده جهان نما یکی از جاذبههای گردشگری گلستان محسوب میشود که در جنوب شرقی کردکوی گلستان قرار گرفته و به بام گلستان معروف است. این منطقه زیبا و گردشگرپذیر پس از پارک ملی گلستان، وسیعترین منطقه حفاظتشده این استان به شمار میرود. وجود کوه، رودخانه، چشمه، انواع وحوش پرندگان و جانواران کمیاب و نوع پوشش گیاهی از جمله جاذبههای این منطقه است.
برج رادکان
برج ۳۵ متری رادکان معروف به میل رادکان متعلق به قرن پنجم هجری قمری در حاشیه این منطقه و بر روی صخرهای طبیعی واقع شده است. گنبد رادکان در ۴ کیلومتری جنوب شرقی روستای رادکان و در ۴۲ کیلومتری جنوب کردکوی و ۵۴ کیلومتری جنوب غربی گرگان در یک منطقه کوهستانی-جنگلی و بر فراز تپه با صفایی که دارای موفقعیت خاص طبیعی و سوق الجیشی است در دامنه جنوبی سلسله جبال البرز و درهها و تراسهای حاشیه شمالی رودخانه نکا که از شرق به غرب جریان دارد قرار دارد.
این گنبد در امتداد گنبدهای لاجیم ورسک در کنار شاهراه منتهی به شاهکوه، گردنه شمشیر بر، چشمهعلی، جهاننما، بخش یانهسر و بر فراز تپهای که از دور نمایان است واقع شده و به منظور راهنمایی رهگذران و مسافران ساخته شده است.
بعدها از این بنا بهعنوان آرامگاه بانی آن استفاده کردهاند. این گنبد مدفن یکی از اسپهبدان آل باوند طبرستان به نام ابوجعفر محمدبن وندربن باوندی است.
بر کتیبهای که در زیر گنبد دیده میشود ساخت آن در ۴۰۷ هجری قمری در زمان فرمانروایی اسپهبد ابوجعفر آغاز و در ۴۱۱ هجری قمری بهدست احمدبن عمر به پایان رسید.
این بنا از دو قسمت گنبد و بدنه تشکیل شده است. گنبد آن بهصورت ترک(مخروطی شکل) و دو پوشه است که بیش از ۳۵ متر ارتفاع دارد بدنه بسیار ساده و دارای آجر چینی معمولی و دارای تزئینات آجرکاری و گچ بری است. به منظور استحکامبخشی بیشتر حد فاصل بندهای آجرها با فشار انگشت دست به داخل فشرده شده که قابل توجه است.
در فواصل معین سوراخهایی به چشم می خورد که جای داربست بوده که در هنگام احداث بنا تعبیه شده است. ورودی هلالی شکل آن در ضلع جنوبی گنبد قرار دارد و زیباترین قسمت بنا در بخش فوقانی آن قرار دارد که عبارت از دو ردیف قطاربندی و دو کتیبه کوفی و پهلوی است که در میان تزئینات آجرکاری و گچ بری که نام بانی و تاریخ ساخت بر آن نوشته شده است.
طرح داخلی گنبد رادکان مدور و دارای نمایی ساده و اندود گچ و آهک است. در تمام بدنه بنا آجر و ملات گچ و آهک بهکار رفته است.
آبشار دوآب(دِاُو)
وجود آبشارهای متعدد در جنگلهای اطراف کردکوی از زیباییهای بینظیر این شهرستان به شمار میرود که همه ساله تعداد زیادی از گردشگران برای دیدن این آبشارها به این شهرستان میآیند که یکی از معروفترین این آبشارها آبشار دوآب(دِاُو به گویش محلی) است.
آبشار شادان
پس از رسیدن به کردکوی باید راهی مسیر هفت کیلومتری جنوب این شهر شوید. سپس به جنگلهای زیبایی میرسید که در دل آنها آبشارهای خروشان پنهان شده است.
آبشار شادان کردکوی که به آبشار هفت طبقه هم معروف است، بهعنوان یکی از زیباترین آبشارهای ایران شناخته میشود. این آبشار در دل جنگلهای سرسبز خزری قرار دارد به همین دلیل در کنار گشتوگذار در آبشار، جنگلگردی جانانهای را تجربه خواهید کرد.
به گزارش ایسنا، شهرستان کردکوی پتانسیل و ظرفیت قابلتوجهی از لحاظ گردشگری و عرضه صنایع دستی دارد و به طور قطع توجه بیشتر به
زیرساختها و اماکن گردشگری، تفرجگاهها، بناهای تاریخی و گردشگری این شهرستان میتواند نام کردکوی را در زمره شهرهای هدف گردشگری کشور قرار دهد.
انتهای پیام
نظرات